Online muziekles en de voordelen
Online muziekles en de voordelen

Er zijn vele manieren om muziekles te volgen. Zo kun je bijvoorbeeld jezelf aanleren om een instrument te bespelen of te leren zingen. Er zijn echter zo enorm veel filmpjes en video’s online te vinden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Kan je op deze manier wel de juiste technieken aanleren? En dan nog niet te vergeten; is het wel verstandig om jezelf bijvoorbeeld te leren zingen? Want je wilt natuurlijk niet te maken krijgen met vervelende kwalen aan je stembanden! Als je dat niet zo ziet zitten kan je ook naar je lokale muziekschool gaan om daar lessen te gaan volgen. Maar er is ook nog de mogelijkheid om online muziekles te volgen. En daar kleven een hoop voordelen aan! In dit blog vertellen we je er alles over en vergelijken we online muzieklessen met andere lesvormen. Lees je mee?

Jezelf aanleren een muziekinstrument te bespelen of te leren zingen

Zoals al eerder benoemd is het best wel lastig om jezelf aan te leren een instrument te bespelen of te zingen. Misschien denk je oh, dat kan toch wel? Ja, het is ook wel mogelijk. Maar waarschijnlijk zal je na een tijdje toch verlangen naar professionele muziekles met meer inhoud omdat je vastloopt en niet meer verder komt. Bovendien is het erg lastig om de juiste technieken aan te leren zodat je nergens last van gaat krijgen! Want wanneer je bijvoorbeeld last gaat krijgen van je stembanden door een verkeerde zangtechniek is het goed mogelijk dat je een tijdje niet kan zingen en misschien zelfs geopereerd moet worden. Dat wil je echt niet! De basis van een instrument bespelen kan je dan weer wel goed doen via filmpjes zoals gitaar leren spelen of piano leren spelen. Vervolgens kan je dan alsnog professionele muziekles gaan volgen zodat je niet helemaal vanaf het begin hoeft te beginnen.

Muzieklessen bij een muziekschool in de buurt

Je kunt ook muzieklessen volgens bij een regionale muziekschool. Vind je het fijn om op vaste tijden en dagen muziekles te krijgen? Dan is deze lesvorm zeker geschikt voor jou. Muziekles bij een muziekschool in de regio heeft wel als groot nadeel dat de kosten vrij prijzig zijn in vergelijking met online muziekles. Daarnaast ben je meer reistijd kwijt van en naar de muziekschool. Bovendien krijg je les op vaste tijden en dagen dus als je een keertje niet kunt gaan zal je waarschijnlijk de les niet in kunnen halen. Ook zijn de meeste muziekscholen op locatie gesloten tijdens nationale feestdagen en vakanties en krijg je geen les. Een voordeel aan deze vorm van muziekles is dat je direct contact hebt met je docent in persoon. Denk je dat deze vorm van muziekles niet bij jou past en wil je toch liever verder kijken? Lees dan snel verder!

Online muziekles

Bij online muziekles vallen eigenlijk alle nadelen van de hierboven besproken lesmethodes weg. Je leert vanaf dag 1 de juiste technieken aan en krijgt professionele muziekles waar en wanneer je maar wilt. Bovendien kan je gewoon doorgaan met lessen volgen tijdens vakanties en feestdagen. Als je dat wilt. Hieronder een mooi overzicht van alle voordelen van online muzieklessen;

  • De kosten zijn vele malen lager dan bij een regionale muziekschool
  • De lessen zijn vanaf iedere locatie te volgen, zelfs als je op vakantie bent
  • Vaste tijden en dagen voor de muziekles zijn er niet. Je bepaalt helemaal zelf wanneer je de muzieklessen volgt
  • Je kunt de lessen zo snel of zo langzaam doorlopen als je zelf prettig vindt
  • Vragen stellen is ook geen probleem. Deze kun je eigenlijk altijd direct stellen en je krijgt snel antwoord
  • Je hebt geen reistijd en dat bespaart veel tijd. Zo houd je meer tijd over voor andere dingen
  • Je kunt veelal meerdere gratis proeflessen volgen.

Muzieklessen bij de Online Muziek Academie

Bij de Online Muziek Academie is het mogelijk om per direct toegang te krijgen naar diverse muzieklessen zoals zang, piano en gitaarles. Geen gedoe met papierwerk. Nee, gewoon lekker gelijk aan de slag! Bij de Online Muziek Academie is de muziekles maar liefst 7 keer goedkoper dan reguliere lessen. Dat scheelt een hele hoop geld waar je ook veel andere dingen mee kunt doen. Er staan honderden online muzieklessen online en om de week komen daar nieuwe bij. Zo kan je lekker vooruit. Door de professionele en bewezen methode van lesgeven heb je al binnen enkele weken de juiste basis onder de knie. Bovendien krijg je onbeperkt support van de docenten. Naast dat je toegang hebt tot een grote hoeveelheid bekende nummers kun je ook zelf nummers aanvragen tijdens de lessen. Hoe leuk is dat! Wist je trouwens dat de Online Muziek Academie bekend is van LifestylExperience?

Gratis proeflessen

Bij de Online Muziek Academie krijg je niet 1 proefles gratis, niet twee. Nee, je krijgt maar liefst 7 proeflessen gratis! Zo kan je voor jezelf goed bepalen of de lessen goed bij je passen. Daarnaast kan je op deze manier goed bekijken of je met online muziekles uit de voeten kunt en of het iets voor je is. Nadat je de proeflessen gevolgd hebt en je hebt besloten dat de lessen voor jou geschikt zijn kun je de lessen gaan volgen d.m.v. een abonnement. Het abonnement is maandelijks opzegbaar dus je zit eigenlijk nergens aan vast! De muzieklessen bestaan uit verschillende onderdelen. Nadat je een onderdeel tot in de puntjes hebt doorlopen kun je verder met het volgende onderdeel. Bovendien kan je gevolgde lessen natuurlijk altijd nog eens volgen als je het eventjes niet meer weet! Zoveel als je maar wilt totdat je alle onderdelen helemaal onder de knie hebt.