Happy Birthday simpel mee spelen op gitaar met video

Happy Birthday simpel mee spelen op gitaar met video

Happy Birthday is altijd een erg leuk nummer om te spelen tijdens verjaardagen en feestjes! Als gitarist is het daarom natuurlijk leuk als jij het nummer Happy Birthday op de gitaar kunt spelen wanneer iemand van je vrienden of familie jarig is. Het leukste is natuurlijk als jij het nummer ook kunt zingen en jezelf kunt begeleiden op de gitaar! Het leuke van dit nummer is ook dat je de tekst in verschillende talen kunt zingen. Het is natuurlijk het leukst als je voor de verjaardag van een kindje in het Nederlands kunt zingen zodat ze het kunnen verstaan en je kan de tekst in het Engels zingen tijdens de verjaardag van een volwassene. Top toch? In dit blog laten we je zien dat je Happy Birthday gemakkelijk op de gitaar kunt spelen door middel van het spelen van een paar vrij simpele akkoorden, ook hebben we de tekst in zowel het Nederlands en Engels voor je en een handige video waarmee je direct een vliegende start kunt maken! Lees je mee?

Happy Birthday simpel mee spelen op gitaar

Heb je er helemaal zin in om bij de volgende party je gitaar (en misschien wel zang) skills te laten horen en voor iemand Happy Birthday mee te spelen op je gitaar? Dan hebben we hieronder de akkoorden voor je! Happy Birthday bestaat slechts uit vier akkoorden, namelijk de G, D, D7 en de C. Dus het nummer is vrij makkelijk te spelen. Begin bij het begin en leer de akkoorden een voor een totdat je een mooi geheel hebt en je het nummer vloeiend kunt spelen. 

happy birthday mee spelen gitaar, gitaar, gitaar spelen, gitaarakkoorden, akkoorden gitaar, akkoorden leren, chords

Happy Birthday mee zingen en jezelf begeleiden op de gitaar

Wanneer je de akkoorden van het nummer Happy Birthday geleerd hebt wil je misschien het nummer ook wel mee kunnen zingen. Hieronder hebben we de tekst van Happy Birthday voor je in zowel Nederlands als Engels. Ook staan de akkoorden erbij om het nog eenvoudiger te maken.

Engels

G D

Happy birthday to you,

D7 G

Happy birthday to you,

C

Happy birthday, dear .... (naam),

G D7 G

Happy birthday to you!

Nederlands

G D

Fijne verjaardag voor jou,

D7 G

Fijne verjaardag voor jou,

C

Fijne verjaardag, lieve ... (naam),

G D7 G

Fijne verjaardag voor jou!

Happy Birthday akkoorden leren op de gitaar met video

Hieronder hebben we nog een video voor je waarmee je nog eenvoudiger de akkoorden van Happy Birthday kunt leren spelen op je gitaar.


Reactie plaatsen