Piano spelen als hobby. Lekker ontspannen met pianospel
Piano spelen als hobby. Lekker ontspannen met pianospel

Piano spelen als hobby. Lekker ontspannen met pianospel

Piano spelen als hobby is een geweldige manier om heerlijk ontspannen te genieten van pianospel. Het bespelen van de piano heeft namelijk vele voordelen, zo ook het beluisteren van piano muziek! Heb je weleens een teveel aan stress? Of misschien heb je het erg druk in je leven en daardoor ook in je hoofd? Piano spelen kan helpen om lekker tot rust te komen en even een momentje voor jezelf te pakken om even op te laden en je hoofd leeg te maken. Muziek maken is een heerlijk, rustige bezigheid waarmee je je op ieder moment van de dag kunt ontspannen, waarbij je even alle drukte van het dagelijks leven naast je kan laten liggen en je problemen kunt proberen los te laten, ook al is het maar voor even. Ontspanning is enorm belangrijk voor onze gezondheid. Voldoende ontspanning zorgt er namelijk voor dat je weer even kan opladen en even je hoofd leeg kan maken en je lichaam rust kan geven. Dit zorgt ervoor dat je een teveel aan stress vermijd en voorkomt dat je overspannen raakt. Want ja, dat kan zeker gebeuren wanneer je te weinig ontspant! Eén van de dingen waarmee je heerlijk kunt ontspannen is muziek en dan in het bijzonder zélf muziek maken. Piano spelen is daar een heel goed voorbeeld van.

Piano spelen als hobby

Ik denk dat iedereen het wel erkend en dan vooral ook de werkende moeder en vader die naast het werk ook nog eens voor de kinderen zorgt. De morgen begint vaak al heel hectisch, kinderen en jezelf wassen en aankleden, eten, ruzietjes tussen de kinderen sussen, gymkleding voor de kinderen zoeken(want deze zijn weer eens kwijt) om vervolgens in een rapido tempo naar school te racen en de kinderen af te zetten bij hun klassen. Snel haasten naar je werk om vervolgens met een gevoel al een hele dag erop te hebben zitten bij je werkplek neerploffen met een vers bakje koffie of thee. Iedereen die zich in het voorafgaande herkend zal weten dat dit eigenlijk niet af en toe gebeurt, maar gewoon meestal dagelijks. Bovendien gaat na je werkdag de hectiek gewoon weer verder. Haasten om de kinderen op tijd van school te halen, naar de supermarkt met je kinderen waar ze van alles en nog wat willen hebben omdat het ze het zo lekker vinden en ze liever geen groenten eten, maar liever pannenkoeken. Na een al drukke dag in de ochtend en op je werk kan het best wel een uitdaging zijn om rustig te blijven en hier goed mee om te gaan. En dan is de dag nog lang niet voorbij! Wanneer je eenmaal weer thuis bent gekomen is het waarschijnlijk tijd voor de kinderen om naar voetbaltraining, gymnastiek, muziekles of misschien wel zwemles te gaan. Kinderen brengen, nog even snel een praatje met een andere moeder of vader en snel weer naar huis. Het is tijd om alvast wat voorbereidingen voor het eten te doen. Voor je het weet is het alweer tijd om de kinderen op te halen en thuis te gaan koken voor het avondeten. Lekker even rustig en gezellig eten met zijn allen. Na het avondeten moet je nog opruimen, de kinderen helpen met huiswerk en oh ja, die was moet ik ook nog doen. Dat doe ik zo wel. De kinderen douchen en naar bed, nog een verhaaltje voorlezen of even kletsen en klaar. Oh nee, die was moet ik nog even doen! Voor je het weet is het alweer later op de avond voordat je eindelijk eens kunt gaan ontspannen en even tot rust kan komen.. Wat zou je kunnen doen om al die drukte en hectiek van de dag los te laten en tot rust te komen? Hier komt pianospel om de hoek kijken! Piano spelen als hobby is een heerlijke manier om even alles los te laten en tot rust te komen na zo’n drukke dag.

Leren spelen op de piano

Als je nog niet kunt spelen op de piano is dat absoluut geen probleem. Natuurlijk zal je even wat tijd en moeite moeten steken in het leren van piano spelen, maar ook hierin kan je ontspanning vinden. Gewoon even lekker met iets anders bezig zijn dan de dagelijkse hectiek van het leven! Bij ons leer je al binnen een aantal weken een leuk deuntje te spelen op de piano. Bovendien zijn de eerste 7 lessen helemaal gratis om lekker van start te kunnen. Ook als je in pianospel niet helemaal je rust kunt vinden, kan je altijd een andere vorm van muziek maken proberen waarbij je misschien wel de ontspanning kunt vinden die je zo hard nodig hebt. Wij bieden een diversiteit aan muzieklessen aan waarbij alle 7 eerste lessen helemaal gratis zijn zo ook de pianolessen, om op zoek te gaan naar wat het beste bij je past! Naast muziek luisteren is zelf muziek maken één van de meest effectieve manieren om ontspanning te vinden en iedere dag weer de hectiek van de dag aan te kunnen gaan. Met een frisse dosis rust en een ontspannen gevoel. Je hoort het tegenwoordig veel te veel dat zoveel mensen overspannen raken, zoveel mensen de drukte van het dagelijks leven eigenlijk niet meer aankunnen, wat natuurlijk een enorme impact heeft op je leven. Daarom is het tegenwoordig ook zo belangrijk om eigenlijk iedere dag een moment voor jezelf te pakken om even helemaal tot rust te komen en te kunnen ontspannen. Muziek is een hele fijne manier om dat moment voor jezelf te pakken om met een ontspannen gevoel door te kunnen gaan.

De grootste voordelen van piano spelen

Allereerst voorkomt piano spelen dat je een teveel aan stress gaat ervaren. Dit geldt eigenlijk voor alle vormen van muziek maken, maar piano spelen als hobby is wel één van de meest doeltreffende. Pianospel is eigenlijk gewoon heerlijk. Het is een echte, grote bron van ontspanning na een hectische dag! Je bent niet alleen heel mooie muziek aan het maken, maar er kleven ook nog eens een hele hoop voordelen aan piano spelen, zowel geestelijk als lichamelijk. Eén van deze voordelen is dus dat het stress vermindert. Uit onderzoek is gebleken dat je tijdens het piano spelen een hormoon aanmaakt dat een gelukkig gevoel geeft en dus stress aanzienlijk vermindert. Namelijk Oxytocine. Dit hormoon bestrijdt dan ook het zogeheten stresshormoon Cortisol. Dit zorgt ervoor dat wanneer je ook maar een klein stukje piano speelt, je al veel meer ontspannen zult voelen. Andere voordelen zijn een betere oog-handcoördinatie, soepele handen en minder kans op klachten aan de gewrichten, piano spelen is goed voor je hersenen omdat je tijdens het muziek spelen je beide hersenhelften gebruikt en laat samenwerken, hierdoor wordt je creatiever en kan je makkelijker problemen oplossen. Bovendien neemt het samenwerken van je zintuigen en lichaamsdelen toe waardoor je eigenlijk je lichaam en geest traint om beter te zijn in eigenlijk alle dingen van het dagelijks leven, hobby’s en andere bezigheden! Daarnaast zorgt piano spelen ervoor dat je een beter humeur krijgt en meer zelfvertrouwen zult krijgen. Heel erg veel voordelen dus. Maar de allergrootste is nog wel de ontspanning en rust die piano spelen als hobby en muziek maken en luisteren met zich meebrengt.

Wil jij een meer ontspannen gevoel en meer rust verkrijgen na een drukke dag? Ga dan eens beginnen met muziek maken en piano leren spelen. Ik weet zeker dat het een groot verschil in jouw dagelijks leven zal maken!