De akoestische gitaar. Gezellig en romantisch!
De akoestische gitaar. Gezellig en romantisch!

De akoestische gitaar. Gezellig en romantisch!

De akoestische gitaar is een prachtig instrument om te zien en natuurlijk ontzettend leuk om te leren bespelen! Maar dat is zeker nog niet alles. Een gitaar brengt veel gezelligheid met zich mee en kan op intieme momenten met je grote liefde voor de meest romantische setting zorgen! Dit fantastische instrument heeft daarnaast natuurlijk ook gewoon een prachtig uiterlijk en is een waar kunstwerkje op het gebied van vakmanschap. Het leren spelen van een gitaar is niet heel moeilijk, je moet er even de tijd in steken en het in de vingers krijgen. Maar oh, wat is het het waard als je eenmaal goed kunt spelen! Tijdens het leren kan je natuurlijk al je favoriete nummers spelen, wat het nóg leuker maakt om het gitaar spelen onder de knie te krijgen. Wil jij ook meer weten over de akoestische gitaar en het leren bespelen van dit geweldige instrument? Lees dan gezellig mee!

De akoestische gitaar

De akoestische gitaar is een akoestisch snaarinstrument wat betekent dat deze gitaar een klankkast heeft, in tegenstelling tot onder andere de elektrische gitaar. Het geluid wordt geproduceerd door deze klankkast en geeft een prachtig akoestisch geluid doordat deze optreedt als resonator. Hierbij wordt een grote hoeveelheid lucht geproduceerd en wordt het geluid in beweging gebracht. Op deze manier wordt het geluidsniveau verhoogt. De gitaar produceert geluid door je vingers in bepaalde posities te plaatsen op de snaren aan de hals van de gitaar, de gitaarakkoorden. Vervolgens gebruik je je vingers of een plectrum om de snaren ter hoogte van de klankkast te bespelen. Er zijn veel verschillende soorten gitaarakkoorden die tijdens het volgen van gitaarlessen stap voor stap allemaal aan bod komen.

Verschillende soorten

Niet alle akoestische gitaren zijn hetzelfde, er zijn zelfs veel verschillende soorten. Iedere gitaar heeft bepaalde kenmerken waardoor hij zich onderscheidt van de andere. Ook kan een bepaald merk unieke kenmerken met zich meebrengen. Sommige kenmerken zijn goed merkbaar, terwijl andere bijna niet opvallen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillen in de body welke onder andere worden aangeduid met de naam “Classic”, “Jumbo” of “Dreadnought”. Ook de houtsoort bepaald diverse kenmerken van de gitaar. Wanneer je alle kenmerken van de gekozen gitaar op een rijtje zet is alles tezamen eigenlijk kenmerkend voor het geluid welke wordt geproduceerd door de betreffende gitaar. Wanneer je een gitaar aan wilt gaan schaffen is het daarom altijd raadzaam de gitaar uit te proberen voordat je deze daadwerkelijk gaat kopen. Zo kan je de gitaar goed testen op grootte, hoe die in de “hand” voelt en welk geluid hij produceert. Als je meerdere gitaren uitprobeert zal je misschien wel merken dat je eerste keuze niet de gitaar is die bij je past of waar je je fijn bij voelt.

Gezellig en romantisch

Wanneer je van gitaarspel en muziek houdt is het eigenlijk altijd een fantastisch idee om je gitaar erbij te pakken wanneer je een gezellig avondje samen met vrienden of familie bent. De klanken van de gitaar brengen zowel als het instrument zelf een hele hoop gezelligheid met zich mee! Lekker wat drinken en wat knabbeltjes erbij en je geniet van een avond om nooit meer te vergeten! Wel even een tip; ga niet té enthousiast steeds je gitaar erbij pakken, maar houdt het leuk. Het zou natuurlijk niet leuk zijn als je visite er niet op zit te wachten! Wanneer je visite erom vraagt en het erg leuk vindt dan natuurlijk gewoon zeker doen! Naast een gezellige sfeer, kan het spelen van een gitaar ook iets heel romantisch met zich meebrengen. Helemaal top als jij en je partner allebei erg van muziek houden en zo samen de meest romantische avondjes kunnen beleven! Of misschien vindt je iemand wel erg leuk en houdt hij of zij ook erg van gitaarspel? Dan kan je natuurlijk je gitaar erbij pakken en je liefde een prachtige “serenade” geven!

Zomers gitaarspel

Zit je weleens naar plaatjes of video’s te kijken waar een prachtig en op en top gezellig kampvuur te zien is met familie en vrienden die luisteren naar een mooi gitaarspel? Ook tijdens de zomer zijn akoestische gitaren een fantastische toevoeging aan de gezelligheid en sfeer van een frisse zomeravond! Zie je het al voor je? Lekker je voeten in het zand of op het gras, lekker een glaasje drinken en wat lekkers om te eten erbij. Samen met vrienden, familie of gewoon saampjes de gezelligheid opzoeken. En dan komen de mooie klanken van het gitaarspel er nog bij! Heerlijk genieten van een lange zomerse avond met een fantastische sfeer! Dit zijn dan ook fantastische momenten om je gitaar mee te nemen en de mensen om je heen te laten genieten van een relaxt gitaardeuntje. Het kan de eerste keer natuurlijk erg spannend zijn om ineens te gaan spelen en misschien wel zingen of neuriën erbij. Na de eerste paar keren ben je er vast en zeker helemaal aan gewend en wordt het alleen maar leuker om gitaar te spelen tijdens zulke momenten! Heb jij er ook al helemaal zin in?

Akoestische gitaar leren spelen

Heeft de akoestische gitaar jou altijd aangetrokken, maar heb je nooit de tijd ervoor genomen om gitaar te leren spelen? Dan is nu je kans om deze droom eindelijk waar te maken! Er zijn verschillende manieren om gitaar te leren spelen. Zo kun je bijvoorbeeld lessen nemen bij de lokale muziekschool bij jou in de buurt of kun je jezelf via het bekijken van YouTube filmpjes gitaar leren spelen. Ook kun je online lessen volgen om gitaar te leren spelen. Dat is dan ook wat wij jou kunnen bieden. Bij de Online Muziek Academie kan je direct starten met het volgen van online gitaarlessen. Zo zit je niet vast aan bepaalde tijden, zoals bij een lokale muziekschool en kun je waar en wanneer je maar wilt de lessen volgen. Geheel in je eigen tempo! Daarnaast worden onze lessen gegeven door ervaren docenten volgens een unieke en bewezen lesmethode. Wanneer je je inschrijft zit je nergens aan vast, want bij ons volg je lessen via een abonnement die maandelijks opzegbaar is. Bovendien krijg je bij ons maar liefst 7 lessen gratis! Deze eerste 7 lessen kun je gebruiken om te kijken of onze lessen goed bij je passen, zo niet dan zit je ook helemaal nergens aan vast. Gegarandeerd! Wie weet ontmoeten we elkaar snel en kan ook jij je droom werkelijkheid laten worden!