André Hazes

André Hazes

André Hazes is een legendarische Nederlandse volkszanger. Hij werd geboren in de stad Amsterdam in 1951 en maakte zich al snel een naam met zijn unieke stem en speciale muzikale stijl. Vanaf het begin van zijn carrière was hij een van de meest populaire artiesten in Nederland. In de jaren tachtig werd Hazes ook internationaal bekend en was hij regelmatig te gast bij internationale tv-programma's. Zijn nummers staan tot op de dag van vandaag synoniem voor de Nederlandse cultuur. In dit artikel bekijken we de carrière en impact van André Hazes. 

Jeugd van André Hazes 

André Gerardus Hazes is zonder twijfel een van de meest geliefde en bekende volkszangers in Nederland. Zijn muziek heeft generaties lang mensen geraakt en geïnspireerd. In dit artikel gaan we dieper in op de jeugd van deze bijzondere zanger en ontdekken we hoe hij zijn passie voor muziek en zang heeft ontwikkeld. 

Geboorte en familie

André Gerardus Hazes werd geboren op 30 juni 1951 in Amsterdam. Hij groeide op in een groot gezin met vier broers en één zus. Ondanks het feit dat het gezin niet veel geld had, was er altijd veel liefde en steun voor elkaar aanwezig. 

Ontdekking van zijn zangtalent

In 1959, toen André slechts acht jaar oud was, werd zijn zangtalent ontdekt. Zijn vader nam hem mee naar de Albert Cuypmarkt, waar hij spontaan begon te zingen. Hij zong het nummer "Droomschip" van Johnny Jordaan en dit trok de aandacht van vele voorbijgangers. Het was duidelijk dat de jonge André een bijzonder talent had en dat dit pas het begin was van zijn muzikale carrière. 

Eerste optredens

Na dit eerste spontane optreden op de markt, begon André regelmatig op te treden in diverse cafés en kroegen in Amsterdam. Hij zong voornamelijk Nederlandstalige liedjes en bouwde al snel een trouwe schare fans op. Deze optredens gaven hem de kans om zijn talent verder te ontwikkelen en te groeien als artiest. 

Doorbraak 

In 1976 brak André Hazes definitief door met zijn hit "Eenzame kerst". Dit nummer werd een gigantisch succes en stond wekenlang op nummer één in de Nederlandse hitlijsten. Vanaf dat moment was André Hazes niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld en groeide hij uit tot een ware legende. 

Persoonlijke leven en invloeden van André Hazes 

André Hazes was niet alleen een iconische volkszanger, maar ook een man met een boeiend persoonlijk leven. In dit artikel gaan we dieper in op zijn relaties, huwelijken en de invloeden die zij hadden op zijn muziek en leven. 

Het eerste huwelijk van André Hazes in 1981

André Hazes trouwde in 1981 voor het eerst met Annie Dijkstra. Het huwelijk duurde slechts drie jaar, maar had een grote impact op het leven van de zanger. Uit dit huwelijk werd zoon Melvin geboren, en hoewel André en Annie uit elkaar gingen, bleef hun relatie als ouders belangrijk voor beide partijen. 

De ontmoeting met Rachel van Galen

In 1987 ontmoette André Hazes de toen 16-jarige Rachel van Galen tijdens een optreden. Ondanks het leeftijdsverschil en het feit dat hij nog getrouwd was, begon André een relatie met haar. Deze liefdesaffaire zou uiteindelijk leiden tot zijn scheiding van Annie en de start van een nieuw hoofdstuk in zijn leven. 

Trouwen met Rachel van Galen in 1991

Na zijn scheiding van Annie trouwde André in 1991 met Rachel van Galen. Samen kregen zij twee kinderen: Roxeanne en André Jr. Rachel werd al snel een belangrijke steunpilaar in het leven van de zanger en speelde een cruciale rol in zijn carrière. Zo was zij verantwoordelijk voor de zakelijke kant van zijn leven en hielp ze hem met het opbouwen van een succesvol merk. 

De invloed van zijn huwelijken op zijn muziek

Het persoonlijke leven van André Hazes heeft onmiskenbaar invloed gehad op zijn muziek. Veel van zijn liedjes waren geïnspireerd door zijn liefdesleven en relaties, zoals "Zij gelooft in mij" en "Een beetje verliefd". In deze nummers zingt hij openhartig over zijn gevoelens en ervaringen met liefde en relaties. Ook zijn huwelijken met Annie en Rachel hebben een grote stempel gedrukt op zijn muzikale carrière. 

Zo schreef hij verschillende nummers voor hen, waaronder "Een beetje verliefd" voor Rachel. Daarnaast zorgden de ups en downs in zijn relaties voor inspiratie voor vele andere nummers. Het persoonlijke en emotionele karakter van zijn muziek was dan ook een belangrijk onderdeel van zijn succes als volkszanger en maakte hem geliefd bij een groot publiek. 

De albums van André Hazes 

André Hazes was een iconische Nederlandse volkszanger die tijdens zijn carrière talloze albums heeft uitgebracht. Zijn muziek raakte de harten van velen en werd gekenmerkt door zijn rauwe stemgeluid. In dit blogartikel zullen we dieper ingaan op enkele van zijn meest bekende albums, namelijk "Eenzame Kerst", "De Vlieger", "De Liefde Voor Jou" en "De Beste Van". 

"Eenzame Kerst" is het eerste album van André Hazes en werd uitgebracht in 1977. Dit album bevat verschillende klassiekers zoals het titelnummer "Eenzame Kerst" en "De Koningin van de Zigeuners". 

Het album "De Vlieger" werd uitgebracht in 1981 en bevatte het beroemde nummer "De Vlieger", dat één van de grootste hits van André Hazes werd. Dit lied vertelt het verhaal van een jongen die een brief aan zijn overleden moeder vastmaakt aan een vlieger en deze oplaat in de hoop dat ze hem in de hemel zal ontvangen. 

"De Liefde Voor Jou" is een album uit 1984 met prachtige ballades en emotionele teksten. Nummers zoals "Ik Meen 't" en "Het Is Koud Zonder Jou" zijn enkele hoogtepunten van dit album. 

"De Beste Van" is een verzamelalbum van André Hazes dat werd uitgebracht in 1996, en bevat zijn grootste hits van de jaren '80 en '90. Dit album is een geweldige introductie tot de muziek van Hazes voor nieuwe fans en biedt een nostalgische terugblik voor degenen die al bekend zijn met zijn werk. Het album bevat nummers zoals "Zij Gelooft In Mij", "Een Beetje Verliefd" en "Bloed, Zweet en Tranen". André Hazes wordt beschouwd als één van de grootste Nederlandse volkszangers aller tijden. 

Latere carrière en overlijden van André Hazes

In de jaren '90 bleef André Hazes onverminderd populair en bracht hij regelmatig nieuwe albums uit. Zijn muziek bleef aanspreken bij jong en oud en zijn optredens waren altijd uitverkocht. Helaas stierf André Hazes op 23 september 2004 op slechts 53-jarige leeftijd aan hartfalen. 

Zijn dood kwam als een grote schok voor velen en er volgden dagen van nationale rouw. Zijn muziek leeft echter voort en zal altijd een belangrijk onderdeel blijven van de Nederlandse cultuur.