Online muzieklessen voor iedereen. Jong en oud!
Online muzieklessen voor iedereen. Jong en oud!

Online muzieklessen voor iedereen. Jong en oud!

Ben je benieuwd vanaf welke leeftijd je kunt beginnen met muziekles volgen? Of ben je misschien al wat ouder en ben je benieuwd of je nog kunt leren zingen, gitaar leren spelen of piano leren? Online muzieklessen zijn in principe geschikt voor iedereen, van jong tot oud! Ons lesmateriaal is zo opgezet dat iedereen op zijn of haar eigen tempo kan leren en zo stap voor stap alle lessen doorlopen. De lessen kunnen bovendien zoveel als gewenst opnieuw gevolgd worden. Zo kun je altijd ieder onderdeel van de lessen perfect onder de knie krijgen voordat je doorgaat naar het volgende onderdeel van de online muziekles. Ook kunnen de lessen natuurlijk samen met een ouder of verzorger worden gevolgd. Hierdoor zijn de lessen ook geschikt voor de allerkleinsten!

Online muzieklessen

Online muzieklessen hebben een aantal verschillen met zogeheten reguliere lessen. Met reguliere lessen ga je naar een muziekschool in de buurt en volg je lessen op een bepaalde dag en tijdstip die meestal vast staat. Ook zijn de meeste reguliere muziekscholen tijdens vakanties en feestdagen gesloten waardoor er geen lessen worden gegeven. Dit is allemaal anders bij het volgen van online muziekles. Zo ben je geen reistijd kwijt en hoef je de deur niet uit. Je bent dus minder tijd kwijt en je hoeft niet door weer en wind naar de muziekschool te gaan om lessen te volgen. Daarnaast zijn online lessen niet gebonden aan vaste tijden en dagen. Je kunt altijd, waar en wanneer je maar wilt lessen volgen en dat geheel in je eigen tempo! Ook kun je gewoon lessen volgen tijdens vakanties en feestdagen. Misschien heb je dan juist de meeste tijd! Ook is er nog een ander groot voordeel aan online lessen volgen; wanneer je even iets niet meer weet of je wilt een vorige les nog een keer volgen om wat voor reden dan ook dan is dat altijd mogelijk. Je kunt de lessen namelijk onbeperkt volgen en terugkijken. Zo vaak als je maar wilt!

Muzieklessen voor jong en oud

Muziek is erg gezond voor zowel je lichaam als je geest. Dit is wetenschappelijk onderbouwd en bewezen! Je krijgt een betere motoriek doordat je vaak meerdere handelingen tegelijk uitvoert, muziek is goed voor de hersenen omdat deze steeds geprikkeld worden, het is goed voor je humeur en daarnaast is muziek ook erg goed voor de ontwikkeling. Dan nu de vraag, vanaf welke leeftijd kan muziekles gevolgd worden? Meestal wordt er een leeftijd van 5 jaar voor het beginnen van muziekles gegeven, maar dit is natuurlijk geheel afhankelijk van je kindje. Het kan best wel eens zijn dat je kindje nog wat jonger is en er al helemaal klaar voor is! Het kan natuurlijk ook dat het beter is voor je kindje om nog even te wachten met het volgen van muzieklessen. Is de kleine bijvoorbeeld heel de dag aan het zingen of aan het spelen met muziekinstrumenten? Dan kan het best wel eens zijn dat je kind muziekles heel erg leuk zal vinden, hoe oud hij of zij op dat moment dan ook is. Wanneer je goed naar je kindje kijkt zal zelf eenvoudig kunnen bepalen of je kindje klaar is voor muziekles. Jij kent je kindje natuurlijk het beste.

Is online muziekles ook geschikt als je al wat ouder bent?

Jazeker! Het is zowel voor jong én oud erg goed en leuk om met muziek bezig te zijn. Kinderen en jongeren leren misschien iets sneller doordat zij nog in de ontwikkeling zijn, maar dat wil absoluut niet zeggen dat wanneer je ouder bent je niets meer kunt leren. Integendeel! Je kunt op iedere leeftijd nog (beter) leren zingen of een muziekinstrument leren spelen. Met muziek bezig zijn heeft zoals ik al eerder in dit blog heb benoemd een groot aantal gezondheidsvoordelen. Daarnaast is het natuurlijk gewoon hartstikke leuk om met muziek bezig te zijn! Wil je weten of online muziekles ook iets voor jou is? Je krijgt bij ons 7 proeflessen gratis. Tijdens de proeflessen krijg je een goed beeld van wat onze gitaarlessen, pianolessen of zanglessen inhouden en kun je gelijk zien of de lessen voor jou geschikt zijn. Je zit uiteraard nergens aan vast. Je kunt natuurlijk ook gratis proeflessen aanvragen voor je kindje zodat je samen kunt gaan bekijken of jouw kindje al klaar is voor online muzieklessen. Je kunt ten allen tijden contact met ons opnemen wanneer je een vraag hebt, wij staan graag voor je klaar!

Lessen bij de Online Muziek Academie

Wanneer je de 7 proeflessen van jouw favoriete instrument hebt gevolgd kun je je direct bij ons aanmelden om de online muzieklessen van jouw keuze te gaan volgen. Je krijgt direct onbeperkt toegang tot de ruim 500 muzieklessen die online staan! Bovendien worden hier steeds nieuwe lessen aan toegevoegd. Bij ons betaal je een vast laag bedrag per maand en kun je vervolgens geheel op je eigen tempo de lessen volgen. Het abonnement is maandelijks opzegbaar dus je zit eigenlijk nergens aan vast. Wanneer je klaar bent met de lessen of je hebt om wat voor reden dan ook gemerkt dat het niets voor je is, kun je je abonnement direct opzeggen. Wij hebben veel aandacht besteed aan het perfectioneren van onze muzieklessen. We hebben een unieke en bewezen lesmethode ontwikkeld welke je nergens anders in de muziekbranche tegen zult komen! Ook zijn onze prijzen wel 7 x goedkoper dan reguliere lessen! Dat wil overigens niet zeggen dat onze lessen van mindere kwaliteit zijn dan elders. Misschien zijn onze lessen zelfs wel beter! Binnen enkele weken kan ook jij de basis al onder de knie hebben en bovendien krijg je bij onze lessen onbeperkt support van onze professionele docenten. Wat ook erg leuk is, is dat je zelf nummers kunt aanvragen om deze te leren spelen of zingen! Wanneer je met een muzieknummer bezig bent die je leuk vindt leer je sneller en houdt je het plezier in de lessen goed vast. Natuurlijk allemaal onder onbeperkte begeleiding van onze ervaren docenten. Hoe leuk zou het zijn als ook jij over een aantal weken of maanden misschien al jouw favoriete nummers kunt spelen? Ben je nieuwsgierig geworden? Probeer onze lessen dan eens zelf door je aan te melden voor onze 7 gratis proeflessen voor zang of een instrument naar keuze!