Starten met piano spelen: hier moet je op letten!
6 redenen waarom piano spelen leuk is

Wil je piano leren spelen? Wij hebben 6 redenen voor je op een rij gezet die laten zien waarom piano spelen zo ontzettend leuk is.

1. Er zijn heel veel bekende mooie pianostukken

Er zijn nog veel meer pianostukken naast de bekende Für Elise, de Turkse mars en de Vlooienmars. Zo is er uit de film Amélie een schitterend pianostuk dat al vele mensen heeft ontroerd. “Comptine d’un Autre Ete” Het heeft een vrij ingewikkelde naam, maar als je de muziek hoort ken je het wel. Een erg mooi nummer! En zo is er nog veel en veel meer. Denk maar aan de Moonlight Sonata,  The Entertainer of Nocturnes van Chopin. Heb jij een mooi pianostuk gehoord en wil je het leren spelen? Dat kan. Als deze niet al in ons lessenpakket zit, kun je het opvragen en dan leggen onze docenten uit hoe je dit moet spelen.

2. Je kan jezelf begeleiden en meezingen

Je kan met een paar akkoorden al heel veel nummers meespelen. Als je ook nog een beetje kan zingen ben je zo de Pianoman. Ook kun je bekende nummers in een uitgekleed jasje brengen. Zoals bijvoorbeeld Use Somebody van Laura Jansen. Less is more!

3. Er staan veel piano’s overal (zelfs op het station!)

Tegenwoordig kom je steeds meer piano’s in het wild tegen. Op de grote stations staan sinds kort piano’s die iedereen mag bespelen. Sommige pianospelers worden dan gefilmd en op social media gezet. Wie weet sta je zo op youtube.

4. Je traint je hersenen om twee dingen tegelijk te doen

Als je piano speelt gebruik jij je linker- en rechterhand. Daarmee speel je twee verschillende partijen. Én je gebruikt ook nog de pedalen. Ontzettend goede hersentraining die je in het dagelijks leven kan gebruiken. Je kunt voortaan je brood smeren en koffie zetten tegelijk. Superhandig!

Je linkerhand wordt met name gebruikt als begeleiding van de rechterhand. Met de linkerhand speel je bijvoorbeeld een baspartij of akkoorden en in de rechterhand de melodie.  De pedalen worden gebruikt om de noten te dempen of juist door te laten klinken. Dus eigenlijk lijkt het wel een beetje op autorijden, met het ene pedaal rem je de noot af, en met de andere geef je gas. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar als je de lessen van Online Muziek Academie volgt wordt het stapje voor stapje opgebouwd.

5. We hebben hele leuke docenten!

We hebben een enthousiaste piano docent die je graag uitlegt hoe je stap voor stap piano leert spelen. Begin vandaag nog! Volg nu de eerste 7 pianolessen helemaal gratis.

6. Piano’s zijn mooie decoratie

Mocht je uiteindelijk toch niks doen met je piano, heb je er nog wat aan. Ze staan mooi in iedere kamer. Of zelfs in de tuin.

Piano leren spelen

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:

Online pianoles volgen

Online piano leren spelen?
Wil je beter piano leren spelen? De online Muziek Academie heeft online pianolessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het piano spelen eigen en speel je als nooit tevoren.

  • Leer piano spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten

Meer informatie over online pianoles

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online pianoles verzorgt de Online Muziekacademie ook: