C Akkoord Gitaar - Online Muziek Academie
C Akkoord gitaar

C akkoord gitaar

Born in the USA, Sweet home Alabamah, the last time. Slechts een paar voorbeelden van de vele nummers waar zich een C akkoord in het akkoordenschema bevindt. Het C akkoord is een van de basisakkoorden en heeft een makkelijke vingerzetting. Dus pak je gitaar erbij en aan de slag!

Vingerzetting C majeur akkoord

Hieronder staat de vingerzetting vermeldt voor het C majeur akkoord. Een Nul staat voor een open snaar die aangeslagen wordt. Een X houdt in dat een snaar niet aangeslagen hoort te worden. Bij een C majeur worden alle snaren echter aangeslagen.Gitaarakkoorden: het C akkoord

E-0
B-wijsvinger op de eerste fret
G-0
D- Middelvinger op de tweede fret
A- Ringvinger op de derde fret.
E- X

Droog oefenen

Het kan handig zijn akkoorden ‘droog’ te oefenen. Dus oefen de greep, zonder de snaren daadwerkelijk aan te slaan, zodat je je volledig kan focussen op de vingerzetting. Oefen de overgang van een ander akkoord naar de C majeur om hier snelheid in te krijgen. Hierdoor zal je nummers vloeiend leren spelen. Oefen verschillende overgangen. (dus niet alleen van een A naar een C majeur, maar ook bijvoorbeeld van een E mineur naar een C majeur.)


Sound of music

Wist je dat: De C- toon het begin is van het bekende liedje van de sound of music, waar de chromatische toonladder in C wordt bezongen? Do Re Mi Fa Sol La ti Do. Do is hierbij de C.

Meer gitaarakkoorden in de vingers krijgen

In onze kennisbank over gitaarakkoorden vind je uitleg over alle belangrijke gitaarakkoordenzoals:

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelen

Wil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academieheeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.
  • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten
Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarleskun je bij ons terecht voor:
Reactie plaatsen