Bandnaam verzinnen? - Online Muziek Academie
Een geschikte band naam verzinnen

Zijn jullie momenteel bezig met het verzinnen van een geschikte bandnaam? Dan zijn jullie er waarschijnlijk al achter gekomen dat dit moeilijker is dan jullie verwacht hadden. Een goede bandnaam is echter heel belangrijk en daarom zullen jullie goed na moeten denken als jullie een band naam willen gaan verzinnen. Op het moment dat jullie band wat bekender begint te worden krijgen jullie namelijk al snel spijt van een foute naam. Wij gaan jullie helpen bij het verzinnen van een goede bandnaam.

Bandnamen ideeën

Klopt jullie band opstelling en maken jullie al goede muziek? Dan kan het natuurlijk niet zo zijn dat jullie nog geen goede band naam hebben verzonnen. Hebben jullie al wel wat bandnamen ideeën? Dan kunnen jullie hier mogelijk op voortborduren. Een ding is in ieder geval een feit en dat is dat de naam van je band perfect moet passen bij het concept van de band. Spelen jullie vooral Engelstalige nummers? Dan is het verstandig om ook voor een Engelse naam te kiezen. Maken jullie hoofdzakelijk Nederlandse muziek? Dan past het beter bij jullie band om voor een Nederlandse naam te kiezen. De naam van jullie band zal een bepaald gevoel op moeten roepen.

 

Kortom, het maken van muziek is niet het enige dat belangrijk is voor een band. Uiteraard, de juiste noten spelen op een gitaar en zingen en dansen vormen de basis van je band. Echter is de marketing minstens zo belangrijk. Jullie muziek kan nog zo goed zijn, je zult je doelgroep hier wel mee moeten bereiken en daar hoort een goede bandnaam bij.

Een herkenbare bandnaam

Een belangrijke ongeschreven regel van een bandnaam is dat deze herkenbaar moet zijn. Een goede bandnaam is natuurlijk geen naam waar er al heel veel van zijn. Echter zal het ook geen naam moeten zijn die je amper kunt uitspreken. Mensen moeten de naam natuurlijk wel kunnen onthouden en op kunnen schrijven. Hebben jullie als band zijnde een optreden gehad? Dan is het belangrijk dat het publiek jullie later op kan zoeken.

Handige tips voor het verzinnen van een bandnaam

Vinden jullie het moeilijk om een bandnaam te verzinnen, dan is het aan te raden om onderstaande tips eens goed door te nemen.

 

  1. Brainstormen

Brainstormen is een mooie manier om uiteindelijk tot een goede naam voor de band te komen. Wanneer jij en de andere bandleden alles opschrijven wat er in jullie opkomt, dan is de kans groot dat hier uiteindelijk een mooie bandnaam uit voort komt.

 

  1. Maak gebruik van het internet

 

Op het internet staat veel bruikbare informatie. Kijk daarom eens rond bij andere bands of lees handige blogs over het verzinnen van een bandnaam. Tevens kan je ook gebruikmaken van een vertaler. Zo kan je bij woorden komen waar je anders misschien nooit op was gekomen. Tevens kan je hierdoor misschien wel een mooie buitenlandse naam voor je band verzinnen. Dit is een aanrader voor als je ook buitenlandse muziek maakt.

 

  1. Vraag advies van bekenden

 

Hebben jullie uiteindelijk een naam voor jullie band verzonnen? Dan is het tijd om advies aan bekenden te vragen. Zij geven hun eerlijke mening en kunnen het jullie uiteindelijk vertellen als zij de bandnaam niet goed vinden.

 

Hopelijk vinden jullie aan de hand van dit artikel een goede naam voor jullie band. Is dit jullie uiteindelijk gelukt? Dan is het belangrijk dat jullie deze naam vastleggen. Als dit niet gebeurt, dan lopen jullie het risico dat een andere band er met jullie naam van doorgaat en dat willen jullie natuurlijk niet. Het vast laten leggen van de naam van jullie band is niet heel moeilijk. Echter zullen jullie je hier wel in moeten verdiepen.