Kansas Dust In The Wind chords

Kansas Dust in The Wind chords

Ben jij een grote fan van rockband Kansas en is Dust In The Wind één van jouw favoriete songs? Mooi, want in dit artikel leren we je alles over deze Rock song! In dit artikel vind je onder andere de akkoorden ofwel chords van Dust In The Wind inclusief vingerzetting, maar ook info over het nummer zelf en de songtekst met akkoorden. Lees of eigenlijk beter gezegd, leer je mee?

De achtergrond van Dust In The Wind

Het nummer Dust In The Wind is geschreven door Kerry Livgren, één van de bandleden van Kansas. Het nummer werd uitgebracht op het album 'Point of Know Return' in 1977. Begin 1978 werd het nummer uitgebracht als single. Doordat Dust In The Wind één van de eerste akoestische songs was van Kansas week het nummer af van eerdere hits zoals 'Carry On Wayward Son' en 'Point Of Know Return'. Dit vooral door de meer langzame melancholische melodie en filosofische tekst van het nummer. 

De song werd alleen in bepaalde delen van de wereld een hit, namelijk Noord-Amerika, Frankrijk, Oceanië en de landen waar Nederlands wordt gesproken. 

Dust in de Wind guitar chords

Het nummer Dust In The Wind van Kansas wordt gespeeld met best wat akkoorden. Namelijk de C, Cmaj7, Cadd9, Asus2, Asus4, Am, G/B, G, Dm7 en de D. Dus in totaal tien chords. Hieronder vind je de gitaarakkoorden ofwel guitar chords en de vingerzetting om de song Dust In The Wind te kunnen spelen.

kansas, dust in the wind, chords, gitaarakkoorden

kansas, dust in the wind, chords, gitaarakkoordenDust In The Wind tab with lyrics

Wil je de song naast het spelen op je gitaar ook graag leren zingen? Dat kan! Hieronder vind je de tab with lyrics voor Dust In The Wind zodat je naast het spelen van dit nummer ook lekker kunt meezingen of iemand mee kan laten zingen.  

[Intro]
C Cmaj7 Cadd9 C Asus2 Asus4 Am Asus2
Cadd9 C Cmaj7 Cadd9 Am Asus2 Asus4 Am
 
[Verse 1]
 C   G/B Am G      Dm7      Am
I close my eyes only for a moment and the moment's gone.
C  G/B Am  G       Dm7    Am
All my dreams pass before my eyes a curiosity.
 
[Chorus]
D  G    Am  D      G      Am
Dust in the wind, all we are is dust in the wind.
 
[Verse 2]
C  G/B Am  G       Dm7     Am
Same old song, just a drop of water in an endless sea.
C  G/B Am G        Dm7        Am
All we do, crumbles to the ground though we refuse to see.
 
[Chorus]
D  G    Am  D      G      Am
Dust in the wind, all we are is dust in the wind.
 
[Instrumental]
C Cmaj7 Cadd9 C Asus2 Asus4 Am Asus2
Cadd9 C Cmaj7 Cadd9 Am Asus2 Asus4 Am
 
[Verse 3]
   C   G/B Am G        Dm7      Am
Now, don't hang on, nothing lasts forever but the earth and sky.
  C   G/B Am   G       Dm7      Am
It slips a - way and all your money won't another minute buy.
 
[Chorus]
D  G    Am  D      G      Am
Dust in the wind, all we are is dust in the wind.
D  G    Am  D      G      Am
Dust in the wind, everything is dust in the wind.

Kansas Dust In The Wind lesson

Wil je deze song van Kansas graag leren spelen, maar heb je nog niet zoveel ervaring op de gitaar? Dan hebben wij de oplossing voor je. Bij de Online Muziek Academie vind je meer dan 500 online gitaarlessen die je geheel in je eigen tempo kunt volgen. Natuurlijk met alle ondersteuning die je nodig hebt van onze ervaren docenten. Je volgt de lessen door middel van een maandelijks abonnement die je op ieder gewenst moment kunt opzeggen. 

Dus wil je meer ervaring opdoen en meer leren over het spelen van de gitaar, gitaar akkoorden of chords en alle tips en info ontvangen die je helpen een onwijs goede gitarist te worden? Probeer onze lessen dan eens kosteloos uit. Daarnaast kan je altijd een Kansas Dust In The Wind lesson aanvragen. Misschien dat het nummer er al tussen staat, misschien niet. Dan is het handig om te weten dat je ook altijd nummers kunt aanvragen om te leren tijdens de gitaarlessen! Zien we jou binnenkort?

Reactie plaatsen