Het Wilhelmus met simpele gitaar akkoorden mee spelen

Het Wilhelmus met simpele gitaar akkoorden mee spelen

Iedereen heeft het Nederlandse volkslied wel eens gehoord, of kent in ieder geval wel de naam van het volkslied. Misschien kan jij het Wilhelmus wel helemaal meezingen! Het Wilhelmus is sinds 1932 het volkslied van Nederland. De tekst is al omstreeks 1570 geschreven op een toen al bestaande melodie en is in het begin van de 17de eeuw veranderd naar de huidige melodie van het volkslied. Dit maakt het Nederlandse volkslied tot één van de oudste volksliederen ter wereld! Het lied was erg populair gedurende de gehele tachtigjarige oorlog en werd veel gezongen tijdens militaire mars ter ondersteuning van de strijd tegen de Spaanse overheerser in de Nederlanden. Na de tachtigjarige oorlog werd het lied echter vergeten, totdat het in de 19de eeuw opnieuw werd ontdekt. Een mooie achtergrond van ons Nederlandse volkslied Wilhelmus die je met een aantal simpele gitaar akkoorden al mee kunt spelen!

De gitaar akkoorden van het Wilhelmus

Zoals we al hadden benoemd kan het Wilhelmus met een paar simpele gitaar akkoorden worden gespeelt. De akkoorden die we gaan spelen zijn de G, C, D, Em en Am. Dus in totaal vijf akkoorden. Hieronder vindt je de tekst en de akkoorden van het Wilhelmus:

Wilhelmus gitaarakkoorden


Gitaarakkoorden leren spelen

Ontdek de geheimen van het spelen van deze akkoorden op de gitaar. Onze uitgebreide cursus begeleidt je stap voor stap, of je nu een beginner bent of je vaardigheden wilt verfijnen.


Begin nu met gitaarles


Ontdek piano akkoorden

Dompel jezelf onder in de wereld van pianomuziek door deze akkoorden te leren spelen. Onze cursus is ontworpen voor alle niveaus en biedt je de tools waarmee je indruk kunt maken met je pianovaardigheden.


Leer vandaag nog piano akkoorden


Eenvoudige Ukulele Akkoorden

Breng het plezier van ukelele muziek in je leven door de akkoorden van dit nummer onder de knie te krijgen. Onze boeiende cursus helpt je in een mum van tijd mee te tokkelen met je favorieten.


Begin ukulele cours

Reactie plaatsen