Gitaar spelen. Wat maakt het zo leuk?
Gitaar spelen. Wat maakt het zo leuk?

Je houdt heel erg van gitaar spelen. Maar wat maakt het nu eigenlijk zo leuk om muziek te maken met je gitaar? Is het het geluid, het gevoel van de gitaar in je handen of misschien het uiterlijk van de gitaar? Je kunt er allerlei verschillende redenen voor hebben waarom je graag gitaar speelt. Maar wist je ook dat muziek maken en dus ook de gitaar bespelen ook goed voor je gezondheid is? Leuk he! Zo ben je niet alleen bezig met je passie, maar ook nog eens gezond bezig!

Gitaar spelen is goed voor je brein

Wanneer je jezelf iets nieuws aanleert prikkelt dit je brein. Door gitaar te leren spelen stimuleer je dus eigenlijk je hersenen om te ontwikkelen! De hersenen zijn als spieren en kun je dus ook op een bepaalde wijze “trainen”. Door de gitaar te leren bespelen geeft je je brein dus eigenlijk een hersenen work-out. Niet alleen kinderen of jong volwassenen hebben baat bij gitaar leren spelen. Zelfs tot de leeftijd van 80 jaar of ouder is het goed om je hersenen te prikkelen me het leren van iets nieuws zoals een instrument leren spelen. Bovendien train je je geheugen, verbetert je denkvermogen en je verkrijgt een betere concentratie.

Waarom is de gitaar bespelen nog meer goed voor je?

Als je de gitaar bespeelt moet je veel dingen tegelijk kunnen. Je leest de muziek, je handen op de juiste positie zetten en je moet bovendien vooruit denken tijdens het spelen. Iedere noot moet bespeelt, beluisterd en opgevolgd worden. Dat klinkt nu misschien als heel veel, maar voor een ervaren gitarist is dit heel normaal en verloopt dit proces heel natuurlijk. Door veel te oefenen verbeter je je concentratie en leer je te multi-tasken. Daarnaast leer je beter te plannen. Creativiteit schijnt voornamelijk vanuit de rechterhelft van de hersenen te komen. Echter verbindt muziek maken de rechter- en linkerhelft goed met elkaar waardoor je beter wordt in talen en wiskunde!

Naast gezond is gitaar spelen ook erg leuk om te doen!

Ken je dat gevoel dat wanneer je ergens mee bezig bent dat je er helemaal gelukkig van wordt? Zo werkt dat ook als je het erg leuk vindt om gitaar te spelen! Je bent helemaal in je element en gaat op in het moment zodat eigenlijk alles om je heen even wegvalt. Je kan je emotie in gitaar spelen kwijt en je bent heerlijk creatief bezig. Zo is er nog veel meer wat de gitaar (leren) bespelen erg leuk maakt. Lees je mee?

 • Gitaar spelen geeft rust en ontspanning
 • Je kunt je creativiteit kwijt
 • Het is erg gezellig in gezelschap, bijvoorbeeld bij een kampvuur
 • Het geeft een leuke sfeer
 • Je ontwikkelt je hersenen en kunt je beter concentreren
 • Je wordt er vrolijk en gelukkig van
 • Muziek verbindt mensen
 • Het is een erg mooi instrument.

Spelen voor familie en vrienden

Een gitaar heeft op één of andere manier iets magisch. Vind je niet? Wanneer je je gitaar tevoorschijn haalt en begint te spelen brengt dit een heerlijke sfeer met zich mee! Misschien ben je wel die persoon die iedere gelegenheid zijn of haar gitaar tevoorschijn haalt om voor je familie en vrienden te spelen? Lekker doen! Vooral wanneer je vrienden en familie het heerlijk vinden als je op je gitaar speelt en hier geregeld om vragen! Gitaar spelen geeft jezelf niet alleen een gevoel van rust en ontspanning, maar waarschijnlijk je vrienden en familie ook. Gitaar spelen brengt mensen samen en geeft veel mensen een fantastisch gevoel. Een gitaar brengt een heerlijke relaxte sfeer met zich mee.

Spelen in een band

Misschien vindt je spelen voor alleen je vrienden en familie niet genoeg. Jij wilt dat veel, veel meer mensen jouw gitaarkunsten horen! Misschien speel je al in een band of misschien wil je dat erg graag gaan doen. Ga er ook zeker voor! Ook het spelen in een band geeft een geweldig gevoel. Zowel aan jezelf als aan de mensen die je kunnen horen. Het is voor jou heerlijk om op het podium te staan. Of dit nu in de plaatselijke kroeg is of op een groot podium tijdens een evenement. De gitaar is tijdloos en inspireert de muziekindustrie al vele decennia!

Vindt je het geluid van de gitaar erg mooi en wil je het ook leren?

De gitaar is een prachtig instrument en je kunt eigenlijk zo goed als overal gitaar spelen. Wanneer je maar wilt. Misschien wil je vooral gitaar leren spelen omdat het een gezellige sfeer met zich meebrengt. Of misschien wil je gaan spelen in een band? Welke reden je dan ook hebt om de gitaar te leren bespelen. Het kan! Op iedere leeftijd kan je eigenlijk nog een instrument leren spelen want je één ding is zeker. Hier ben je absoluut nooit te oud voor! Wil je graag een instrument leren bespelen? Bij de Online Muziek Academie leer je de basis van gitaar spelen al binnen enkele weken. Je leert zelfs binnen 8 weken eigenlijk alles wat je nodig hebt om de gitaar mooi te bespelen! Hoe geweldig is dat! Dit doordat je les krijgt via onze bewezen methode.

De voordelen van online gitaarles

Bij de Online Muziek Academie krijg je online gitaarles. Maar waarom zou je kiezen voor online gitaarles? Online muziekles heeft vele voordelen. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje;

 • Lessen volgen waar en wanneer je wilt
 • Vele malen goedkoper dan reguliere lessen
 • Het is een erg leuke en relaxte manier van muziekles volgen
 • De docenten staan altijd voor je klaar
 • De lessen zijn geschikt voor het spelen van zowel de akoestische als de elektrische gitaar
 • Je kunt iedere les zo vaak als je wilt volgen
 • Speel de nummers die jij zelf leuk vindt.

De bewezen methode van de Online Muziek Academie maakt gitaar leren spelen leuk en bovendien zeer effectief! Je kunt iedere les zo vaak als je wilt herhalen totdat je het onderdeel helemaal onder de knie hebt en dat voor een prachtige lage prijs. Bovendien krijg je 7 proeflessen gratis zodat je goed kunt bekijken of je het iets vindt.