Zingen, ideaal voor teambuilding
Zingen, ideaal voor teambuilding

Teambuilding brengt jou en je collega’s dichter bij elkaar. Soms kan de sfeer op de werkvloer wel een boost gebruiken. Onderlinge verbondenheid verhogen de prestaties.
Zingen is zowel een inspannende als ontspannende groepsactiviteit. Door samen te zingen leer je elkaar van een hele andere kant kennen.

Teambuilding door te zingen?

Tijdens een teambuilding uitje is het de bedoeling dat jullie nader tot elkaar komen. Je baas of leidinggevende wil graag alle neuzen (weer) dezelfde kant op hebben, zodat jullie samen voor het gemeenschappelijk doel gaan.
Als team help je elkaar om tot dat doel te komen. Dat betekend ook dat je de collega die het even niet meer weet op weg helpt. Een goed team vult elkaar aan en versterkt elkaar.

Teambuilding; samen zingen vraagt om een ultieme samenwerking.

Wat gebeurt er als je samen zingt?

Samen zingen verbind en geeft energie. Maar het leert je ook luisteren naar de ander, je aanpassen, samenwerken en emoties hanteren om samen de juiste klanken voort te brengen. Je maakt op een heel nader niveau contact met elkaar waardoor eerder een teamspirit ontstaat.
Soms heb je moeite om bepaalde collega’s te accepteren hoe ze zijn, in een koor gaat dat bijna als vanzelf.

Samen zingen teambuilding

Voordelen van teambuilding door samen te zingen

Samen zingen zorgt voor het ultieme ‘samenhorigheidsgevoel’. Door samen, als een koor, te zingen worden je zintuigen op scherp gezet. Je oren houden continue je buurman en/of buurvrouw in de gaten. Je ademt als één en jullie mengen tot één groot geheel.

Waar normaal iedereen zijn of haar eigen ding doet ben je in het koor samen bezig om jullie gemeenschappelijke doel te behalen.

Samen in het hier en nu zijn, met muziek bezig zijn en een ontspannen middag hebben.

Enkele voordelen van teambuilding door samen te zingen:

  • Ultieme samenwerking
  • Persoonlijke groei doormaken
  • Een open vorm van communicatie ervaren
  • Ware teamspirit opbouwen
  • Mensgericht leren werken

Wil jij teambuilden door te zingen?

Teambuilding door samen te zingen is een leuke en ontspannende bezigheid. Weer eens heel iets anders dan samen sporten. Je leert je collega’s op een hele andere manier kennen. Wie weet worden er muzikale talenten ontdekt! Of speelt jouw collega heel leuk piano of gitaar en kan hij jullie begeleiden tijdens het zingen, hoe leuk zou dat zijn?

Zien je collega’s er tegenop om zomaar ‘ongeoefend’ deel te nemen aan een zangworkshop dan kunnen ze zich altijd nog voorbereiden door te beginnen met online zanglessen.