Alhambra gitaar kopen? Lees alles over de Alhambra gitaar!
Alhambra gitaar

Alhambra gitaar

Het bedrijf Alhambra S.L. is opgericht in 1965 en heeft al meer dan 50 jaar ervaring als het gaat om het produceren van gitaren. Het gitaar merk Alhambra produceert dan ook wel de beste handgemaakte flamenco en western gitaren in de wereld. Het bedrijf heeft een oppervlakte van 14.000 vierkante meter. Door de jaren heen proberen ze de balans te houden tussen nieuwe houtbewerkingstechnieken en de technieken van vroeger.alhambra gitaarAlhambra telt nu al 110 gespecialiseerde medewerkers en dit aantal zal in de komende jaren sterk toenemen. Iedere werknemer heeft zo zijn eigen vaardigheden om gezamenlijk gitaren totstand te brengen, als zowel het ontwikkelen van nieuwe gitaren. Het bedrijf heeft 5 verschillende productielijnen, dit zijn:
  • Klassieke gitaren
  • Flamenco gitaren
  • Bandurrias en luiten
  • Western gitaren
  • Gesigneerde modellen

Geschiedenis Alhambra gitaar

Het begon allemaal in het jaar 1960 toen Francisco Martinez Clavel voorstelde aan zijn bedrijfspartner Llorens en José María Vilaplana dat ze een prototype wouden maken van een klassieke Spaanse gitaar. Het bedrijf bestond uit een timmermanszaak en dat gaf een doorslaggevende slag.Nu hadden ze wel de kennis van houtbewerking, maar van muziek hadden ze nog niet veel kaas gegeten. Gelukkig kregen ze hulp van lokale muziekdocenten die hun hielpen om het prototype te verbeteren. Het bleek zo’n groot succes dat ze begonnen met een project, het maken van gitaren. Het ging zo goed, dat hun oude onderkomen als werkplaats al snel te klein werd. Het bedrijf Alhambra groeide in korte tijd uit tot 20 werknemers.Het succes had vooral te maken met de werknemers. De meeste werknemers bleven hun hele carrière werken bij Alhambra, wat ervoor zorgde dat de kennis van het merk Alhambra bleef bestaan.

Alhambra gitaar kopen

Er zijn veel verschillende gitaren van het merk Alhambra te koop. Niet alleen in verschillende houtsoorten, maar ook in verschillende uitvoeringen. Een gitaar die met de hand gemaakt is heeft zijn eigen karakter. Bij het kopen van een Alhambra gitaar moet je rekening houden met de prijzen. De prijzen kunnen nogal verschillen. Een alhambra gitaar is al voor 60 euro te koop, maar er zijn ook varianten die al snel duizenden euro’s kosten.Wil je een Alhambra gitaar kopen, maar is je budget niet zo hoog? Niet getreurd! Er zijn ook genoeg Alhambra gitaren tweedehands te koop. Kijk bijvoorbeeld even op marktplaats of vergelijk meerdere gitaar merken.

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelenWil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.
  • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten
Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:
Reactie plaatsen