Kan ik piano leren spelen via youtube?
Kan ik piano leren spelen via youtube?

Kan ik piano leren spelen via youtube?

Piano leren spelen via youtube, is dat mogelijk? Je hebt eindelijk het besluit genomen, jij gaat piano leren spelen. Je hebt zelfs al een piano in huis gehaald zodat je naar harte lust kunt oefenen. Maar jezelf leren piano spelen is niet eenvoudig. En de saaie lesboeken trekken je waarschijnlijk ook niet.

Op youtube zijn genoeg filmpjes te vinden waarin pianisten laten zien hoe je bepaalde nummers kunt naspelen. Van klassiek, pop tot modern en zelfs grappige game melodietjes komen voorbij. Keus genoeg dus als je wilt leren piano spelen.

Als beginner leren piano spelen op youtube

Er zijn op youtube ook video’s te vinden met pianolessen voor absolute beginners. Hierin worden de eerste stapjes uitgelegd. Dit kan je zeker op weg helpen. Maar het overgrote deel van de filmpjes zijn gebaseerd op het spelen van een bepaald, favoriet nummer. Natuurlijk is dit leuk om te leren als je al wat verder bent in je lesproces. Als je de techniek al onder de knie hebt.

Als je net begint met piano spelen is het vooral belangrijk dat je de techniek goed aanleert. Hier heb je de rest van je leven plezier van. En het helpt je om andere nummers beter te kunnen spelen.
Focus je dus in het begin vooral op het aanleren van de juiste techniek.

Youtube piano leren spelen

Voordeel van piano leren spelen op youtube

Waarschijnlijk zie je veel voordelen aan het leren piano spelen met behulp van de video’s op youtube. Ten eerste is het gratis. Dat is een groot voordeel ten opzichte van de dure pianolessen bij een pianoleraar of op de muziekschool.

Daarnaast kan je ‘lessen’ volgen wanneer het jou uitkomt. En je kunt de video kiezen waar jij op dat moment zin in hebt. Het klinkt als de ideale manier om piano te leren spelen.
Toch zijn er ook nadelen aan deze manier van leren.

Nadeel van piano leren spelen via youtube

Naast alle voordelen die hierboven genoemd zijn zit er een belangrijk nadeel aan het leren piano spelen via youtube. Het is leuk om snel je favoriete nummers te kunnen spelen. Maar als je als beginner zomaar video’s van youtube na probeert te spelen mis je een belangrijk stuk van de techniek.

Om goed piano te leren spelen is een goede basis belangrijk. Op deze basis kan je verder bouwen. Mis je de basis dan loop je vroeger of later vast. De kans is dan groot dat je opgeeft en stopt met piano spelen, dat zou natuurlijk zonde zijn.

Piano leren spelen

Wat is dan de beste manier om piano te leren spelen?

Om goed piano te leren spelen kan je het beste pianolessen volgen, volgens een bewezen methode. De methode van de Online Muziek Academie volgen deze bewezen methode en zullen jou op een eenvoudige en snelle manier de belangrijkste technieken bijbrengen. Op deze manier heb je al snel resultaat, waardoor je gemotiveerd blijft om door te gaan.

En alle voordelen die jij zag bij ‘pianolessen via youtube’ gelden ook voor de online pianolessen via de Online Muziek Academie!
Ook hier volg je de lessen online, waar en wanneer het jou uitkomt. De prijs is wel 7x lager dan bij een reguliere muziekdocent. En je kunt hier ook allerlei populaire nummers leren spelen, net als op youtube. Sterker nog, hier kan je jou favoriete nummer aanvragen zodat je die kunt leren spelen!!

Dus waar wacht je nog op? Als je echt online wilt leren pianospelen, dan kies je voor de online pianolessen van de Online Muziek Academie. Probeer de eerste 7 pianolessen gratis uit.