Plain White Ts

Plain White T's

De alternatieve Rockband Plain White T's zijn afkomstig uit Villapark, Chicago in Amerika. De band brak wereldwijd door in 2007 toen hun single 'Hey There Delilah' een grote hit werd. Het was ook juist een ballad die de rockende band deed doorbreken. 

Biografie van Plain White T's

In 1997 werden de Plain White T's opgericht door bandleden Dave Tirio, Tom Higgenson, Steve Mast en Ken Fletcher. Over de jaren heen zijn Steve Mast en Ken Fletcher uit de band vertrokken en vervangen door De'Mar Hamilton, Tim Lopez en Mike Retondo.

Debuutalbum en vervolg albums

Het eerste album van de band 'Come On Over' werd in 2000 uitgebracht. Voordat hun eerste album uitkwam hadden ze enkele successen met losse singles. Na het debuutalbum volgde al snel een vervolg album genaamd 'Stop' welke in 2002 uitkwam. 

In 2005 kwam de band met een derde studioalbum genaamd 'All That We Needed', op dit album staat ook de grootste hit van Plain White T's, 'Hey There Delilah'. Dit nummer viel een beetje buiten het gewoonlijke repertoire van de band maar werd een enorm succes. Het nummer werd bij de uitgave van het album en de release van de single niet direct een hit. Pas in 2007 werd het nummer opgemerkt tijdens de controversiële zomertour van de band. Het nummer behaalde op dat moment direct de eerste plaats in de Billboard Hot 100 en aan het einde van 2007 werd het nummer ook wereldwijd een grote hit, waaronder in Nederland. 

Het vierde studioalbum van de band kwam uit in 2007 en werd getiteld 'Every Second Counts'. Dit vierde album werd hun grootste succes ooit. Doordat er veel filmpjes van de band en hun singles populair waren op YouTube brak de band overal ter wereld door. In het begin van 2008 gingen ze dan ook op een promotionele wereldwijde tour en kwamen hierbij ook in veel landen in Europa.  

In oktober 2008 komt het vijfde studioalbum van Plain White T's uit genaamd 'Big Bad World'. Op dit album staan onder andere de hits 'Big Bad World' gelijknamig aan het album en 'Natural Disaster'. Op het moment dat het vijfde album uitkwam was de band nog steeds op wereldtour voor het vierde album 'Every Second Counts'. 

In december 2010 komt de band met een zesde en laatste album genaamd 'Wonders of the Younger'. Het album werd geproduceerd door Ian Kirkpatrick. De eerste single van dit album kreeg de titel 'Rhythm of Love'.  

Wil je een instrument leren bespelen of beter leren zingen? Wij hebben honderden lessen voor je klaar staan.