10 redenen om gitaar te gaan spelen: Online Muziek Academie
10 redenen om gitaar te gaan spelen

Nog leuker dan muziek beluisteren is het zelf muziek maken. En dat is gemakkelijker dan je denkt. Het aller moeilijkste is het kiezen van het juiste instrument én het maken van een begin. Zolang je plezier in muziek hebt gaat het daarna eigenlijk vanzelf. Nou, een beetje hulp in de vorm van les is natuurlijk wel handig en verstandig. Er zijn heel wat instrumenten waar je een keuze uit kunt maken. De een is minder geschikt voor je, een ander juist meer. En bij sommige instrumenten gaat je hart als vanzelf sneller kloppen. Wat dacht je van een gitaar? Welke goede redenen kunnen er zijn om gitaar te gaan leren spelen?

Reden nummer 1. Je kunt er niet vanaf blijven

Overal waar je een gitaar ziet staan heb je de onweerstaanbare behoefte om eventjes te voelen, even de ronding van de gitaar te volgen of eventjes aan een van de snaren te zitten.

Reden nummer 2. Begeleiding

Een gitaar kan een prachtig solo-instrument zijn, maar wordt vaak gebruikt als begeleidingsinstrument. Zelfs met een paar eenvoudige akkoorden kun je al een lied begeleiden. En dat lied, dat zing je zelf. Of je kinderen, of je schoolklas, of….. vul maar in, de keuze is groot.

Reden nummer 3. Onweerstaanbaar

De mannen en vrouwen die in een band de gitaar bespelen oefenen een bijzondere aantrekkingskracht uit. Niet alleen op jou, maar ook op anderen die naar ze luisteren. Stel je eens voor, als jij de gitaar zou bespelen dan zou al die aandacht misschien jaar jou gaan. Populariteit, dat is best een goed motief!

Reden nummer 4. In de band

Zelf muziek maken is leuk, samen is het nog veel leuker. Als je gitaar bespeelt, kun je met anderen samen een band vormen. Een band zonder gitaristen, dat is je haast niet voor te stellen. Als gitarist bespeel je een onmisbaar instrument!

Reden nummer 5: Flexibiliteit

Het voordeel van de gitarist is zijn flexibiliteit. Je loopt met je gitaar naar de plek waar je nodig bent. Of dat nu bij het kampvuur is, in de schoolklas, of gewoon thuis. Met je gitaar heb je de juiste begeleiding altijd bij de hand.

Reden nummer 6: Een gitaar klinkt zo mooi

Hoe beschrijf je wat het geluid van een gitaar met je doet? Gitaarklanken zijn niet te evenaren, de gitaarsnaren laten de snaren binnen in jezelf meetrillen. Dat wil je ook leren, dat wil je meedoen!

Reden nummer 7: Je brein

Er is uit onderzoek gebleken dat het maken van muziek goed is voor de ontwikkeling van je brein. Logisch, alles wat je traint blijft in goede conditie. En bij het muziek maken wordt je brein aan het werk gezet. Het lezen van muziek, de vertaalslag naar de juiste noten en het juiste ritme en de beweging van je vingers zorgt dat je brein actief aan de gang blijft. En daar blijf je fit bij!

Reden nummer 8: Je publiek

Het is prettig om naar iemand te luisteren die zingt en zichzelf begeleidt op de gitaar. Het maakt het mogelijk een bepaalde betovering te scheppen, waardoor je samen onder een muzikale deken kunt zitten. Lekker warm en behaaglijk!

Reden nummer 9: Op weg geholpen

Gitaar spelen is prachtig. Maar om er ook echt vorderingen mee te maken is het nemen van les wel belangrijk. Je krijgt aanwijzingen en instructies om je spel te verbeteren. En daarmee wordt het natuurlijk alleen maar leuker!

Reden nummer 10: De belangrijkste reden

Zoals je ziet, je kunt heel wat redenen bedenken waarom een gitaar een passend instrument is om te leren bespelen. Maar de allerbelangrijkste is natuurlijk deze: je gaat gitaar leren spelen omdat het gewoon ontzettend leuk is om te doen. Zolang je het plezier erin houdt gaat het je lukken!

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelen

Wil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.

  • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten

Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen: