9 redenen om te gaan leren zingen: Online Muziek Academie
9 redenen om te gaan leren zingen

Muziek is van alle mensen en van alle tijden. Je kunt je haast niet voorstellen dat mensen het ooit ergens zonder muziek zouden moeten stellen. Muziek kun je op verschillende manieren beleven. Je kunt de muzikale beweging vertalen in lijfelijke beweging, in dans. Je kunt al luisterend meereizen op de muziek die anderen maken. Of, en dat is misschien nog wel het allerleukste, je kunt zelf muziek actief gaan maken. Daarvoor kun je een instrument leren bespelen, zoals piano of gitaar. Je kunt ook gebruik gaan maken van het instrument dat je al bij je hebt: je eigen stem. Je kunt je eigen stem ontwikkelen door zanglessen. Waarom je dat zou doen? Een aantal redenen op een rijtje:

Je hebt er zelf nauwelijks nog erg in, maar onwillekeurig ben je de hele dag aan het zingen of neuriën. Niet alleen onder de douche, maar ook op straat, tijdens de afwas of soms zelfs op een onbewaakt moment tijdens je werk. Zingen zegt eigenlijk iets over wie je bent. Zonder zingen kun je niet. Nou, daar maak je gebruik van!

Samen aan iets werken, het hoort bij de basisbehoeften die we als mensen hebben. Samen werken aan iets wat heel leuk en mooi is, dat is helemaal geweldig. Samen zingen geeft je de mogelijkheid om twee- of meerstemmige stukken te zingen. Daardoor klinkt de muziek voller en rijker, je begeleidt in feite jezelf.

Het maken van muziek is, volgens allerlei onderzoeken, goed voor de ontwikkeling van je hersenen. Tijdens het musiceren ben je met heel wat dingen tegelijk bezig. Ga maar na, de spieren van je stembanden zorgen voor klank en toonhoogte, je tong en lippen voor articulatie. Tegelijk worden je oren ingezet om je eigen klank te horen, beoordelen en bij te stellen. Weer andere delen van de hersenen zijn bezig met het ervaren van de muziek, van de emotie die erin besloten ligt. Aangezien je brein soepeler wordt naarmate je het meer oefent, is het logisch in te zien dat muziek goed voor je is.

Op de zanglessen leer je hoe je je stem optimaal gebruikt. Het helpt je er een optimaal rendement uit te halen, zonder dat je je forceert.

Als je goed hebt leren zingen, dan durf je je zelf ook te laten horen. Misschien ga je wel zingen in een koor, in een zanggroepje, of wordt je de zanger van een band.

Wie muziek maakt heeft een uitlaatklep voor de moeilijke momenten en zorgt dat je die sneller te boven komt. Van muziek wordt je gewoon blijer en je zangles kan je hierbij helpen.

Het beleven van muziek op alle mogelijk manieren is prachtig, zelf zingen dus ook. Maar om echt vorderingen te maken zul je ook het een en ander moeten leren. Zanglessen helpen je om de aandacht erbij te houden. Een beetje als de stok achter de deur.

Samen zingen is niet alleen muzikaal leuk, het is ook gezellig. Het samenkomen om muziek te maken heeft dus ook een sociale functie.

De allerbelangrijkste reden om zangles te nemen is simpel: omdat je er heel veel plezier van en aan hebt. Muziek beleven is prachtig en zolang je dit met plezier kunt blijven doen zul je ook vorderingen maken, het steeds beter kunnen en er nog meer plezier aan beleven.

Online zangles volgen
Wil je beter leren zingen? De online Muziek Academie heeft online zanglessen voor je klaarstaan. De meest complete oplossing voor online zangles voor beginners en gevorderden.

  • Leer zingen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Meer dan 450 zanglessen
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten

Meer informatie over online zangles

Naast online zangles verzorgt de Online Muziekacademie ook:

Heb je deze artikelen al gelezen: