Ben jij een geweldige douchezanger?
Ben jij een geweldige douchezanger?

Onder de douche zijn we allemaal de beste zangers en zangeressen van de wereld. Iedere noot klinkt mooi en groots. Misschien zijn de medebewoners niet altijd even gelukkig er mee, maar we klinken zo goed dat het zonde zou zijn om niet te zingen.

Waarom zingen we graag onder de douche?

Waarom is het zo fijn om onder de douche te zingen? Je bent in een afgesloten ruimte, je hoort niets van de omgeving door de fijne ruis van het water. Je voelt je erg op je gemak, daarom zing je ook nog eens ontspannen. Ontspannen zingen is een van de belangrijkste lessen die je leert bij Online Muziek Academie. Iedere spanning die je hebt in je lichaam is te horen in je stem.

Waarom klinkt zingen onder de douche zo goed?

Dat is heel simpel; Galm! Het weerkaatsen van geluidstrillingen via muren van de douche zorgt voor galm, ook wel reverb genoemd. Galm is een soort herhaalde uitstervende echo. Reverb zorgt ervoor dat je stem beter hoort en je stem net wat fijner klinkt. Door de weerkaatsingen van de douche wordt je stem ook wat onduidelijker, waardoor je eerder wegkomt met een net iets minder briljante noot.

Dus zoveel mogelijk galm op je stem?

Als je zang uitversterkt, is er de mogelijkheid om reverb toe te voegen aan zang. Het fijne aan zang uitversterken is dat je meestal een monitor gebruikt waarop jij jezelf terughoort. Dus daarvoor heb je de galm niet nodig.Vaak wordt er een licht randje galm opgezet zodat de zang beter klinkt. Voor komische doeleinden kun je het ook op standje kathedraal zetten, dan klink je alsof je in de grootste kerk aan het zingen bent.  Maar al met al wordt je zang er niet duidelijker op.

Ik zing erg mooi onder de douche en zou wel graag op les willen!

Ben jij een super goede douchezanger of zangeres en wil jij je talent verder ontwikkelen? Stap dan nu in de online zangles van Online Muziek Academie. Je kan voor weinig geld onbeperkt zangles nemen en op je eigen tempo en je eigen moment de videocursussen volgen. Schrijf je vandaag nog in en start direct met jouw muzikale carrière.

Online zangles volgen

Online zangles volgen
Wil je beter leren zingen? De online Muziek Academie heeft online zanglessen voor je klaarstaan. De meest complete oplossing voor online zangles voor beginners en gevorderden.

  • Leer zingen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Meer dan 450 zanglessen
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten

Meer informatie over online zangles

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online zangles verzorgt de Online Muziekacademie ook:

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen: