Jason Mraz

Jason Mraz

Jason Mraz is een Amerikaanse singer-songwriter en is geboren op 23 juni 1977 in Virginia. Jason groeide op in Mechanicsville in de staat Virginia. Zijn grootvader kwam uit Tsjechië en is in 1915 naar de Verenigde Staten geëmigreerd. Jason heeft een musicalopleiding gevolgd in New York waar hij ook gitaar leerde spelen. 

Tegen het einde van de jaren 1990 verhuisde hij naar San Diego, hier ging hij kleinschalige optredens geven en kreeg zo lokale bekendheid. In deze beginnende periode van zijn muzikale carrière bracht hij een aantal ep's uit en een live album. 

De biografie van Jason Mraz

Na een paar jaar in San Diego te hebben opgetreden kreeg Mraz in 2001 een contract aangeboden bij Elektra Records. Zijn eerste studioalbum werd een jaar later uitgebracht en kreeg de titel ´Waiting For My Rocket To Come´. Zijn goede vriend Bushwalla werkte mee aan dit album. 

Het album was een groot succes en verkreeg de platina status. in 2015 kwam Jason met een vervolg album. Zijn tweede studioalbum ´Mr. A-Z' werd wederom een groot succes en niet alleen in Amerika, maar ook wereldwijd. Aan dit album werkten verschillende bekendheden mee waaronder onder andere Maroon 5, The Rolling Stones, James Blunt, Bob Dylan en Alanis Morissette. 

In 2007 kwam Jason Mraz voor het eerst naar Nederland en trad hij op in Paradiso, op het North Sea Jazz Festival, Rotown en een tuinconcert in Ootmarsum. 

Doorbraak 

De internationale doorbraak kwam voor Jason Mraz toen hij zijn single 'I'm Yours' uitbracht in 2008. Deze single werd wereldwijd een grote hit en werd in Amerika miljoenen keren verkocht. Het nummer stond daar maar liefst 76 weken in de Billboard Hot 100. Even later kwam het derde album 'We Sing, We Dance, We Steal Things' uit waar de single 'I'm Yours' van afkomstig was. 

Een uitgebreide wereldtournee volgde en Mraz zijn harde werken werd in 2010 beloond met twee grammy's, Beste Popartiest en een grammy voor zijn nummer 'Lucky'. Tijdens deze periode begon hij ook de voorbereidingen voor zijn vierde studioalbum. In het najaar van 2011 maakte Mraz een mini-tournee samen met Toca Rivera welke bestond uit voornamelijk akoestische optredens. 

Vervolg albums

Jason Mraz' vierde studioalbum genaamd 'Love is a four letter word' kwam uit in april 2012. Aan het einde van 2011 kwam al de eerste single uit van het nieuwe album welke de titel 'The World As I See It' kreeg. Deze single werd gebruikt als titelsong voor ASUS en Intel. De eerste officiële single van het album kwam uit in januari 2012 en kreeg de naam ''I Won't Give Up' welke ook een enorm succes werd. 

Binnen een week stond de single op de nummer 1 positie van de iTunes charts in de Verenigde Staten en in Nederland werd het nummer de Alarmschijf en een 3FM Megahit. Tijdens de zomer van 2015 kwam Jason Mraz met zijn vijfde album 'Yes!'. Dit album kwam direct binnen op de nummer 1 positie van de Nederlandse Album Top 100. Het album werd akoestisch opgenomen in samenwerking met de band Raining Jane. 'Love Someone', de eerste single van het album werd helaas geen hit en in de aankomende jaren nam de populariteit van Jason Mraz wat af. 

In 2017 en 2018 was Mraz te zien in de Broadway musical Waitress. Er volgde nog wel een zesde album genaamd 'Know' in 2018 en een zevende album 'Look For The Good' in 2020 van Mraz. Ook deze albums waren niet verantwoordelijk voor enorme hits, maar scoorden goed bij het publiek en zijn fans. 

Persoonlijk

Jason Mraz is biseksueel en verloofde zich in 2010 met Tristan Prettyman. Na een half jaar werd de verloving verbroken en in 2015 trouwde Mraz met Christina Carano. Mraz zet zich veel in voor de bescherming van het milieu en vecht voor mensenrechten. Hij leeft daarnaast een veganistisch bestaan vanwege zijn liefde voor dieren. Hij heeft een eigen koffieplantage en avocado kwekerij in Oceanside.

Wil je een instrument leren bespelen of beter leren zingen? Wij hebben honderden lessen voor je klaar staan.