10 redenen om piano te leren spelen: Online Muziek Academie
10 redenen om piano te leren spelen

Muziek is heerlijk. Niet alleen het beleven en beluisteren ervan, maar vooral ook het zelf muziek maken. Gewoon letterlijk ín de klanken stappen en jezelf laten dragen door de muziek die je zelf maakt. Fijn, plezierig en het voelt geweldig als je na de eerste aarzelende lessen bemerkt dat het ook werkelijk begint te lukken. Voel je het al kriebelen, wil je de muziek ook van binnenuit gaan beleven? Dan blijft er nog een belangrijke vraag over: welk instrument ga je kiezen voor je muzikale avontuur? Nou, wat dacht je van een piano? Laten we eens naar een paar goede argumenten kijken om voor de piano te kiezen.

Je hebt iets met die afwisselend witte en zwarte toetsen. Overal waar je een piano ziet wordt je als een magneet aangetrokken en je rust niet voor je op zijn minst één van die lokkende toetsen even hebt ingedrukt.

De klank van een piano is om te beginnen al geweldig. Een piano stelt je in staat om prachtige muziek te spelen. Van gevoelige ballads tot rock and roll, alle soorten muziek kun je laten klinken. Gevoelig, krachtig en veelzijdig. En bovendien is een mooi pianostuk een begeleiding in zichzelf en heeft van zichzelf dus een mooie en volle klank.

Als je piano kunt spelen, kun je een ander uitstekend begeleiden, bijvoorbeeld een andere instrumentalist of een zanger. Zo kun je samen elkaar versterken. Je pianospel is deels ondersteunend, maar zal op veel momenten ook leidend zijn. Mooi, die veelzijdigheid!

Als je piano speelt kun je behalve jezelf ook anderen entertainen. Of je nu cabaret doet, iemand begeleid, je spel heeft amusement- en luisterwaarde voor anderen.

Wat is er leuker dan samen met je kinderen zingen en jezelf daarbij begeleiden op de piano? Je pianospel helpt de kinderen bij het zich laten horen. En het is natuurlijk ontzettend leuk!

Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen: muziek maken is goed voor je brein. Bij het pianospelen moeten verschillende delen van je brein goed met elkaar samenwerken. Je moet muziek lezen, in de maat blijven en de vingers moeten op het juiste moment een toets indrukken. Een actief brein blijft langer vitaal en piano bespelen helpt je hierbij.

Voor pianospelen heb je soepele en krachtige vingers nodig. En die kracht en die soepelheid, die ontwikkel je terwijl je de piano leert bespelen. Door pianospelen wordt je dus sterker!

Misschien heb je er van gedroomd om met anderen samen in een band muziek te maken. Een piano heeft een eigen klank, een vol geluid dat een stevige bas kan zetten, maar ook voor sprankelend geluid kan zorgen. Kortom, een goede basis voor de andere bandleden om hun kunsten bij in te voegen. Wil de band iemand die keyboard bespeelt? Prima, met goede pianolessen beschik je over de juiste basis.

Piano spelen vraagt, om het goed te doen, de nodige techniek. Tijdens de pianolessen krijg je de nodige aanwijzingen om je die techniek eigen te maken. En dat komt je spel uiteraard ten goede.

Welke reden je ook aanspreekt, de allerbelangrijkste van allemaal is dat het gewoon erg leuk is om te doen. Als je de aanwijzingen in je lessen opvolgt, met enthousiasme en met plezier aan de pianoles begint en dat plezier er ook in weet te houden, dan wordt het spelen een succes. In ieder geval voor je zelf, en daar gaat het per slot van rekening ook om!

Online piano leren spelen?
Wil je beter piano leren spelen? De online Muziek Academie heeft online pianolessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het piano spelen eigen en speel je als nooit tevoren.

  • Leer piano spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten

Meer informatie over online pianoles

Naast online pianoles verzorgt de Online Muziekacademie ook:

Heb je deze artikelen al gelezen: