Online piano leren spelen? Kan dat?
Online piano leren spelen? Kan dat?

Klinkt online piano leren spelen jou als muziek in de oren? Het kan echt! Piano leren spelen lukt echt niet alleen maar door naast een pianoleraar op de pianokruk te kruipen. Volg je zelf nauwkeurig de online lessen en instructies op dan kan je prima piano leren spelen.

Veel mensen hebben het tegenwoordig druk. Te druk om op een vaste dag en een vaste tijd op pianoles te gaan. Het komt gewoon niet uit door werk, school of andere afspraken die je hebt. Of je komt iedere keer te laat door bijvoorbeeld files. Dan is de lol er snel af. Naar pianoles gaan is dan geen leuke hobby meer maar een verplicht nummer waar je veel stress van krijgt. En dat is niet nodig.

Voordelen online piano leren spelen

Ben jij, net als de rest van Nederland, ook altijd zo druk? Maar vind je piano leren spelen wel heel erg leuk en zou je het graag gaan doen? Online pianolessen bieden je de oplossing.

Online pianolessen volg je thuis, wanneer het jou uitkomt. Heb je een keertje geen tijd gehad om te oefenen? Geen probleem, dan doe je de volgende les toch iets later?
Mensen leren gemakkelijker door te kijken, beelden blijven beter hangen dan woorden. Video’s zijn dan ook een prima manier om op een eenvoudige manier piano te leren spelen. En gaat het te snel? Dan zet je gewoon de video even op pauze, spoelt hem terug of bekijkt hem nog een keer. Dat hoef je bij je pianoleraar niet te proberen. 😉

Voordelen van online pianolessen:Online piano leren spelen

  • Je eigen tempo bepalen
  • Pianoles wanneer het jou uitkomt
  • Vrijheid om te leren zoals jij dat wilt
  • Gemakkelijker leren door video’s te kijken
  • Je kunt altijd even je lessen terugkijken
  • Goedkoper dan lessen bij een muziekschool

Je online pianoleraar zal nooit vermoeid zuchten en blijft vol enthousiasme de lesstof uitleggen. Hoe vaak jij maar wilt!

Nadelen online piano leren spelen

Een nadeel van online piano lessen is natuurlijk wel dat je geen stok achter de deur hebt. Je moet dus zelf de discipline opbrengen om steeds te oefenen en de volgende lessen te bekijken.

Ook heb je niemand die over je schouder meekijkt om je te corrigeren waar nodig. Je zult dus zelf extra goed op, bijvoorbeeld je houding, moeten letten.
Gelukkig wordt er tijdens de online piano lessen aandacht besteed aan alle aspecten van het piano spelen. Zolang jij goed de instructies volgt zal je online net zo goed leren piano spelen als offline.
De online pianocursussen zijn erop gericht om je gemotiveerd en enthousiast te houden. En de lessen zijn zo ingedeeld dat je al snel merkbare vooruitgang boekt.

Piano leren spelen

Zijn online en offline pianolessen hetzelfde?

Er zijn natuurlijk wel verschillen tussen online en offline pianolessen. Bij gewone pianolessen zit je eens in de week of eens in de twee weken naast je leraar en leer je uit je pianoboek hoe je moet spelen. Hierbij let de leraar ook op je houding en de manier waarop je de toetsen aanslaat.

Wanneer je online pianolessen gaat volgen zal je zelf goed op je houding moeten letten. Alle instructies uit de video’s goed op moeten volgen en zelf je tijd moeten indelen wanneer je gaat oefenen.
De instructievideo’s bij online pianolessen zijn van hoge kwaliteit. In de video’s laat de pianoleraar precies zien hoe je een specifieke oefening moet doen. Een liedje wordt toets voor toets doorgenomen zodat jij het gemakkelijk kunt volgen.

Een groot voordeel van online pianolessen is ook dat je tijdens twee lessen in gewoon de video er weer even bij kunt pakken, als je het even niet meer weet. Bij gewone pianolessen zullen je vragen moeten wachten tot je volgende les.

Wil jij uitproberen of online piano spelen iets voor je is? De eerste 7 pianolessen zijn gratis!