Leer Elektrische Gitaar Spelen - Online Cursus | Muziek Academie
Cursus voor elektrische gitaristen

Elektrische Gitaar Cursus bij Online Muziek Academie

Wil je de elektrische gitaar meester worden en schitteren met je muzikale talent? Dan is de elektrische gitaarcursus van Online Muziek Academie precies wat je nodig hebt! Deze cursus is ontworpen voor beginners en biedt je alle tools en kennis om je droom waar te maken. Laten we eens kijken wat deze cursus zo uniek maakt.

Waarom kiezen voor Online Muziek Academie?

Online Muziek Academie biedt een flexibele en toegankelijke manier om elektrische gitaar te leren spelen. Je kunt direct beginnen en in je eigen tempo vooruitgang boeken. De cursus is zo opgezet dat je de lessen zo vaak kunt herhalen als nodig is, totdat je de inhoud volledig beheerst. De eerste zeven lessen zijn zelfs gratis!

Wat maakt deze cursus uniek?

 • Flexibiliteit: Start direct met je lessen en bepaal zelf je tempo.

 • Toegankelijkheid: Herhaal lessen zo vaak als je wilt tot je de stof beheerst.

 • Beginner-vriendelijk: De cursus begint met eenvoudige stukken en bouwt geleidelijk op naar meer uitdagende.

 • Elke week maar liefst 3 livestreams 

 • Focus op basis: Leer de noten op de fretboard en ontwikkel een gevoel voor het spelen van de gitaar zonder afleiding van effectpedalen

De rol van Fender elektrische gitaren

Fender, een gerenommeerd Amerikaans gitaarmerk, staat bekend om zijn kwaliteit en veelzijdigheid in elektrische gitaren. Deze gitaren hebben een significante rol gespeeld in verschillende muziekgenres, van rhythm en blues tot rock 'n' roll en jazz. Of je nu een beginner bent of een professionele muzikant, Fender biedt kwaliteit en innovatie die bij jouw muzikale reis past.


Tips voor het kiezen van je elektrische gitaar

Bij het kiezen van een elektrische gitaar zijn er verschillende opties: nieuw kopen, lenen of tweedehands aanschaffen. Het is essentieel om je gitaar professioneel te laten afstellen voor optimale speelbaarheid. De cursus biedt tips voor het aanschaffen van je instrument en benadrukt het belang van regelmatige oefening om je vingers te versterken en een gevoel voor het instrument te ontwikkelen.


Conclusie

De elektrische gitaarcursus van Online Muziek Academie is de perfecte keuze voor iedereen die elektrische gitaar wil leren spelen. Met flexibiliteit, toegankelijkheid en een focus op de basis, biedt deze cursus alles wat je nodig hebt om je muzikale talent te ontwikkelen. Ben je klaar om je droom waar te maken? Schrijf je dan nu in voor de cursus bij Online Muziek Academie en begin aan je muzikale reis!

Ontdek meer over onze cursussen en hoe je je kunt inschrijven op Online Muziek Academie.
Course Review

Geweldige uitleg en heerlijke ontspannen docenten

Ik ben een groot Elvis Presley fan en vind het geweldig om gitaar te kunnen spelen, deze cursus helpt mij om dit doel te bereiken in een flitsend tempo.

Ben

Veelgestelde Vragen over de Elektrische Gitaar Cursus

Hoe lang duurt het om elektrische gitaar te leren spelen?

De tijd die nodig is om elektrische gitaar te leren spelen, varieert per persoon. Het hangt af van hoeveel tijd en moeite je in het leerproces steekt. Gemiddeld kun je verwachten dat het ongeveer 10 tot 20 weken duurt om je eerste nummer fatsoenlijk te kunnen spelen, wat neerkomt op ongeveer 2 tot 3 maanden.


Is het moeilijk om elektrische gitaar te leren spelen?

Het leren spelen van een elektrische gitaar is uitdagend, maar zeker haalbaar met doorzettingsvermogen. Je zult regelmatig moeten oefenen, bij voorkeur dagelijks, om je vaardigheden te verbeteren. Onze cursus is ontworpen om je stap voor stap door het leerproces te leiden, waardoor het voor iedereen toegankelijk is.


Waar moet ik op letten bij het kopen van een elektrische gitaar?

Bij het kopen van een elektrische gitaar moet je letten op:

 • Het model en de soorten gitaren.
 • De invloed van het gebruikte hout en de elementen op het geluid.
 • Jouw voorkeur voor de gitaarhals en hoe deze aan de body is bevestigd.
 • Extra aspecten zoals het profiel van de hals en de algehele bouwkwaliteit.

Wat heb ik allemaal nodig om elektrische gitaar te spelen?

Om elektrische gitaar te spelen, heb je nodig:

 • Een elektrische gitaar.
 • Een versterker.
 • Een snoer om de gitaar met de versterker te verbinden.
 • Plectrums.
 • Eventueel enkele effectpedalen voor verschillende geluidseffecten.

Kan ik meteen beginnen met de cursus?

Ja, je kunt direct beginnen met onze elektrische gitaarcursus. Na inschrijving krijg je onmiddellijk toegang tot de lessen en kun je in je eigen tempo vooruitgang boeken.


Biedt de cursus ook persoonlijke begeleiding?

Hoewel de cursus voornamelijk zelfstudie is, bieden we ondersteuning via ons platform. Je kunt vragen stellen en feedback krijgen van onze instructeurs om je leerproces te ondersteunen. En we hebben meerdere livestreams per week waar je aan deel kunt nemen

Van riffs tot solos: Transformeer jouw spel met elektrische gitaarlessen.