Zingen in een band. 7 tips om bij een band te gaan!
Zingen in een band. 7 tips om bij een band te gaan!

Zingen in een band. 7 tips om bij een band te gaan!

Droom jij ervan om de sterren van de hemel te zingen en dat dan het liefst in een band? Zou je het liefste op het podium staan, je stem laten horen aan Nederland of misschien zelfs de hele wereld of wil je gewoon zingen in een band als hobby voor vrienden en familie? Wat je droom ook is, ook wij zouden erg graag zien dat je je droom kunt verwezenlijken en binnenkort in een band kan zingen! Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein je droom is, het gaat erom hoe je jouw droom werkelijk laat worden! In dit blog geven we je 7 tips om bij een band te gaan en te doen wat je altijd al wilde doen, namelijk zingen in een band! Lees je mee?

Niet alle dromen zijn bedrog

Heb jij het ook weleens vaker te horen gekregen dat je beter je droom opzij kunt zetten, wand dat gaat toch niks worden? Of dat mensen je niet serieus genoeg nemen? Ik denk dat veel artiesten en muzikanten dit weleens gehoord hebben, zelfs de meeste beroemde muzikanten over heel de wereld! Het is het allerbelangrijkste wat jij in je hart voelt, wil jij met muziek bezig zijn en een band vormen of bij een band gaan en met hun samen de meest mooie muziek de wereld inbrengen? Dan moet je daar gewoon voor gaan! Laat niemand je wijsmaken of vertellen dat jouw droom onzin is, nooit. Het is jouw droom en als jij er genoeg in gelooft komt het helemaal goed. Geen droom is te klein, maar ook zeker niet te groot! Onthoud dat altijd voor jezelf als iemand weer eens kritiek heeft of je niet serieus wilt nemen.

7 tips om bij een band te gaan die bij je past

Misschien zit je er al langere tijd aan te denken of is het altijd een droom van je geweest; Zingen bij een band. Of misschien wist je zodra je met muziek bezig ging zijn al direct; ja, ik wil bij een band! Dat is mooi, want wij hebben 7 tips voor je die je hopelijk gaan helpen de band te vinden die bij je past!

Tip 1. In wat voor band wil je zingen

De eerste tip die we je willen geven is om er goed over na te denken in wat voor een band je graag zou willen zingen. Houd je Pop muziek, of juist van Rock? Of misschien wel van Blues muziek? Wil je met een pianist, een gitarist en een drummer samen spelen in een band of misschien met een bassist? Schrijf voor jezelf op van wat voor muziek je houd en in welke stijl band je jezelf zou zien zingen. Schrijf ook op wat voor muzikanten je graag in de band zou zien, met welke instrumenten. Ook is het erg van belang op welk niveau je zingt en van welk niveau je verwacht dat de band waarin je gaat zingen is. Ben je op dit moment goed genoeg voor de band van je dromen of is het misschien tijd om extra je best te doen om op het niveau te komen dat je wenst te zingen?

Tip 2. Je zang verbeteren

Wanneer je merkt dat je zang nog wat verbetering nodig hebt om op het niveau te komen dat je wenst, is het tijd om veel te gaan oefenen, extra lessen te nemen en hard aan je zangtalent te werken. Maak een mooi oefenschema met daarop duidelijk je doelen vermeld en hoe je het wilt gaan aanpakken om op je gewenste zangniveau te komen. Ga de muzieknummers oefenen die je droomband zou spelen en die op het niveau zijn die je wilt bereiken, totdat je deze helemaal tot in de puntjes onder de knie hebt!

Tip 3. Werk aan je muzikale talent

Je wilt in een band zingen en daar wil je je goed op voorbereiden, heel goed! Werk hierbij aan je zangtechniek, je ritmegevoel, je interpretatie. Er zijn namelijk veel vlakken op het gebied van zang waarmee je kunt oefenen zodat je jezelf helemaal klaarstoomt om bij jouw droomband te kunnen zingen. Het beste is om hier hulp in te zoeken in de vorm van een goede zangcoach. Je kan het natuurlijk ook zelf uit proberen te vinden, maar wanneer je snel vooruitgang wilt boeken dan is het een goed idee om de hulp in te schakelen van een professional!

Tip 4. Je droom delen

Deel je droom om in een band te zingen met zoveel mogelijk mensen. Vertel het tegen vrienden, familie en kennissen en vertel ze ook om het gerust te delen met hun vrienden, familie en kennissen. Hoe meer mensen weten wat je droom is, hoe meer kans er is dat er aan je gedacht wordt wanneer iemand hoort dat er een zangeres voor in een band wordt gezocht!

Tip 5. Muzikanten sites in de gaten houden

Meld je aan op facebookgroepen, houd instagram in de gaten, muzieksites en alle ander kanalen waar weleens om muzikanten gevraagd (kan) worden. Op deze manier blijf je op de hoogte en kan je altijd snel reageren wanneer er iets voorbij komt wat bij je past. Het is tenslotte erg belangrijk om echt actief op zoek te gaan en niet stil te blijven zitten. Je droom zal naar alle waarschijnlijkheid niet zomaar in je schoot geworpen worden, je zal er ook echt iets voor moeten doen!

Tip 6. Zelf een band oprichten

Naast de mogelijkheid om in een bestaande band te gaan zingen, is er natuurlijk ook de mogelijkheid om zelf een band op te richten! Misschien kun je geen bestaande band vinden die perfect aansluit bij jouw visie op een muziekband. Op deze manier kan je helemaal zelf bepalen wie er in jouw band komt te spelen en wat voor een muzikanten dit zijn en natuurlijk ook van welk niveau! Superspannend natuurlijk, maar waarschijnlijk ook enorm leuk! Op deze manier is iedereen nieuw in de band en kun je geheel samen een band vormen en opbouwen.

Tip 7. Opnames maken

De laatste tip, maar zeker niet de minste. Maak opnames van wat je zingt. Dit is niet alleen superhandig wanneer je je zangtalent verder aan het ontwikkelen bent om jezelf terug te horen en je vorderingen te beluisteren, maar ook erg handig wanneer een bestaande band om een demo vraagt. Dit kan namelijk gebeuren, daarom is het altijd handig om minstens één opname bij de hand te hebben, maar het liefst natuurlijk nog meerdere! Zo weet de bestaande band direct wat voor een stemgeluid jij hebt en of je in de band past kwa zangstijl.

Tot slot willen we je heel graag meegeven dat je nooit, maar dan ook nooit zomaar je droom op moet geven! Wanneer je echt in jezelf gelooft geeft het ook niet wat andere mensen daarover te zeggen hebben of ervan vinden. Het is tenslotte jouw droom! Geef niet op wanneer het even tegen zit en blijf werken aan je zang en ga aan de slag met onze tips. We wensen je heel veel succes!