Muziekaal gehoor - Online muziek academie
Muzikaal gehoor

Sommige mensen hebben een absoluut gehoor. Zij identificeren en categoriseren verschillende tonen. Vaak kunnen ze specifieke tonen nabootsen. Iemand met een absoluut gehoor beschikt per definitie niet altijd over muzikaliteit. Gehoor kan men trainen. Het gaat daarbij om het herkennen van samenklanken, intervallen en het ritme van de tonen. Met het trainen van het gehoor train je ook de stem.

 

Bekende muzikanten

Er zijn veel bekende componisten met absoluut gehoor, denk hierbij aan: Mozart, Bach, Beethoven en Handel. Een absoluut gehoor is niet nodig en noodzakelijk voor een goede muzikale carrière. Het trainen van gehoor is een vast onderdeel van beroepsmatige muziekopleidingen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van korte oefeningen. Er is wel veel discussie over het feit of absoluut gehoor trainbaar is. Het beste is om er op hele jonge leeftijd mee te beginnen. Het bewijs dat een taal makkelijker te leren is op jonge leeftijd, geldt ook voor het muzikale gehoor. Muzikaal gehoor trainen is niet onmogelijk maar wel moeilijk.

 

Absoluut horen

Wanneer iemand absoluut kan horen heeft dat voordelen bij muzikale ontwikkelingen, het spelen en componeren van muziek. Het absolute gehoor wordt ook getraind door het spelen van verschillende muziekinstrumenten. Met de online muzieklessen van online muziek Academie leer je dus niet alleen een instrument bespelen maar train je ook het muzikale en wellicht absolute gehoor.

 

Online muziek Academie

Bij dé online muziek Academie leer je alle essentiële technieken aan de hand van video’s en een online E-book. De grootste online muziekschool van Nederland heeft al meer dan honderden 500 muzieklessen gegeven aan verschillende leerlingen. Online muziek Academie heeft unieke en bewezen methodes om snel een muziekinstrument te leren spelen! Of je nou zang- piano of gitaarles wilt, er is voor ieder wat wils bij onze Academie. Leer jezelf piano spelen met de online lessen van de online muziek Academie.