Rock op je piano!
Rock op je piano!

Voor wie bij piano spelen alleen maar denkt aan stoffige, klassieke nummers moet even verder lezen. Want je kan heel goed rocken op je piano!
En of je dat nu alleen doet of in een band, je kunt helemaal los gaan op je piano met diverse pop en rock nummers.

De perfecte ondersteuning in een rockband en spetterende solo’s weggeven.
In je eigen woonkamer of op het podium, op de piano kan het allemaal.

Rock ‘n’ roll legendes begonnen op de piano

De grote rock ‘n’ roll legendes uit de muziekgeschiedenis zijn begonnen op de piano. Neem bijvoorbeeld Fats Domino, Little Richard en Jerry Lee Lewis, die praktisch het klassieke rock-piano geluid heeft uitgevonden.

Deze muzieklegendes laten zien dat een piano niet beperkt is tot enkel klassieke muziek. Swingende heupen en schreeuwende groupies, diverse muziekanten kregen het voor elkaar met hun piano.

De herkomst van rockmuziek

Rock ‘n’ roll zou niet mogelijk zijn geweest zonder de blues artiesten. Aan de andere kant heeft rock ‘n’ roll de basis gelegd voor alle muziekstijlen die daarna kwamen.

Rock ‘n’ roll is voorgekomen uit de blues. Tegen het einde van de jaren zestig zien we de bluesrock waarin artiesten als Led Zeppelin en Fleetwood Mac zich prima thuis voelen. Bands waarin je veel bluesrock invloeden terugvindt zijn bijvoorbeeld Aerosmith en Deep Purple.

Rock op je piano

Hoe kan je rocken op je piano?

Rocken op je piano, hoe doe je dat? Ga je voor de Jerry Lee Lewis stijl dan heb je al een fijne tune te pakken met een openingsglissando, wat snelle akkoorden en heel veel energie. Voeg daar nog een lichtshow en wat rook aan toe en je kunt zo het podium op.

Bij Rock zie je, net als bij de blues, dat veel liedjes gespeeld worden met slechts drie akkoorden. Improvisatie is het toverwoord. Ga helemaal los en laat je fantasie de vrije loop.

Rock heeft zich door de jaren heen ontwikkeld. De jaren ’70 ging meer richting hardrock, de jaren daarna keerde meer blueselementen terug in de muziek.

In de rockmuziek zie je veel gitaren terugkomen in allerlei soorten en maten. Gillende elektrische gitaren en heerlijke basgitaren. Uiteraard is ook het drumstel vaak van de partij.
Maar een ander kenmerkend instrument is de piano. En ook het hammondorgel wordt gebruikt, dit is een soort elektromechanisch orgel.

Zelf lekker rocken op je piano

Wil je zelf lekker rocken op je piano dan zal je eerst de basis onder de knie moeten krijgen. Want alleen dan kan je gaan experimenteren met die lekkere rock sound. Improviseren, door alles wat je geleerd hebt toe te passen op de manier die jij het lekkerste vindt klinken.

Maar waar vind je een pianoleraar die open staat voor je rock ideeën? Een muziekschool die niet vast zit in de standaard lesboeken? Kies voor online pianolessen!

Wij bieden je jouw persoonlijke online pianoleraar die je in korte tijd alle basistechnieken bij kan brengen. Uiteraard moet je zelf wel gedisciplineerd oefenen.
En het mooiste van alles, je kunt zelf muzieknummers aanvragen die je graag wilt spelen!
Dus ga op zoek naar jouw favoriete rock nummers en vraag ze aan. Je pianoleraar helpt je om deze nummers op je piano te leren spelen.

Online pianolessen bieden je alle vrijheid om te leren waar en wanneer je maar wilt. En hoe vaak je maar wilt. En dat is handig als je een druk bezette agenda hebt en niet altijd op dezelfde tijden naar les kunt.

Wil je weten of onze online pianolessen iets voor je zijn? Probeer de eerste 7 gratis uit!