Kan je jezelf leren piano spelen?
Kan je jezelf leren piano spelen?

Wil jij jezelf leren piano spelen? Heb je geen zin in wekelijkse ritjes naar de muziekschool of lessen bij een privé pianoleraar? Maar wil je gewoon lekker thuis, met je eigen piano, oefenen en steeds beter worden?

Het is begrijpelijk. Het leven wordt steeds drukker, we rennen van hier naar daar. Als je dan eindelijk thuis bent is het fijn om daar, in je eigen omgeving, te doen wat je leuk vindt. Piano leren spelen kan een hele ontspannende bezigheid zijn. Zeker als je het kunt doen wanneer het jou uitkomt.

Waarom jezelf leren piano spelen zo leuk is

Piano leren spelen wordt door veel mensen gezien als een dure en tijdrovende hobby. Jaren lang dure lessen volgen en uren oefenen achter je piano. Dat klinkt niet als iets waar je ontspannen van wordt.
Maar piano leren spelen kan ook heel leuk zijn. Als je het kunt doen wanneer jij daar zin in hebt. En, wanneer je gemotiveerd achter de piano gaat zitten, zal je veel sneller leren.

De grootste voordelen van jezelf leren spelen:Zelf piano leren spelen

  • Geen vaste tijd en dag dat jij naar les moet
  • Veel goedkoper dan reguliere pianolessen
  • Jezelf een geheel eigen en unieke stijl aanleren
  • Een goed gevoel, jij doet dit zelf!

En dankzij deze moderne wereld met als zijn technologie hoef jij, als beginnend pianist, niet alles zelf uit te vogelen.

Beginnen met piano spelen

Als je begint met piano spelen, begin dan ook bij de basis. Dan leer je vanaf het begin alle technieken goed aan. Start met een goede houding achter je piano. Als je goed achter je piano plaatsneemt zal je niet alleen beter en soepeler spelen maar ook minder snel last krijgen van rugpijn of andere vervelende kwaaltjes. We hebben een speciale blog gemaakt over de juiste zithouding achter de piano.

Je weet vast waar de toetsen op je piano voor dienen, maar wat doen de pedalen? Wil je precies weten waar de pedalen voor dienen, lees dan onze blog over de piano pedalen.
Verder kan een metronoom je helpen om vloeiend piano te leren spelen. Als er geen leraar naast je zit om dit in de gaten te houden kan het best een uitdaging zijn om vloeiend te spelen. Een metronoom helpt je hierbij.
Wij willen graag zoveel mogelijk mensen laten zien hoe leuk piano spelen kan zijn. Dus speciaal voor de beginnende pianist hebben we “de beste pianotips voor beginners” in een blog op een rijtje gezet, lees die dus ook zeker nog even.

Piano leren

Hulp bij jezelf leren piano spelen?

Als je jezelf wilt leren piano spelen sta je er niet helemaal alleen voor. Op internet is genoeg informatie te vinden. Maar ook online cursussen kunnen je helpen om nog sneller de techniek onder de knie te krijgen, en beter te leren spelen.
Zo leer je nog steeds op je eigen tempo, vanuit je eigen huis piano te spelen. En je hebt alle vrijheid om te spelen en oefenen wanneer het jou uitkomt. Met de juiste basis onder de knie heb jij alle mogelijkheden om te experimenteren met jou eigen stijl.
Wil je weten of online pianolessen bij jou passen? Probeer gewoon de eerste 7 lessen gratis uit, dan merk je het snel genoeg!