Jouw unieke zangtalent ontwikkelen met de hulp van een professional!
Jouw unieke zangtalent ontwikkelen met de hulp van een professional!

Jouw unieke zangtalent ontwikkelen met de hulp van een professional!

Iedereen op aarde heeft een unieke stem, een uniek zanggeluid. Misschien ben je al vaak bezig met zingen en ben je al aardig op weg om je stem te ontwikkelen. Misschien heb je altijd willen beginnen met zingen, ook dat kan! Of je nu jong of al wat ouder bent, iedereen kan nog werken aan zijn of haar unieke stemgeluid en deze ontwikkelen tot professioneel niveau! Wil jij ook jouw unieke zangtalent gaan ontwikkelen? Dan is het een goed idee om de hulp in te schakelen van een professional die jou precies kan vertellen hoe je je stem het beste (verder) ontwikkeld en je op weg helpt naar een prachtig geluid, die helemaal uniek en alleen van jou is!

Jouw unieke zangtalent

Hoe doe je dat? Jouw persoonlijke en unieke zangtalent ontwikkelen? Je kan natuurlijk zelf aan de slag gaan met jezelf zingen aanleren, misschien ben je daar ook al mee bezig. Vroeg of laat zal je merken dat wanneer je verder wilt komen en je stem echt optimaal wilt leren benutten, dat je dan echt de hulp van een professional nodig hebt. Iemand die de ins-en outs weet op het gebied van zang en die jou de persoonlijke begeleiding kan geven op muzikaal gebied. Door naar verschillende soorten muziek te luisteren en verschillende songs in diverse genres te zingen die je leuk vindt, kan je jouw stijl gaan vinden. Dit is een belangrijke eerste stap om je zangtalent te gaan ontwikkelen. Misschien houd je wel van een combinatie van bepaalde songs en genres, ook dit kan je gaan uitvinden wanneer je naar veel verschillende soorten muzieknummers gaat luisteren en deze gaat zingen. Door de hulp van een professional in te schakelen kan je gaan werken aan dingen zoals de zuiverheid van je stem, maar ook kan hij of zij jou leren toonladders te zingen en op deze manier een steeds hogere toon of lagere toon te gaan bereiken met je stem. Zo zal je ook gaan ontdekken wat jouw zangbereik is.

Een professionele zangdocent vinden

Je kan bij jou in de buurt op zoek gaan naar een goede zangdocent in een lokale muziekschool. Je kunt ook online lessen volgen, zoals die van ons bij de Online Muziek Academie. Online lessen hebben als groot voordeel dat je altijd, waar of wanneer dan ook onbeperkt lessen kunt volgen in tegenstelling tot lessen bij een lokale zangdocent. Lokale muziekscholen zijn namelijk vaak gesloten tijdens vakanties en feestdagen en er wordt veelal lesgegeven op vaste tijden en dagen, terwijl je misschien juist op vrije dagen of in de vakantie lessen zou willen volgen. Bij ons kan je altijd lessen volgen, wanneer je maar wilt en hoelang je maar wilt! Ook zijn de lessen onbeperkt te herhalen, zo betaal je nooit dubbel voor een les die je misschien nog even zou willen herhalen omdat je even iets niet meer weet. Ook als je de lessen liever op de dag en tijd volgt wanneer jou dat uitkomt zijn online zanglessen ideaal. Daarnaast zijn onze kosten voor zanglessen velen malen lager dan bij een lokale muziekschool! Ondanks de lage kosten is het niveau van de lessen absoluut van hoog niveau, misschien nog wel hoger dan bij jouw lokale muziekschool. Bij ons krijg je bovendien de eerste 7 lessen helemaal gratis. Dus je kan het altijd even proberen, je zit absoluut nergens aan vast. Kijk voor meer informatie even bij onze zanglessen op onze hoofdpagina! Misschien zijn online lessen niet voor jou, ook dat kan natuurlijk. Ga eens op zoek in Google om een zangdocent in de buurt te vinden en ga eens een paar proeflessen nemen om te kijken of deze vorm van zangles wel bij je past.

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen!

Als jij vastberaden bent om jouw zangtalent te gaan ontwikkelen tot professionele hoogtes, dan is oefenen, heel erg veel oefenen de sleutel tot succes! Warm je stem altijd eerst even op voordat je helemaal losgaat en die hoge toon gaat oefenen. Dit is erg belangrijk om je stembanden te beschermen tegen blessures! Dit kan je doen door de welbekende do, re, mi toonladder te oefenen in verschillende toonhoogtes en van hoog naar laag en andersom. Daarnaast is het verstandig om na de warming up niet meteen te hard van stapel te lopen. Begin lekker rustig aan. Het is bovendien ook het beste om je oefensessies op vaste dagen en tijden in de plannen om te zorgen voor regelmaat. Je stembanden zijn net als spieren, je kunt ze goed trainen en dat doe je het beste door een regelmatige routine te volgen. Vooral als je begint is het heel belangrijk om rustig aan te beginnen, jouw stembanden en spieren zijn nog niet veel gewend. Na verloop van tijd en veel oefenen zal je merken dat je stembanden en spieren steeds sterker zullen worden. Ook is ondersteuning belangrijk wanneer je gaat oefenen met zingen. Het klinkt misschien een beetje apart, maar wanneer je net begint met zingen is het het beste om liggend te oefenen, dit zorgt voor betere ondersteuning van je rug waardoor het makkelijker is te ontspannen en je buikademhaling onder controle te krijgen. Wanneer je beetje bij beetje in verschillende posities gaat leren zingen is het altijd belangrijk om goed te ontspannen, er moet nooit teveel spanning op je stembanden en spieren zitten. Hierdoor zal je namelijk moeite hebben met de tonen te halen met je stem en dat is natuurlijk zonde! Zorg er daarom voor dat je lekker ontspannen bent.

Een goede ademhaling

Kom je steeds adem te kort tijdens het zingen? Dan is het tijd om daar iets aan te gaan doen! Dit kan je doen door ervoor te zorgen dat je voldoende beweging krijgt in de vorm van zwemmen, hardlopen, fietsen of een andere manier of sport die cardio bevat. Krachttraining is natuurlijk ook altijd goed, maar voeg hier dan wel een gedeelte cardio aan toe als je dat nog niet doet. Wanneer je meerdere keren per week sport, zullen jouw longen meer zuurstof opnemen in je bloed en dat zorgt er weer voor dat jouw longen meer capaciteit zullen krijgen! Beweging is dus niet alleen heel gezond voor je, maar helpt je ook bij het ontwikkelen van jouw unieke zangtalent! Naast voldoende beweging is het het beste om goed uitgerust te zijn voordat je gaat zingen en het is natuurlijk ook het allerbeste als je niet rookt. Roken zorgt er namelijk weer voor dat je longcapaciteit daalt. Je moet goed kunnen ontspannen om lekker te kunnen zingen, draag daarom niet al te strakke kleding en zorg ervoor dat de ruimte waarin je gaat zingen goed geventileerd is. Je kunt bijvoorbeeld het raam een stukje open zetten voordat je gaat zingen om voldoende frisse lucht in de kamer te krijgen. Ga ook niet gelijk na het eten direct beginnen met zingen, gun je lichaam even de tijd om het voedsel te verteren zodat je weer beter kunt ontspannen en je zangtalent optimaal kunt benutten.

Blijf de unieke jij die je bent

Wat is er leuker dan jouw unieke, eigen stem te gaan vinden? Wanneer je een liedje kiest om te zingen, zorg er dan voor dat je er eentje kiest die binnen jouw zangbereik ligt. Door een liedje te kiezen die je waarschijnlijk al kunt zingen zal je toch je stembereik gaan vergroten en bovendien voorkom je hierdoor schade aan je stembanden. Misschien zitten er wat stukjes in het nummer die door de zanger erg hoog worden gezongen, dit hoef je uiteraard niet meteen te gaan nadoen. Het is belangrijk om je gezicht en lichaam te blijven ontspannen en niet te schreeuwen. Je stemvermogen en je bereik zal vanzelf gaan toenemen, hier moet je alleen even geduld mee hebben. Ga ook niet proberen om als iemand anders te klinken of een andere muzikant na te gaan doen, blijf gewoon jezelf en ontwikkel je zangtalent op jouw tempo!