Meester in Klassieke Gitaar - Online Cursussen | Muziek Academie
Cursus voor Beginner klassiek gitarist

Ontdek de Kunst van Klassieke Gitaar met Online Muziek Academie

Welkom bij de Online Muziek Academie, waar jouw muzikale reis begint. Of je nu een absolute beginner bent of al enige ervaring hebt met de gitaar, onze cursus klassieke gitaar voor beginners is ontworpen om jou op een gestructureerde en plezierige manier de schoonheid van klassieke gitaarmuziek te laten ontdekken.

Waarom klassieke gitaar?

De klassieke gitaar, met zijn rijke tonen en veelzijdigheid, is het perfecte instrument om de basis van muziek te leren. Het biedt een solide fundament voor het verkennen van andere muziekstijlen en instrumenten. Bovendien is het spelen van klassieke gitaar een heerlijke manier om jezelf uit te drukken en te ontspannen.

Onze Cursus

Onze cursus is opgebouwd uit drie delen: basislessen, bekende nummers en workshops. Met meer dan 600 online lessen, geleid door gerenommeerde gitaarleraren Jeroen Pennings, bieden we een stapsgewijze benadering die je helpt om snel en effectief te leren.

Basislessen

De basislessen omvatten meer dan 200 lessen die alles behandelen wat je nodig hebt om goed gitaar te kunnen spelen. Van de juiste houding tot de basis van akkoorden en melodieën, je leert het allemaal.

Bekende Nummers

Leer spelen met een breed scala aan bekende nummers. Deze sectie biedt niet alleen plezier, maar ook de kans om verschillende speelstijlen en technieken te oefenen.

Workshops

Verdiep je kennis met onze workshops die dieper ingaan op technieken, stijlen en muziekgenres. Daarnaast bieden we drie live gitaarlessen via Zoom per week, voor interactie en directe feedback.

Voordelen van Onze Cursus

  • Leer op je eigen tempo: Onze cursus is flexibel en past zich aan jouw schema aan.
  • Onbeperkte toegang: Oefen wanneer het jou uitkomt met onbeperkte toegang tot alle lessen.
  • Persoonlijke begeleiding: Stel vragen en krijg persoonlijke feedback van onze ervaren leraren.
  • Diverse muziekselectie: Leer spelen met een breed scala aan muziek van verschillende artiesten.

Speciale Introductieaanbieding

Begin vandaag nog voor slechts €4.95 voor de eerste maand. Daarna is de cursus beschikbaar voor €14.95 per maand, met de flexibiliteit om op elk moment te annuleren.

Tips voor het Kopen van een Tweedehands Klassieke Gitaar

Als beginner kan het kiezen van de juiste gitaar overweldigend zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het kopen van een tweedehands klassieke gitaar:

  • Controleer de hals van de gitaar: Deze moet recht zijn voor de beste speelervaring.
  • Inspecteer het lichaam en de elementen: Het gewicht en type hout beïnvloeden het geluid.
  • Wees voorbereid: Ken het model dat je zoekt en de nieuwprijs om een goede deal te kunnen beoordelen.
  • Kwaliteit van de stemmechanieken: Deze moeten soepel draaien en van goede kwaliteit zijn.
  • Controleer op schade: Let op eventuele schade of roest aan de metalen onderdelen.

Begin je muzikale reis met vertrouwen en de juiste gitaar aan je zijde.

Begin Vandaag Nog!

Sluit je aan bij de duizenden tevreden studenten die hun muzikale dromen hebben waargemaakt met de Online Muziek Academie. Schrijf je nu in en ontdek de magie van klassieke gitaar.

Course Review

Geweldige uitleg en heerlijke ontspannen docenten

Ik ben een groot Elvis Presley fan en vind het geweldig om gitaar te kunnen spelen, deze cursus helpt mij om dit doel te bereiken in een flitsend tempo.

Ben

Veelgestelde Vragen

Wat moet ik als eerste leren op de klassieke gitaar?

Als beginner op de klassieke gitaar is het belangrijk om te beginnen met de basis: houding, het gebruik van je vingers, en de basis van akkoorden en aanslaan. Het leren van eenvoudige akkoorden en melodieën helpt je om vertrouwd te raken met het instrument. Daarnaast is het essentieel om te leren hoe je de noten op je gitaar kunt vinden en spelen.


Is een klassieke gitaar geschikt voor beginners?

Ja, een klassieke gitaar is zeer geschikt voor beginners. De bredere snaarafstand biedt meer ruimte om akkoorden te leren en te voelen, wat het leerproces kan vergemakkelijken. Het zachte geluid en de speelbaarheid maken de klassieke gitaar een uitstekende keuze voor zowel beginners als gevorderde spelers.


Wat is het eerste dat een beginnende gitarist moet leren?

Een van de eerste dingen die je als beginnende gitarist moet leren, is hoe je akkoorden op je gitaar speelt. Dit omvat het leren plaatsen van je vingers op de fretboard om ervoor te zorgen dat de noten duidelijk klinken. Het duidelijk horen van noten is cruciaal voor het identificeren van noten en het leren spelen van de gitaar.


Hoe speel je stap voor stap klassieke gitaar?

Om klassieke gitaar te spelen, gebruik je de vier vingers van je linkerhand om de snaren van bovenaf op de fretboard te drukken, terwijl je duim ondersteuning biedt vanaf de achterkant van de hals. Houd je vingers loodrecht op de fretboard en druk de snaar net achter de fret naar beneden met je vingertop.


Wat zijn enkele belangrijke verschillen tussen een klassieke en een akoestische gitaar?

Klassieke gitaren hebben nylon snaren die een zachter en warmer geluid produceren, terwijl western gitaren stalen snaren hebben die een helderder en luider geluid geven. De hals van een klassieke gitaar is breder, wat meer ruimte biedt voor vingerzetting.


Hoe kies ik een goede tweedehands klassieke gitaar?

Bij het kiezen van een tweedehands klassieke gitaar is het belangrijk om de hals van de gitaar te controleren op rechtlijnigheid, de kwaliteit van de stemmechanieken te beoordelen, en te letten op eventuele schade of roest aan de metalen onderdelen. Het is ook nuttig om iemand met gitaarkennis mee te nemen bij het beoordelen van de gitaar.


Zet de eerste boot op jouw muzikale reis: Leer klassieke gitaar met gemak.