John Legend

John Legend

John Roger Stephens, beter bekend als John Legend is een Amerikaanse R&B en Soulzanger en daarnaast ook songwriter en producer. Hij is geboren op 28 december 1978 in Springfield Ohio. In 2004 brak Legend door met een door Kanye West geproduceerd nummer genaamd 'Get Lifted'. Hij heeft samengewerkt met meerder beroemde muzikanten en artiesten en beschrijft zijn muziek als muziek met een 'feel-good sound' in de Soul, Gospel en HipHop muziekgenres. 

De biografie van John Legend

Zoals we je hierboven al vertelden is John Legend geboren in 1978 in Ohio, Amerika. Zijn geboortenaam is John Roger Stephens. Toen hij nog maar vier jaar oud was begon Legend piano te leren spelen op de piano die zijn gezin in huis had staan. Een paar jaar later begon hij te zingen in een kerkkoor. 

De Gospelnummers die John Legend daar zong en leerde, leerde hij van zijn grootmoeder. John Legend was vanaf jongs af aan ook grote fan van Michael Jackson. Andere voorbeelden in de muziek waren LL Cool J, MC Hammer, Jodeci en Boyz II Men. Tijdens zijn schoolcarrière hield John zich heel veel bezig met muziek. Samen met een klein koortje nam hij verschillende cd's op in deze tijd. Ook deed hij mee aan vele talentenjachten. 

Doordat hij in zijn schooltijd veel tijd doorbracht in Philadelphia leerde hij andere artiesten kennen zoals The Roots en Jill Scott. Beetje bij beetje werd Legend steeds bekender en begon hij steeds vaker op te treden in nachtclubs in Philadelphia, New York en Washington D.C. In 1998 is John Legend te horen op de piano op het album 'Everything is Everything' van Lauryn Hill. In 2001 kwam John Legend met een eerste live album genaamd 'Live At Jimmy's Uptown'. 

Later leerde hij Kanye West kennen via zijn vroegere huisgenoot Devon Harris, de neef van Kanye. De twee begonnen close samen te werken en Legend sloot zich aan bij platenmaatschappij G.O.O.D. Music, het label van Kanye West. Aan het eerste album 'College Dropout' van West werkte de twee veel samen en heeft Legend veel bijgedragen aan het debuutalbum. Aan de andere kant produceerde Kanye veel nummer voor het album van John genaamd 'Get Lifted'. 

Vele samenwerkingen met bekende artiesten

Naast Kanye West heeft John Legend met nog veel meer bekende artiesten samengewerkt. Zo heeft hij in deze tijd samengewerkt met onder andere Alicia Keys, Jay Z en The Black Eyed Peas. En dat was nog maar het begin van John Legends muzikale carrière. Zijn eigen album 'Get Lifted' werd overigens ook een groot succes en bracht twee hits voort, namelijk 'Ordinary People' en 'Used To Love You'. Het album leverde John Legend maar liefst drie Grammy's op voor Best R&B Album, Best New Artist en Best R&B Male Vocal Performance. 

Vervolg albums

Het volgende vervolg album van John Legend kwam uit in 2006 en kreeg de naam ´Once Again´. Voor dit album werkte Legend opnieuw samen met Kanye West en ook Will.i.am. Een aantal singles van dit album zijn ´Save Room´, P.D.A (We just don't care) en 'Stereo'. In 2008 volgde het album 'Evolver'. De in 2009 uitgebrachte single 'Quickly' in samenwerking met Brandy is een single van dit album. 

Privé 

In 2011 verloofde John Legend zich met Chrissy Teigen, een model. In september 2013 stapten zij in het huwelijksbootje aan het Comomeer in Italië. Ze hebben samen twee dochters en een zoon. 

Grootste hit

Het nummer 'All Of Me' kwam uit in 2013 en werd een wereldwijde hit. Het nummer behaalde in veel landen de nummer 1 positie in de hitlijsten. In Nederland stond het nummer maar liefst 34 weken in Top 40, waarvan 4 weken op de nummer 1 plek. De single stond daarnaast maar liefst 113 weken in de Singles Top 100. 'All Of Me' werd in 2014 de bestverkochte single.

Wil je een instrument leren bespelen of beter leren zingen? Wij hebben honderden lessen voor je klaar staan.