B Akkoord Gitaar - Online Muziek Academie
B Akkoord gitaar

B akkoord gitaar

Net zoals het F majeur akkoord, wordt het B akkoord (zowel mineur als majeur) normaliter gespeeld met een barré. Ben je hier geen held in? Geen zorgen! We zullen hier ook een iets makkelijkere versie van het akkoord benoemen. Je vrienden zullen het verschil niet merken, en jij kan toch nog al die liedjes spelen die op je verlanglijstje staan. Aan de slag dus! Gitaarakkoorden: het B akkoord

B majeur akkoord met barré

E- Wijsvinger op de tweede fret (barré)

B- pink op de vierde fret

G- ringvinger op de vierde fret

D- middelvinger op de vierde fret

A- wijsvinger op de tweede fret (barré)

E- X


Draai je wijsvinger een beetje bij wanneer je een barré speelt. Hierdoor is het makkelijker om de snaren goed in te drukken. Geef niet te snel op. Het kost wat moeite, maar de handigheid om barré te kunnen spelen, opent deuren tot mogelijkheden.


 

B majeur zonder barré

En wat nu als je liever geen barré speelt? De oplossing is gelukkig simpel. Zoals je ziet bepaalt de wijsvinger alleen de toon voor de hoge E- snaar en voor de A- snaar. Wanneer je de A- snaar niet aanslaat, is het dus niet nodig om je wijsvinger overdwars te leggen. In dit geval komen de akkoorden er als volgt uit te zien: E- Wijsvinger op de tweede fret B- pink op de vierde fret G- ringvinger op de vierde fret D- middelvinger op de vierde fret A- X E- X

Wist je dat: Onder andere in Duitsland de noot B wordt vermeld als een H? Dit zorgde ervoor dat de componist Bach zijn muzikale handtekening kon achterlaten met de noten: Bes, A, C, H (oftewel B). Dit wordt ook wel het Bach-motief genoemd. Andere componisten gebruiken dit ook wel eens in hun muziek als een eerbetoon aan Bach.

Meer gitaarakkoorden in de vingers krijgen

In onze kennisbank over gitaarakkoorden vind je uitleg over alle belangrijke gitaarakkoorden zoals:

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelen

Wil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.

  • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten

Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:

Reactie plaatsen