De perfecte gitaarsolo leer je bij de Online Muziek Academie
De perfecte gitaarsolo leer je bij de Online Muziek Academie

De perfecte gitaarsolo leer je bij de Online Muziek Academie

Houd jij er ook zo van om naar een gitaarsolo van je favoriete gitarist te luisteren? De muziek van de gitaar geeft je kippenvel en jij wilt ook graag zo goed worden. Bij de Online Muziek Academie hebben we voor jou de 5 beste gitaarsolo’s op een rijtje gezet en bieden we je de exacte instructies aan van verscheidene andere solo’s. Met ons kun je gitaar spelen online, in je eigen tijd en op je eigen tempo. Voordat je het weet komen de noten van Jimi Hendrix, Brian May, David Gilmour en Joe Satriani je gitaar uit gevlogen alsof ze in je kamer staan.

 

Een gitaarsolo leren bij de Online Muziek Academie

Bij de Online Muziek Academie betaal je maandelijks minder dan €15 en dan heb je toegang tot meer dan 500 gitaarlessen. Daar zit jouw beste gitaarsolo vast tussen. Bij de Online Muziek Academie leer je gitaar spelen op je eigen tempo en wanneer je er zelf tijd voor hebt. En de onderstaande 5 gitaarsolo’s mogen dan natuurlijk niet van jouw lijstje ontbreken.

 

  1. Jimi Hendrix – Voodoo Child

Als er iemand met zijn gitaarsolo op de eerste positie moet staan, dan is het Jimi Hendrix wel. Hij wordt ook wel gezien als één van de grondleggers van de gitaarsolo en stond er bekend om deze met zijn tanden te spelen. Wij hebben hier zijn nummer Voodoo Child genomen, maar er zijn voldoende andere nummers van Hendrix die ook op deze positie hadden kunnen staan. Bij Online Muziek Academie leer je deze probleemloos zelf spelen, met je vingers mag ook.

 

  1. Brian May van Queen – The Invisible Man

Deze solo van Brian May en Queen duurt bijna 2,5 minuut en ook al zijn er meerdere gitaarsolo’s van May te noemen, in The Invisible Man komen allerlei technieken naar voren. May gebruikt de bending- en vibrato technieken waar hij zo bekend om staat en gebruikt een chromatische toonladder van alle twaalf tonen achter elkaar.

 

  1. Joe Satriani – The Extremist

Satriani is een legende op het gebied van de gitaarsolo en er is weinig wat hij niet kan. In zijn instrumentale rock muziek combineert hij een feilloze techniek met gevoel en zijn gitaarsolo’s gaan dan ook door merg en been. Satriani was niet voor niets de gitaarleraar van Kirk Hammett en Steve Vai van Metallica.

 

  1. Tom Morello van Rage Against the Machine – Killing in the Name

Tom Morello heeft als de lead gitarist van Rage Against the Machine een volledig eigen stijl ontwikkeld. In de jaren ’90, toen deze band enorm was, werden er relatief weinig gitaarsolo’s uitgebracht, maar in dit nummer is deze niet meer weg te denken. Morello gebruikt verschillende technieken, zoals KillSwitch en het Whammy pedaal, en maakt deze gitaarsolo tot een hoogstandje.

 

  1. David Gilmour van Pink Floyd – Comfortably Numb

Dit geweldige nummer van Pink Floyd bevat ook een geweldige gitaarsolo, gespeeld door David Gilmour zelf. Comfortably Numb is een nummer waarvan veel beginnende gitaristen dromen hem te spelen. Als gitaarsolo’s jouw interesse hebben, dan mogen een aantal nummers van Pink Floyd niet uit jouw repertoire ontbreken.

 

Speel gitaar als een grootheid

Is het ook jouw droom om en gitaarsolo te spelen van jouw held? Dan is dit niet langer een droom, want iedereen kan snel gitaar leren spelen. Schrijf je in voor de Online Muziek Academie en er staan meer dan 500 lessen voor je klaar. En wil jij een gitaarsolo spelen die we niet aanbieden? Doe dan een aanzoek en wij zullen ons best doen deze ook toe te voegen aan ons lesaanbod.