Wat zou kerst zijn zonder muziek?
Wat zou kerst zijn zonder muziek?

Kerst zonder muziek is als kerst zonder kerstboom. Muziek is niet weg te denken tijdens de kerstdagen. De juiste muziek geeft een feestelijke sfeer.

Natuurlijk kan je een cd’tje opzetten maar hoe leuk is het om zelf muziek te maken? Zelf de mooiste nummers spelen op je piano of gitaar terwijl de familie je al zingend begeleid, net als in die gezellige kerstfilms.

Kerstmuziek vroeger en nuKerst muziek

Vroeger waren het vooral de Christelijke liederen die tijdens de kerst gezongen werden, waarin het verhaal van de geboorte van het kindje Jezus werd bezongen. Tegenwoordig heeft bijna elke artiest wel een kerstnummer in zijn repertoire. Zelf geschreven of een van de oude kerstnummers in een nieuw jasje gestoken.
De sfeer en gebruiken rond kerst en de Kerstman zelf zijn nu het onderwerp van de meeste liedjes.

Kerstliedjes begeleiden op je piano of gitaar

Zelfs als je nog niet zo heel lang je instrument bespeelt kan je al snel een kerstliedje begeleiden op je piano of gitaar. Er zijn genoeg leuke kerstliedjes die je vrij snel onder de knie hebt. Neem bijvoorbeeld bekende liedjes als Jingle bells, Oh denneboom of Stille nacht. Eén voordeel heb je, iedereen kent de tekst dus zal er al snel met je meegezongen worden.

Het wordt nog leuker als er meer muzikale familieleden aanwezig zijn en jullie samen kerstliedjes kunnen spelen. Muziek geeft een positieve en gezellige sfeer in huis. Mensen worden gelukkig van muziek, zeker tijdens de kerst!

Jingle bells lied

Nu nog leren om kerstliedjes te spelen?

Nog maar een paar weken, dan is het al kerst. Het is wat kort dag maar als je het graag wilt kan je ook nu nog leren om kerstliedjes te spelen op je piano of gitaar.
Vooral als beginnend pianist of gitarist is het verstandig om met makkelijke stukken te beginnen. Vooral Jingle Bells heb je zo onder de knie als je een aantal keren oefent.

Leer je daarbij ook nog O Dennenboom, Stille nacht en Er is een kindeke geboren op aard te spelen dan heb je al een leuk repertoire voor tijdens de kerstborrel.
Deze typische kerstliedjes zal iedereen herkennen wanneer je begint te spelen. En dat is wel zo leuk als je net begint met het bespelen van je instrument.

Jingle Bells kerstman

Indruk maken op de familie met je kerstmuziek?

Speel je al wat langer op je piano of gitaar dan kan jij je best wagen aan de moeilijkere kerstmuziek. Daarmee maak je echt indruk op je familie en vrienden tijdens de kerstdagen. Deze stukken zijn niet geschikt voor beginners omdat de combinaties en vingerzettingen een stuk ingewikkelder zijn. Als je maar genoeg oefent krijg je het vanzelf onder de knie.

Moeilijkere stukken zijn bijvoorbeeld Nu zijt wellekome, De herdertjes lagen bij nachte en Gloria in exelsis deo. Ook super bekende kerstmuziek, die waarschijnlijk snel meegezongen wordt, maar die wat meer oefening vergt.

Zing jij liever tijdens de kerst?Kerstman zingt

Natuurlijk is het heerlijk om uit volle borst de kerstliedjes mee te zingen. Ben jij wat onzeker over je stem of wil je graag beter leren zingen? Volg dan nu nog een aantal online zanglessen en verbaas je familie en vrienden met je prachtige stem.

De eerst 7 zanglessen zijn zelfs gratis!

Dus start vandaag nog met online zanglessen.

Kerstliedjes leren spelen op je piano of gitaar?

Natuurlijk kan je nu nog snel naar de muziekschool gaan. Maar hoeveel lessen heb je dan nog voor de kerst? Als je nog voor de kerst kerstliedjes wilt leren spelen op je piano of gitaar kan je nu meteen starten met online piano lessen of online gitaar lessen.
Doordat jij zelf bepaald hoe snel jij de lessen doorloopt en hoe vaak je oefent kan je al in korte tijd de basistechnieken onder de knie hebben. De eerst 7 lessen zijn nog gratis ook, dus waar wacht je op?!

Start hier met je online piano lessen >>
Start hier met je online gitaar lessen >>

Wij wensen je nu alvast heel veel plezier tijdens het spelen van jouw kerstliedjes!