Het Wilhelmus met simpele gitaar akkoorden mee spelen

Het Wilhelmus met simpele gitaar akkoorden mee spelen

Iedereen heeft het Nederlandse volkslied wel eens gehoord, of kent in ieder geval wel de naam van het volkslied. Misschien kan jij het Wilhelmus wel helemaal meezingen! Het Wilhelmus is sinds 1932 het volkslied van Nederland. De tekst is al omstreeks 1570 geschreven op een toen al bestaande melodie en is in het begin van de 17de eeuw veranderd naar de huidige melodie van het volkslied. Dit maakt het Nederlandse volkslied tot één van de oudste volksliederen ter wereld! Het lied was erg populair gedurende de gehele tachtigjarige oorlog en werd veel gezongen tijdens militaire mars ter ondersteuning van de strijd tegen de Spaanse overheerser in de Nederlanden. Na de tachtigjarige oorlog werd het lied echter vergeten, totdat het in de 19de eeuw opnieuw werd ontdekt. Een mooie achtergrond van ons Nederlandse volkslied Wilhelmus die je met een aantal simpele gitaar akkoorden al mee kunt spelen!

De gitaar akkoorden van het Wilhelmus

Zoals we al hadden benoemd kan het Wilhelmus met een paar simpele gitaar akkoorden worden gespeelt. De akkoorden die we gaan spelen zijn de G, C, D, Em en Am. Dus in totaal vijf akkoorden. Hieronder vindt je de tekst en de akkoorden van het Wilhelmus:

Wilhelmus gitaarakkoorden

Op zoek naar gitaarles?

Ben je een beginner als het gaat om gitaar spelen of ben je al een beetje op weg, maar kan je wel wat hulp gebruiken bij het aanleren van goede speeltechnieken? Dan is het een goed idee om eens te gaan kijken of je ergens gitaarlessen kunt gaan volgen. Gitaarles wordt gegeven in verschillende vormen en maten. Zo kan je bijvoorbeeld eens langsgaan bij een lokale muziekschool bij jou in de buurt om te kijken of ze daar gitaarlessen aanbieden. Daarnaast kan je ook online gitaarlessen volgen. Zoals bij de Online Muziek Academie. Het grote voordeel van gitaarlessen op afstand is dat de lessen geheel op eigen tempo kunnen worden gevolgd en dat je in tegenstelling tot lessen bij een lokale muziekschool niet vast zit aan vaste tijden of dagen. Want wat als je een keertje niet kunt? Kan je dan de les inhalen bij een lokale muziekschool? Vaak kan dat niet en heb je eigenlijk voor niets betaald. Bij online muzieklessen is dat anders.

Muziekles bij de Online Muziek Academie

Bij de Online Muziek Academie kan je de eerste 7 lessen volledig gratis volgen om op de eerste plaats eerst te ondervinden of online gitaarles iets voor jou is. Vervolgens zit je nergens aan vast, maar wanneer je er voor kiest om echt aan de slag te gaan met de gitaarlessen, krijg je na aanmelding direct toegang tot maar liefst ruim 500 gitaarlessen die je stuk voor stuk allemaal waar, wanneer en zoveel keren als je wilt kunt volgen. En dat voor slechts een fractie van de prijs die je bij een lokale muziekschool betaald! De lessen worden gegeven door ervaren en professionele docenten die je bij iedere stap bijstaan. Of je nu als beginnende of als gevorderde gitarist begint met de gitaarlessen. We zien je graag binnenkort terug in onze online ledenomgeving, bij ons kan je rekenen op de allerbeste lessen met de allerbeste ondersteuning van professionals!

Reactie plaatsen