Open akkoord: gitaar leren spelen // Online Muziek Academie
Wat is een open akkoord?

Wat is een open akkoord?

Open akkoorden staan bekend als akkoorden voor de beginner. Dit zijn akkoorden die je redelijk vlot onder de knie kunt krijgen wanneer je net start met het spelen op de gitaar. Je moet je voorstellen dat het spelen van gitaar veel oefening vraagt. Toch is het fijn wanneer je in korte tijd leuke liedjes kunt spelen. De open akkoorden zijn een uitstekende middenweg. Het maakt het spelen van gitaar voor jou, als beginner, een stuk leuker.

Hoe werken de open gitaarakkoorden?

Met een open gitaarakkoord kun je redelijk vlot een goed klinkend liedje spelen. De akkoorden voor een open akkoord speel je op de eerste drie tot vijf posities op de gitaarhals. Deze vakjes of posities noemen we ook wel een fret.

Waar komt de naam open akkoord weg?

De naam open akkoord heeft een hele logische verklaring. Bij een open akkoord laat je namelijk een aantal snaren open. Ofwel, je gebruikt niet alle snaren. Dit doe je bij een gesloten akkoord wel.

Hoe werkt een gesloten akkoord?

Een gesloten akkoord kun je opdelen in powerchords en barré-akkoorden. In beide gevallen gebruik worden er geen snaren opengelaten.

Gitaarakkoordelen leren spelen

In onze kennisbank over gitaarakkoorden vind je uitleg over alle belangrijke gitaarakkoorden. We leren je hoe je de belangrijkste akkoorden moet spelen. Dit geldt zowel voor open akkoorden als gesloten akkoorden.

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelen

Wil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak jij je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.
  • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten
Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:
Reactie plaatsen