Leren zingen als een pro. Ook jij kan het!
Leren zingen als een pro. Ook jij kan het!
Zangles
Online Muziek Academie
Zangles
08/24/2020
3 min
0

Leren zingen als een pro. Ook jij kan het!

08/24/2020
3 min
0

Droom jij ervan om net als de de vele zangers en zangeressen die je kent fantastisch te leren zingen? Je vindt zingen superleuk, je voelt je goed wanneer je zingt. Maar je zangkunsten zijn nog niet helemaal waar ze moeten zijn. Geen zorgen! Ook jij kan leren zingen als een pro. Beter leren zingen is waarschijnlijk zelfs makkelijker dan je denkt! Het allerbelangrijkste is eigenlijk dat je een goede zangcoach vindt die jou van a tot z kan begeleiden. En natuurlijk; oefenen, oefenen, oefenen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je eventuele angsten gaat loslaten. Zo wordt je niet alleen muzikaal vrij, loslaten zal er ook voor zorgen dat je er klaar voor bent je stemgeluid naar nieuwe hoogtes te tillen. Hier kan je zangcoach je bij helpen. Voor je het weet zing jij ook de sterren van de hemel!

Leren zingen als een professional

Alle professionele zangers en zangeressen hebben eigenlijk één ding gemeen. Ze denken niet na over zangtechniek wanneer zij aan het zingen zijn. Waarom dan eigenlijk niet? Omdat alles volledig automatisch gaat! Goede zangtechnieken aanleren zodat ze op ten duur automatisme zijn geworden is hierbij de sleutel tot het leren zingen als een pro. Bij de een duurt het wat langer dan bij de ander om goede zangtechnieken onder de knie te krijgen. Daarnaast is een goede basiskennis van zang ook erg belangrijk. Een goede zangdocent leert je de juiste basis en zangtechnieken om alles uit je stem te kunnen halen en helpt je jouw weg naar een professioneel geluid te bewandelen.

Van douchezanger of zangeres naar professionele zang!

Je vindt het heerlijk om te zingen en voelt je enorm vrij wanneer je zingt. Maar je zingt eigenlijk alleen in de douche of wanneer je alleen bent. Dan is het tijd om uit je schulp te komen want zingen wanneer anderen je kunnen horen is nog veel leuker! Je wilt natuurlijk wel wanneer je anderen je zangtalent laat horen dat je stem zuiver klinkt. Hoe leer je dat? Met goede zangles leer je je stem meer onder controle te krijgen. Je zangcoach leert je de juiste technieken en alle basis van zang zodat jij hier de rest van je leven enorm veel plezier en profijt van zult hebben. Of je nu wel of geen ervaring hebt met zingen, een goede zangdocent zal je met een persoonlijke benadering begeleiden en beginnen op het zangniveau waar jij je bevindt.

Je kunt zelf ook veel doen

Door aan de slag te gaan met een goede zangcoach heb je al een goede eerste stap gezet. Maar om echt te leren zingen als een professional en je zangtalent optimaal te benutten zal je zelf ook wat moeten doen. Ten eerste is het namelijk echt belangrijk dat je blijft oefenen. Het liefst iedere dag! Je zangcoach leert je uiteraard alles over zang en begeleidt je optimaal tijdens de ontwikkeling van je stemgeluid, maar jij zult het geleerde in praktijk moeten brengen. Onze tip; plan iedere dag een moment of een aantal momentjes in om te oefenen. Zo ben je constant bezig met het ontwikkelen van je stem en zangtechniek. Hierdoor zul je merken dat het zuiver zingen je steeds beter afgaat en de zangtechnieken stapje voor stapje meer automatisme zullen worden.

Online zangles of toch liever een muziekschool in de buurt?

Zowel aan online zanglessen als aan lessen bij een muziekschool in de buurt zijn voor- en nadelen gebonden. Welke lesvorm je kiest is eigenlijk helemaal aan jou en ligt eraan wat het beste bij je past. Wil je altijd en overal zanglessen kunnen volgen wanneer het jou uitkomt? Dan zijn online zanglessen een goede keuze voor jou. Het nadeel van online zanglessen is dat je geen direct aanwezig contact hebt met je zangcoach. Dit wordt echter vaak opgelost door een enorm goede bereikbaarheid van de zangdocenten, waardoor je vaak zelfs nog eerder antwoord hebt op je vragen. Wanneer je liever vaste tijden en dagen les krijgt is zangles bij een school in de buurt waarschijnlijk meer iets voor jou. Houdt er wel rekening mee dat wanneer je een keertje niet kan je les waarschijnlijk niet op een andere tijd of dag kan plaatsvinden.

Jezelf leren zingen via YouTube of andere kanalen

Tegenwoordig heb je verschillende manieren om te leren zingen. Zo kun je ook via YouTube en andere kanalen jezelf aanleren om te zingen. Weet wel dat het erg lastig is jezelf een goede zangtechniek aan te leren. Je hebt meer kans om last te krijgen van aandoeningen aan je stembanden omdat je een verkeerde techniek gebruikt. Bovendien is het waarschijnlijk dat je niet het optimale uit je stemgeluid zult kunnen halen en dat is natuurlijk erg zonde wanneer je stem meer potentie heeft! Het is wel een handige manier om alvast wat basis over zang te leren en te leren over zangtechnieken en houdingen. Dat is natuurlijk nooit verkeerd.

Leren zingen bij de Online Muziek Academie

Tijdens onze zanglessen kun je rekenen op onbeperkt support van onze zangcoaches. Dit betekent dat je ieder moment van de dag contact kunt opnemen om antwoord te krijgen op al je vragen. Onze zangcoaches werken volgens een unieke methode welke uit drie onderdelen bestaat. Deze bewezen methode zorgt ervoor dat je al binnen enkele weken de juiste basis hebt voor zang! Bovendien staan er ruim 450 zanglessen online en deze worden om de week aangevuld met nieuwe lessen. Niets wordt overgeslagen en de zanglessen bevatten dan ook het totale pakket wat je nodig hebt om als een professional te leren zingen. Daarnaast is zangles bij de Online Muziek Academie een stuk goedkoper dan reguliere lessen!

Nieuwsgierig geworden? Ga dan eens aan de slag met de gratis lessen. Dit zijn er maar liefst 7 en geven je een goede indruk van hoe zanglessen bij de Online Muziek Academie eruit zien!

Reacties
Categorieën