Pianolessen vanuit huis. Hoe werkt dat nou eigenlijk precies?
Pianolessen vanuit huis. Hoe werkt dat nou eigenlijk precies?

Pianolessen vanuit huis. Hoe werkt dat nou eigenlijk precies?

Denk je eraan om pianoles te gaan volgen? En ben je misschien wel stad en land aan het uitpluizen om een goede docent te vinden waarbij je voldoende vrijheid krijgt en kunt leren in je eigen tempo? Wist je dat je ook pianolessen vanuit huis kunt volgen? Dit maakt het ineens een stuk makkelijker om helemaal zelf je leertempo te bepalen en de lessen aan te passen aan jouw schema! Pianolessen zijn goed vanuit huis uit te voeren omdat je eigenlijk alle lesstof door middel van video’s en overig lesmateriaal ontvangt. Daarnaast is er bij de meeste online muziekscholen (zoals bij ons!) altijd nauw contact met de pianocoaches zodat je altijd snel antwoord op je vragen kunt krijgen wanneer je deze hebt. Door pianoles online en dus van thuis uit te volgen heb je het grote voordeel dat je altijd en overal de lessen kunt volgen. In tegenstelling tot “fysieke” muziekscholen zijn online muziekscholen er om perfect in jouw dagelijkse schema te passen! Dat klinkt toch helemaal geweldig?

Pianolessen vanuit huis

Zoals bij ons kun je online en dus geheel vanuit huis heel gemakkelijk pianolessen volgen. Je kan natuurlijk ook op een andere plek dan thuis de lessen volgen! Zo kun je bijvoorbeeld ook in de muziekstudio of elders de lessen volgen. Dat is het gemakkelijke aan online pianolessen. Je kunt altijd en overal de lessen volgen. Wanneer het jou uitkomt! Hoe werkt dat dan eigenlijk precies, online pianoles? Wanneer je bij ons besluit pianolessen te gaan volgen krijg je allereerst de eerste 7 lessen helemaal gratis. Ja, je leest het goed. 7 lessen helemaal gratis voor jou om de lessen en onze methode uit te proberen! Je zit nergens aan vast en er zijn verder geen kleine lettertjes. Het is volkomen vrijblijvend. Dit doen wij eigenlijk bij iedere muziekles die wij aanbieden om zo de muzikant een goed beeld te geven van hoe de lessen in zijn werk gaan en wat je kunt verwachten. Want zeg nou eerlijk, dat weet je uiteindelijk niet als je maar één gratis (proef)les krijgt toch? Hierna kun je voor jezelf kijken of de pianolessen iets voor jou zijn.

Voordelen van online pianolessen

Wanneer je al een beetje rond hebt gekeken voor pianolessen bij jou in de buurt zal je vast gemerkt hebben dat pianolessen vrij prijzig kunnen zijn. Ik zeg dan ook kunnen want dat is één van de grote voordelen van online pianoles volgen: de kosten zijn een heel stuk lager. Bij ons is dat zelfs tot wel 7 x goedkoper dan reguliere lessen! Een ander voordeel is natuurlijk, zoals we al eerder hebben besproken, dat je geheel in je eigen tempo de lessen kunt volgen. Bij ons krijg je wanneer je je inschrijft voor pianoles direct toegang tot alle (ruim 500) lessen zodat je ieder moment door kunt gaan naar een volgend onderdeel wanneer je daar klaar voor bent. Ook kun je altijd de lessen terugkijken, zoveel keren als je maar wilt. Als je het even niet meer weet is het namelijk erg handig om een vorige les even gedeeltelijk of geheel opnieuw te volgen. Dit is eigenlijk ook een losstaand voordeel want bij een reguliere muziekschool, oftewel een “fysieke” muziekschool rekent vaak per uur. Als je het dan even niet meer weet ben je eigenlijk dubbel aan het betalen voor dezelfde lesstof. Dat is niet leuk natuurlijk en erg zonde.

Zijn er nog meer voordelen aan pianolessen vanuit huis?

Jazeker! Naast dat pianolessen vanuit huis een stuk voordeliger zijn dan reguliere lessen en alle voordelen hierboven genoemd, is het ook altijd mogelijk om contact op te nemen met je piano docent. Misschien denk je al snel dat je aan je lot wordt overgelaten en dat je het maar zelf allemaal moet uitzoeken als je online pianolessen volgt. Niets is minder waar! Bij ons krijg je dan ook onbeperkt support van onze docenten! Dat is onze kracht en daar zijn wij trots op. Wij geven onze lessen volgens een unieke en bewezen methode waardoor je binnen slechts enkele weken de basis al onder de knie hebt. Een ander voordeel is dat je nooit de deur uit hoeft om (misschien wel een groot stuk!) te reizen naar de lokale muziekschool. Je kunt lekker vanuit je vertrouwde omgeving, waar jij je fijn voelt de lessen volgen. Ook voor het contact met de docenten hoef je het niet te laten want onze docenten staan altijd voor je klaar om persoonlijk al jouw vragen te beantwoorden! En als laatste nog één voordeel: in tegenstelling tot reguliere lessen krijg je veel meer waar voor je geld en betaal je nooit extra doordat je al behandelde onderdelen opnieuw moet bespreken!

Heel veel voordelen, maar zijn er ook nadelen?

Als ik heel eerlijk ben weet ik niet echt nadelen op te noemen wanneer ik kijk naar online muzieklessen. Natuurlijk is het wel erg belangrijk om een goede online muziekschool te kiezen waar je de lessen gaat volgen. Want daar is wel groot verschil! Ook in de prijs verschilt het ook nog weleens behoorlijk. De meeste andere online muziekscholen bieden pakketten aan of cursussen en workshops. Een beetje zoals bij reguliere lessen en “fysieke” muziekscholen. Ook laat vaak de kwaliteit wat aan de wensen over. De éne online muziekschool is echt de andere niet. Wanneer je bij ons, bij de Online Muziek Academie pianolessen gaat volgen zal je versteld staan van onze hoge kwalitatieve lessen. Wij hebben ons echt gefocust om de meest hoge kwaliteit te garanderen en de lessen te baseren op een unieke methode welke bewezen is dat deze werkt! Bovendien kun je het natuurlijk zelf ondervinden door de gratis proeflessen te volgen en te kijken of onze methode van pianoles bij jou past. Hierna heb je een goed beeld van wat onze lessen inhouden. Je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen en ons alles vragen over de lessen. Vindt je pianolessen vanuit huis toch niet iets wat bij jou past? Dat kan natuurlijk altijd en is uiteraard ook geen enkel probleem! We hopen hoe dan ook dat je de pianoles vindt die bij je past zodat je jouw droom om mooi piano te leren spelen zal verwezenlijken!