Muzikaal ontwikkelen om je leven nog mooier te maken!
Muzikaal ontwikkelen om je leven nog mooier te maken!

Muzikaal ontwikkelen om je leven nog mooier te maken!

Wil je je leven dolgraag verrijken met (nog) meer muziek? Jezelf muzikaal verder ontwikkelen heeft als groot voordeel dat het niet alleen erg goed voor je is, maar dat het je leven ook nog eens mooier maakt! Muziek is iets erg moois en bestaat al eigen sinds de mens is ontstaan. Muziek is een groot onderdeel van ons dagelijks leven en mensen die een echte passie hebben voor muziek kunnen dan ook echt geen dag zonder. Zonder het altijd op te merken zit er in ieder geluid op onze wereld wel een stukje muziek.

Misschien heb je het ook niet altijd door, maar in iedere reclame op tv, in iedere film en serie is muziek te vinden die er eigenlijk altijd gewoon “bij hoort”. Onbewust zijn we omringd door muziek. Dat is wat ons leven eigenlijk zo mooi maakt. Muziek sleept ons door moeilijke tijden heen, brengt emoties los, helpen ons dingen los te laten en te verwerken, maar muziek is er natuurlijk ook altijd voor je om een positief gevoel naar boven te brengen en te genieten van het moment!

Muzikaal ontwikkelen. Waar begin je?

Ok, jij wilt je dus graag muzikaal (verder) ontwikkelen. Heb je daar iets voor nodig? Nou nee. Eigenlijk niet. Je hebt alleen een liefde voor muziek nodig die jou helpt bij je muzikale ontwikkeling. Er zijn vele manieren om je te ontwikkelen op het gebied van muziek. Zo kun je beginnen door naar je favoriete artiesten te kijken en naar wat je nou eigenlijk zo top vindt aan deze artiest of deze artiesten. Houd je enorm van zingen? Of misschien het gitaarspel? Of houd je van pianospelen? De muzieksoort (genre) of de stijl van de artiest(en) of misschien wel het gehele plaatje? Begin eens door hiernaar te kijken. Je kunt eventueel ook opschrijven wat je leuk vindt zodat je een mooi inzicht krijgt in je interesse in muziek. Misschien spreken meerdere dingen je aan. Dat kan natuurlijk ook! Schrijf alles gewoon op. Nu ben je klaar voor de volgende stap!

Rondkijken in een muziekwinkel

Wanneer je een beetje weet waar je interesses liggen is het erg leuk om nu eens een muziekwinkel te gaan bezoeken. Er zijn prachtige grote muziekwinkels in Nederland waar je een enorm assortiment aan muzikale producten vindt en waar je direct alles kunt bekijken en proberen. Door verschillende instrumenten uit te proberen voel je echt hoe het instrument aanvoelt of het geluid die je stem produceert tijdens het zingen door die ene specifieke microfoon. Misschien voel je toch iets meer bij dat andere instrument dan dat je in eerste instantie dacht! Ook is het heerlijk om van je bezoek aan een muziekwinkel echt even een uitje te maken. Even lekker de sfeer voelen en alles op je gemak even bekijken en uitproberen. Je hoeft uiteraard niet gelijk iets te kopen wanneer je naar een muziekwinkel gaat. Het gaat er eigenlijk om dat je even lekker de sfeer proeft en kunt zien waar je interesse kwa muziek nou echt naartoe gaat.

Proeflessen bij een (online) muziekschool

Als je voor jezelf weet waar jouw interesse naartoe gaat op het gebied van muziek kun je ervoor kiezen proeflessen te volgen bij een (online) muziekschool. Bij de meeste muziekscholen kun je altijd aankloppen voor het volgen van één of meerdere muzieklessen. Bij ons kun je online muzieklessen volgen in zang, gitaarles en pianoles. Je krijgt bij de Online Muziek Academie maar liefst 7 proeflessen gratis en daarna zit je dan ook nooit ergens aan vast! Het is geheel vrijblijvend zodat jij kunt ontdekken wat je leuk vindt en waarmee je eventueel door zou willen gaan.

Het voordeel aan het nemen van proeflessen is vooral dat je door middel van het doen en het proberen in de praktijk goed kunt ontdekken waar jouw passie ligt. Daarom geven wij dan ook altijd 7 proeflessen helemaal gratis. Je kunt natuurlijk ook bij een lokale muziekschool bij jou in de buurt gaan kijken. Het nadeel hiervan is alleen dat je meestal maar één of twee proeflessen gratis krijgt en op vaste tijden en dagen naar de lessen moet gaan. Wanneer je wat meer vrijheid wilt in het indelen van je muzieklessen dan is het voor jou meer ideaal om online lessen te volgen.

Thuis luisteren en oefenen

Door thuis, onderweg of op je werk veel te luisteren naar muziek (écht te luisteren naar muziek) zal je op den duur steeds meer gaan opvallen in muzieknummers. Zo zal je de instrumentals meer van elkaar kunnen gaan onderscheiden en de verschillende lagen van de zang. Zo ontwikkel je je steeds meer op het gebied van muziek begrijpen en hoe muziek maken in elkaar steekt. Ook is het goed om naar verschillende muziekgenres te luisteren zodat je de verschillen kunt gaan horen in bijvoorbeeld de gebruikte instrumenten, de manier van zingen. Door naar verschillende soorten muziek te luisteren zal je opmerken dat muziek niet zomaar alleen muziek is, maar echte kunst! En dat de personen die de muziek maken ook echte kunstenaars zijn! Muziek raakt ons uiteindelijk allemaal, maar degene die een echte passie en het gevoel voor muziek hebben gaan veel verder dan dat.

Zij (wij) leggen hun (ons) hele hart en ziel in muziek! Daarom is het voor jou zo belangrijk dat als je je op muzikaal gebied wilt ontwikkelen dat je echt naar je gevoel gaat luisteren en gaat doen waar je je goed bij voelt. Veel leren over muziek, luisteren en oefenen met lessen of op eigen houtje hoort daar natuurlijk ook bij. Je leven als muziek liefhebber wordt alleen maar mooier naarmate je steeds meer bezig bent met muziek. Op alle fronten. Geniet lekker van ieder moment tijdens het leerproces en verrijk je leven met meer mooie muziek!