Online stemmen tool
Online stemmen tool

Online stemmen tool


Tijdens een presentatie het publiek laten stemmen? Dat kan met een online stemmen tool! Er zijn namelijk diverse interactieve online tools om het publiek te laten stemmen via een mobiel of laptop. Een online poll of pubquiz is handig voor tijdens een presentatie, bijeenkomst of evenement.

Verschillende online tools


Betrek het publiek actief bij de presentatie door gebruik te maken van online tools. Er zijn veel gratis online tools die ook nog eens handig zijn in gebruik, denk hierbij aan: Sli.do, Kahoot.it, Thinkexam, Polleverywhere.com en Jitsi videoconferentie. Wanneer je de tool eenmalig gebruikt, gebruik dan ThinkExam. Gebruik je de tool vaker, kies dan voor Sli.do of Kahoot. Bij deze online tools is het mogelijk om de gemaakte quiz onbeperkt te gebruiken en te herhalen. Het gebruik van de hierboven genoemde tools heeft een interactief effect op het publiek.

Het gebruik

Bijna alle genoemde online tools in dit artikel zijn eenvoudig in gebruik. Bij de meeste tools is er wel een account nodig, er moet namelijk ingelogd worden om de testen af te kunnen nemen. De online tool Kahoot.it wordt veel gebruikt in het onderwijs. Het publiek kan gemakkelijk deelnemen tijdens de les of cursus. In het geval van Kahoot.it kunnen leerlingen inloggen door middel van een evenementcode. Nadat ze de code hebben ingevoerd wordt er een nickname ingevoerd. De nickname is zichtbaar voor alle deelnemende. Bij de online tool ThinkExam kan een vragenlijst tot wel 30 keer getest worden, daarna is er een betaalde versie nodig. Kahoot.it en Sli.do zijn daarentegen wel gratis.

Cursussen

Online tools zijn niet alleen handig voor evenementen maar ook voor online cursussen, bijvoorbeeld online muziekles. Tijdens een cursus gitaar spelen is het erg handig om een test op Kahoot.it te maken. Dit is een effectieve manier om mensen gitaarakkoorden te leren zodat ze uiteindelijk ook de gitaarakkoorden leren spelen.