Gitaar leren spelen via YouTube of ander online kanaal
Gitaar leren spelen via YouTube of ander online kanaal

Gitaar leren spelen via YouTube of ander online kanaal

Ben je dol op de gitaar en wil je gitaar leren spelen via YouTube of een ander online kanaal? Jezelf gitaar leren spelen klinkt nogal lastig zonder gitaarles te nemen, maar het is zeker mogelijk! Op YouTube en andere online kanalen zijn enorm veel gitaarlessen te vinden waardoor je jezelf, vanuit je eigen huis, gitaar kunt leren spelen. En veel van deze lessen zijn nog gratis ook! Door de komst van het internet hoef je allang geen (privé) lessen meer te volgen bij een gitaarleraar in de buurt, dit kan tegenwoordig gewoon vanuit je eigen omgeving online. Naast YouTube en andere kanalen kan je tegenwoordig ook professionele gitaarles volgen bij een online muziekschool. Ook allemaal vanuit je eigen huis en in je eigen tempo! Ben je benieuwd wat het internet jou te bieden heeft op het gebied van gitaar leren spelen? Lees dan gezellig mee!

Gitaar leren spelen via YouTube

Er is zo enorm veel informatie te vinden op YouTube dat het soms nog weleens lastig kan zijn welke echt goed zijn en waar je écht iets van kunt leren zonder dat je je tijd verdoet. Je wilt natuurlijk ook niet ineens na een paar lessen moeten stoppen omdat er van de maker maar een paar video's gedeeld zijn. Daarom gaan we op zoek naar gitaarlessen op YouTube die van professioneel niveau zijn en waarvan we weten dat de maker genoeg video's online heeft gezet om in ieder geval de basis van het gitaar spelen te leren. Daarnaast moeten we kijken naar de kwaliteit van de lessen, dat is ook zeker belangrijk! Iedereen kan namelijk video's op YouTube plaatsen zonder dat je daar een gekwalificeerde gitaardocent voor hoeft te zijn. We gaan dus niet zomaar een willekeurige video opzoeken en de gitaarlessen van deze maker volgen. Nee. We hebben een aantal YouTube-kanalen voor je op een rijtje gezet waarvan wij weten dat deze erg goed zijn. Ze zijn wel allemaal in het Engels dus een beetje basiskennis van Engels is wel fijn.

Andy Guitar

Het kanaal van Andy heeft inmiddels duizenden video's op YouTube geplaatst. Op dit kanaal vind je niet alleen lessen voor de beginnende gitarist, maar ook voor de gevorderde. Dus als je net begint met gitaar leren spelen is dit zeker een goed kanaal. Je kunt namelijk als beginner beginnen en zo doorwerken naar een gevorderd niveau.

JustinGuitar

Ook op het JustinGuitar kanaal zijn veel video's voor gitaar spelen beschikbaar, maar liefst meer dan 800. Ook dit kanaal is goed om te kiezen als beginnende, maar ook als wat meer gevorderde gitarist. Naast de standaard lessen vind je op dit kanaal ook theorielessen, lessen voor gehoortraining en video's waarvan je kunt leren om zelf gitaarnummers te schrijven en te produceren.

Marty Music

Ook het Marty Music kanaal is een aanrader. We moeten er wel bij zeggen dat het lesmateriaal wel een stuk minder is als de kanalen hierboven, maar nog steeds de moeite waard! Op het kanaal staat een beginnerscursus voor de akoestische en de elektrische gitaar, voor de meer gevorderde gitarist is er niet veel te vinden op dit kanaal.

Guitarlessons365Song

Een beetje een lastige naam, maar wel een fijn kanaal om gitaarlessen te volgen. Dit kanaal is een beetje vergelijkbaar met het Marty Music kanaal omdat er niet enorm veel lessen beschikbaar zijn. Maar toch is dit kanaal toch wel de moeite waard! Let er wel even op dat er veel video's niet gratis te bekijken zijn. Je hebt voor deze video's een premium account nodig. Er zijn naast de premium video's wel ook een hoop gratis video's te vinden wat het kanaal toch wel de moeite waard maakt om te volgen.

Gitaar leren spelen via andere kanalen

YouTube is natuurlijk wel het grootste kanaal waar je jezelf met behulp van gevorderde gitaristen gitaar kunt leren spelen. Naast YouTube zijn er dan ook weinig andere mogelijkheden wat volledig gratis is. Op verschillende websites vind je wel gratis beginnerslessen of korte gratis cursussen vinden die je kunt volgen. Ook bieden diverse websites losse gratis lessen aan of kun je de akkoorden van een aantal liedjes leren die je op de gitaar kunt spelen. Vaak is dit wel enkel op beginners gericht. Ook is er op Pinterest best wel wat te vinden aan gitaarlessen, maar dit zijn vaak enkel wat losse lessen of worden de akkoorden voorgedaan die passen bij een bekend muzieknummer. Hier en daar vind je dus wel een gratis les of een aantal gratis lessen die je kunt volgen, maar vrijwel nooit een gehele cursus of reeks video's die gratis te bekijken zijn. Als je jezelf gratis gitaar spelen wilt aanleren is YouTube dus eigenlijk the way to go!

Gitaarlessen in het Nederlands

Wil je toch liever gitaarlessen die je in het Nederlands kunt volgen, misschien omdat je niet zo goed Engels kent of het gewoon liever bij de taal houdt die je kent? Die mogelijkheid is er natuurlijk ook! Met online gitaarlessen, zoals bij de Online Muziek Academie. Er zijn meerdere aanbieders online van muzieklessen en in gitaarlessen. Van hoge kwaliteit tot mindere kwaliteit. Bij ons vind je niet alleen lessen van professionele gitaardocenten, maar ook nog eens meer dan 500 online lessen en dit aantal is nog steeds groeiende. Bovendien zijn de eerste 7 lessen helemaal gratis en daarna betaal je slechts een laag bedrag per maand, wat ook nog eens per maand opzegbaar is dus je zit nergens aan vast als je dat niet wilt. Het voordeel van Nederlands gesproken gitaarlessen is dat je de muziek en gitaar termen beter zult begrijpen, maar ook dat natuurlijk alle lessen volledig Nederlandstalig zijn waardoor je de lessen optimaal kunt volgen. Je kunt natuurlijk altijd eens de gratis YouTube lessen proberen en leren wat je ervan kunt leren én bij de Online Muziek Academie de 7 proeflessen proberen. Zo kan je goed ontdekken wat je zelf het fijnste vindt! Hoe dan ook zijn er genoeg mogelijkheden om online gitaar te leren spelen, in je eigen tempo en waar en wanneer jij maar wilt.