Power akkoord of powerchord: Online Muziek Academie
Wat is een powerakkoord of powerchord?

Wat is een powerakkoord of powerchord?

Wanneer je gitaar gaat spelen kom je in aanraking met het powerakkoord of powerchord. Wij leggen je uit wat dit voor een akkoord is, hoe je deze gebruikt op je gitaar en wanneer je deze akkoorden gebruikt. Let wel: officieel is dit geen akkoord, maar een interval. Een powerchord noemen we ook wel een gesloten akkoord. Dit betekent dat er geen snaren worden opengelaten op de gitaar, in tegenstelling tot het open akkoord.

Drie snaren aanslaan

Wanneer je naar je gitaar kijkt, dan zie je dat er op de hals zogenaamde frets zitten. Dit zijn de horizontale ‘strepen’ die je op de hals ziet. Over deze frets liggen de snaren van de gitaar. Sla je een powerakkoord aan op je gitaar, dan druk je in een keer drie snaren aan op een fret. Dit doe je met je wijsvinger, ringvinger en de pink. De overige snaren demp je. Fret of frets: gitaar leren spelen

Verschil met een barré akkoord

Een powerakkoord is de simpele versie van een barré akkoord. Bij een barré akkoord worden vijf snaren in een keer ingedrukt. Dit is dus lastiger dan bij een powerakkoord, waar je drie snaren aanslaat.

Waarom powerakkoorden?

Powerakkoorden komen veel voor in rockmuziek. Denk maar eens aan muziek van bands als Nirvana en Linkin Park. Het zijn akkoorden die zwaarder klinken, waardoor de muziek meer power krijgt.

Gitaarakkoorden leren spelen

In onze kennisbank over gitaarakkoorden vind je uitleg over alle belangrijke gitaarakkoorden. We leren je hoe je de belangrijkste akkoorden moet spelen.

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelen

Wil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak jij je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.
  • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten
Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:
Reactie plaatsen