Davina Michelle

Davina Michelle

Michelle Davina Hoogendoorn, beter bekend als de Nederlandse zangeres Davina Michelle is geboren in Nieuwerkerk aan den IJssel op 12 november 1995. Davina Michelle is bekend geworden via het RTL5 programma Idols in 2016 waar ze het tot de duetten-ronde schopte en zelfs naar Bali mocht reizen voor haar grote Idols avontuur. 

Het Succes van Davina Michelle

Haar grote succes kwam echter door nummers te coveren die ze op haar YouTube kanaal plaatste. In 2017 startte Davina haar eigen YouTube kanaal waar ze wekelijks covers van diverse Engelstalige nummers plaatste. In augustus 2017 plaatste ze haar cover van het nummer What About Us van Pink op haar kanaal, welke een maand later door Pink zelf als geweldig werd beschreven tijdens een interview voor het tijdschrift Glamour. Ze noemde Davina Michelle zelfs beter dan dat ze zichzelf als zangeres vind! Na deze geweldige beschrijving van Pink over Davina's cover van haar nummer ging de video viraal en het succes van Davina was geboren! In maart 2020 was de betreffende video ruim 16 miljoen keer bekeken! Ook zag ze haar YouTube kanaal groeien naar ruim 886.000 abonnees. Ze werd uitgenodigd om haar succesverhaal te vertellen en op te treden bij o.a. RTL Late Night en De Wereld Draait Door. Ook trad ze op in meerdere plaatsen in de Verenigde Staten. 

Eind 2017 bracht ze in samenwerking met de Efteling en Sterre de single Ga uit. Welke de officiële soundtrack werd van de musical Sprookjessprokkelaar. Vervolgens was Davina te zien in het AVROTROS programma Beste Zangers waar ze in een aflevering optrad met het nummer Duurt Te Lang van Mc Fit a.k.a. Glen Faria. Slechts twee dagen na de uitzending van deze vijfde aflevering van Beste Zangers belandde Davina Michelle's Duurt Te Lang op de eerste plaats van meest gedownloade nummers in iTunes! Later in 2018 bereikte het nummer de nummer 1 positie in zowel de Nederlandse Top 40, de Mega Top 50 en de B2B Singles Top 100. 

In november 2018 werd Davina Michelle's succes bekroond nadat haar versie van Duurt Te Lang een Gouden Plaat werd. De single stond uiteindelijk maar liefst 11 weken op de nummer 1 positie in de Nederlandse Top 40 en 6 weken op 1 in de Mega Top 50 waarmee de single een record verbrak! In 2019 won zij de Muziekmoment Van Het Jaar Award. Na Duurt Te Lang kwam Davina Michelle met een opvolger van haar eerste hit, namelijk Skyward. Ook deze single werd een complete hit en bereikte in meerdere chards een hoge positie. Ook dit nummer werd bekroond als Gouden Plaat. 

Na Skyward bracht ze het nummer Hoe Het Danst uit in samenwerking met Marco Borsato en Armin van Buuren. Deze single behaalde weer hoge posities in de Nederlandse chards en zorgde voor naamsbekendheid in Vlaanderen waar de single ruim drie weken op de nummer 1 positie in de Vlaamse Utratop 50 stond. Ook hiermee brak Davina Michelle een record! De single stond namelijk het langst op nummer 1 als Nederlandstalig nummer in een decennium. 

Toen Pink naar Nederland kwam voor een optreden stond Davina Michelle op 11 augustus 2019 in het voorprogramma op het Malieveld in Den Haag. Hierna bracht ze de nummer Better Now en Beat Me uit. Vervolgens bracht ze met Snelle het nummer 17 miljoen mensen uit welke in eerste instantie diende als een nummer om mensen een hart onder de riem te steken tijdens de strijd tegen het coronavirus. Door het succes van het nummer werd de single een aantal dagen later officieel uitgebracht en werd het Davina´s derde nummer 1 hit. Vervolgens is Davina Michelle tijdens meerdere tv-programma's op tv te bewonderen zoals het SBS6 programma We Want More en trad ze op op meerdere plaatsen in binnen- en buitenland.

Wil je een instrument leren bespelen of beter leren zingen? Wij hebben honderden lessen voor je klaar staan.