Gitaar leren spelen met apps? | Overzicht met handige applicaties!
Gitaar leren spelen met apps

Je ziet het steeds vaker voorkomen: applicaties op je smartphone of je tablet waarbij je een muziekinstrument kunt leren spelen. Hoe handig is het als wanneer je maar wilt en waar je maar wilt je instrument erbij kunt pakken en kunt oefenen via je mobiele telefoon of tablet? Bladen zoals de Viva en een abonnement van Linda Magazine schreven er al eens over, nu is de AppStore ook voor jou geopend om een van de vele muziekles applicaties te kiezen.

Wanneer je opgeleid wilt worden tot goede gitarist is het natuurlijk altijd aan te raden om professionele gitaarlessen te volgen via de Online Muziek Academie. Wanneer je echter de beginselen van het gitaar spelen wilt leren of wanneer je benieuwd bent hoe het is om wat te pingelen op je gitaar, is het zeker aan te raden om een van de applicaties te downloaden. Pak je gitaar maar vast en zorg dat je er klaar voor bent! We hebben enkele applicaties (iOS) voor gitaar leren spelen voor je op een rij gezet.

Gitaar Voor Beginners

Met de applicatie Gitaar Voor Beginners kun je volledig gratis aan de slag met het leren gitaar spelen. Op je dashboard vind je verschillende video’s waarin onder andere de basisakkoorden worden getoond en welke melodieën je snel kunt leren. Zelfs wanneer je al een gevorderde gitarist bent is de applicatie handig en overzichtelijk. Download de applicatie vandaag nog om meteen te beginnen met gitaar spelen.

Echte Gitaar

Met de applicatie ‘Echte Gitaar’ krijg je een heel realistisch beeld van een gitaar op je beeldscherm. Met behulp van deze gitaar leer je de basis van het gitaar spelen. Je leert hoe je de verschillende akkoorden moet spelen, je leert hoe het is om populaire liedjes te kunnen spelen en je kunt er zelf je eigen werk mee samenstellen. Het leuke aspect van deze applicatie is dat er ook versies bestaan waarbij je piano of drums kunt leren spelen. Het is de ideale introductie voor de muziekliefhebber.

G-Chord

Het handige van de applicatie G-Chord is dat je er akkoorden mee kunt opzoeken. Het is als het ware een soort online akkoordenboek voor de gitaar. Met name wanneer je al een beetje doorhebt hoe je gitaar werkt en leuke geluidjes kunt maken. Ook kan deze applicatie je verder helpen als je daadwerkelijk liedjes wilt gaan spelen. De app is volledig gratis te downloaden en meteen te gebruiken.

GuitarTuna

Ben je al even bezig met gitaar spelen en voldoet je gitaarstemmer niet meer naar behoren? Geen zorgen: je hoeft geen nieuwe aan te schaffen. Er bestaan namelijk verschillende applicaties waarmee je je gitaar kunt stemmen. GuitarTuna is daar één van: met deze app kun je compleet gratis aan de slag. Wanneer je gitaar vals klinkt is het de ideale applicatie om ervoor te zorgen dat je gitaar het weer naar behoren doet.

Spaanse gitaar

Met de app ‘Spaanse gitaar’ leer je de ins en outs van de klassieke akoestische gitaar op je iPhone, iPad of iPod Touch. Wanneer je nog nooit gitaar hebt gespeeld is deze app de absolute uitkomst. Echter ook voor wanneer je al ervaring hebt met gitaar spelen, dan kun je met deze app je gitaarwerk nog verder verbeteren. Alle geluiden in de applicatie zijn opgenomen in een professionele studio en zijn afkomstig van een echte gitaar. Daardoor heb je het idee dat je bezig bent met een echte gitaar.

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelen

Wil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.

  • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten

Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen: