Zingen en dansen tegelijk, kan jij het?
Zingen en dansen tegelijk, kan jij het?

Zingen en dansen tegelijk, kan jij het?

Kijk jij soms ook vol verwondering naar de grote artiesten? Op het podium staan ze een geweldige dansshow te geven en tegelijkertijd blijven ze ook nog prachtig zingen! Maar als je het zelf gaat proberen blijkt het toch heel wat moeilijker te zijn dan het lijkt.

Kun jij dansen en zingen en wil jij dit graag combineren? Dat kan! Het vergt dan wat oefening maar ook jij kunt dansen en zingen tegelijk.

Hoe leer je zingen en dansen tegelijk?

Dansen kost best wat energie, zeker als je een spetterende dansshow wilt geven. En als je daarbij ook nog wilt zingen kost dat je nog meerZingen dansen energie. Een goede conditie is het eerste waar je aan moet werken.

Veel sporten helpt je om een goede conditie op te bouwen. Als je wilt zingen en dansen tegelijk is een sterk uithoudingsvermogen nodig, zowel van je spieren als je longen. Je uithoudingsvermogen kan je bijvoorbeeld trainen door rustige duurloopjes te doen. Je traint met sporten niet alleen je spieren maar ook je longcapaciteit. Dat is meteen een extra voordeel tijdens het zingen!

Ook de conditie van je stembanden kan je trainen. Misschien heb je wel eens gemerkt dat je stem minder goed klinkt als je even een tijdje wat minder hebt gezongen. Je traint je stem door regelmatig te zingen, net als je spieren tijdens het sporten. Train je een tijdje wat minder dan gaat je conditie ook omlaag, zowel van je spieren als je stembanden.
Regelmatig blijven zingen dus, om je stembanden in topconditie te houden.

Belangrijke tips als je wilt zingen en dansen tegelijk

Als je wilt zingen en dansen tegelijk is er één groot struikelblok. Er is een grote kans dan je al heel snel buiten adem raakt. En dan komt er van mooi zingen weinig meer terecht. Misschien had je hier ook last van toen je net begon met zanglessen. Je krijgt dan verschillende oefeningen om hiermee om te gaan.

Maar als je naast het zingen ook gaat dansen zal je nog sneller buiten adem raken. Natuurlijk kan je aan je conditie werken maar hier los je niet alles mee op. Je zult je adem goed moeten verdelen zodat je nog genoeg adem over hebt om mooi te blijven zingen.

Adem vanuit je buik dan heb je de meeste capaciteit en de meeste kracht in je zang. Een veelgehoorde term in zang-land is de ademsteun, die helpt je tijdens het zingen en dansen.

Zingen en dansen

Vertrouw op je ademsteun tijdens het zingen en dansen

Wil je het lang volhouden dan zal je moeten werken aan je ademsteun. Door tijdens het zingen en dansen optimaal gebruik te maken van je ademsteun kan je langer mooi blijven zingen terwijl je intensief beweegt. Hoe ademsteun precies werkt en hoe je het kunt oefenen kan je lezen in onze blog “Wat is ademsteun”.
Verder is het een kwestie van flink veel oefenen, je conditie op pijl brengen en vooral met veel plezier blijven zingen!

Volg jij onze online zanglessen al? Ideaal voor als je snel je zangkunsten wilt verbeteren. Je kunt op je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt de lessen volgen, zo vaak je maar wilt.