Gitaar spelen op vakantie? | Reisgitaar en kampvuurliedjes!
Gitaar spelen op vakantie?

Een vakantie in het buitenland of misschien wel in Nederland is altijd een leuke tijd. Deze tijd kan nog leuker worden wanneer je je gitaar meeneemt op vakantie en een paar nummers kunt spelen. Het maakt hierbij niet uit of het om een zonvakantie of wintersportvakantie gaat. Het is altijd leuk om tijdens een vakantie op je gitaar te spelen. Je zal hiermee namelijk zeker de sfeer tijdens deze momenten verhogen.

Gitaar spelen op vakantie

Op een vakantie heb je lekker veel vrije tijd. Vaak spendeer je deze in de avonden door met andere reizigers gezellig bij elkaar te zitten met een drankje. Als jij op dat moment je gitaar erbij pakt en een leuk deuntje speelt dan komt dit de gezelligheid zeker ten goede. De aanwezige mensen die jouw jamsessie aanhoren zullen dit ongetwijfeld appreciëren. Daarbij is het voor jou ook een goed moment om het spelen van je gitaar te oefenen zonder te hoge verwachtingen.

Voordelen van gitaar spelen op vakantie

Het doel, wat de meeste mensen hebben op vakantie, is een leuke tijd beleven en lekker relaxen. Met een gitaar ben je in staat om beide doelen te versterken. Als je ’s avonds met je vrienden en andere reizigers bij elkaar zit dan wordt deze tijd een stuk aangenamer, dan wanneer iemand met zijn of haar gitaar een leuk deuntje speelt. Misschien kan je zelfs met elkaar een liedje erbij zingen om de saamhorigheid te verhogen. Dit zal ook heerlijk ontspannen werken, want muziek zorgt voor een relaxte sfeer.

Een ander doel dat veel reizigers op een vakantie hebben is contact leggen met andere mensen. Een vakantieliefde vinden als je vrijgezel bent behoort zeker tot de plannen. Je gitaar kan hierbij helpen. Vrouwen en mannen zullen onder de indruk zijn van iemand die mooi gitaar kan spelen. Het spelen van muziek krijgt mensen lekker dicht bij elkaar en het is nadien ook een leuk gespreksonderwerp om het ijs te breken.

Gitaarspel oefenen in de vakantietijd

De vakantietijd is ook meteen een goed moment om het gitaar spelen te oefenen. Je zal tijdens een vakantie een hoop vrije tijd hebben waarin je gewoonweg lekker aan het relaxen bent. Het perfecte moment dus om je gitaar er weer eens bij te pakken. Door de technieken van het gitaar spelen weer te oefenen zal je deze beter onder de knie krijgen.

Als je een online cursus gitaar spelen aan het volgen bent, dan heb je het voordeel dat je overal toegang hebt tot het studiemateriaal. Je kan op een laptop, tablet of telefoon inloggen om de cursus nog eens door te nemen. Vervolgens pak je de gitaar erbij en speel je wat akkoorden. Als je een deuntje kunt spelen met deze akkoorden dan is dit ook genoeg om in het openbaar wat op je gitaar te spelen. Uiteindelijk wordt je beter naarmate je meer tijd besteedt aan het oefenen. Na de vakantie zal je daarom terugkomen als een betere gitarist.

Zie ook: Basisakkoorden gitaar: hoe speel je deze akkoorden?

Tips voor muziek rondom het kampvuur

Het ultieme moment om de gitaar tevoorschijn te halen op een vakantie is als je later op de avond ergens op een strand zit met een kampvuur. Dit is het moment dat iedereen wel wat muziek kan waarderen. Als je nog aan het leren bent om gitaar te spelen dan moet je jezelf wat voorbereiden en een slimme keuze maken wat betreft de muziek rondom het kampvuur. Je hoeft echt niet tientallen nummers te kennen. Als je één of twee nummers kunt spelen dan is dit al voldoende om de mensen een tijd te vermaken.

Niet alle muziek is even makkelijk. Gelukkig is de muziek die het goed doet rond een kampvuur vaak niet zo moeilijk. Er zijn al leuke nummers die je kunt spelen die slechts drie akkoorden kennen. Dit is makkelijke muziek om jezelf aan te leren. Een goede tip is overigens ook om voor een klassieke gitaar te kiezen als je doel is om op een vakantie te spelen. Deze zorgt voor een mooi akoestisch geluid en is bovendien makkelijker om te bespelen.

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelen

Wil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.

  • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten

Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen: