Fender gitaar kopen? | Gitaristen kiezen voor een Fender!
Fender

Fender

Fender is een Amerikaans gitaarmerk. Het bedrijf Fender draagt ook wel de naam Fender Musical Instruments Corporation (FMIC). Ook heeft het merk Fender samen met het Hard Rock Hotel en Café memorabilia team een gitaarmuseum opgericht. Hier zijn de beroemde ‘stratocaster’ gitaren te bekijken. Het merk Fender heeft een brede tak aan producten onder zich, zoals: Fender gitaar
 • Akoestische gitaren
 • Elektrische gitaren
 • Basgitaar
 • Akoestische basgitaar
 • Geluidsets
 • Gitaar amps
 • Bass amps

Geschiedenis

Het bedrijf Fender is opgericht in 1946 door Leo Fender, het bedrijf droeg de naam ‘Fender Electric Instrument Manufacturing Company’. Leo was in die tijd vooral bezig met het maken van versterkers. Naast dat richtte hij zich ook op het produceren van lapsteelgitaren, deze leken wel erg op de nu zo bekende Telecasters. In de jaren erna heeft het bedrijf zich erg gericht op:
 • Rhythm
 • Country
 • Blues
 • Rock ‘n’n roll
 • Jazz

Fender gitaar kopen

Fender is producent van veel verschillende gitaren en onderdelen. Wanneer je een Fender gitaar koopt dan weet je dat je kwaliteit in handen hebt. De prijzen van een Fender gitaar variëren nogal. De goedkoopste Fender gitaren zijn al verkrijgbaar voor vijftig euro, waarbij de duurdere varianten al snel duizenden euro’s kunnen kosten. Om even een prijsindicatie te geven, hieronder de: akoestische, bas en elektrische Fender gitaar:
 1. Akoestische Fender gitaar: een akoestische gitaar van Fender is al te koop voor een bedrag van 70 euro, de duurdere akoestische Fender gitaar varianten lopen al snel op naar bedragen van 2500 euro. Een Fender gitaar met een goede prijs-kwaliteitsverhouding is al verkrijgbaar voor 500 euro.
 2. Fender basgitaar: een Fender basgitaar is een gitaar met veel uitstraling en klasse. Een Fender basgitaar is al verkrijgbaar voor een bedrag van 100 euro, toch zijn de duurste varianten basgitaren van Fender al snel 5000 euro waard. De gemiddelde prijs die kan worden aangehouden voor een Fender basgitaar is 1000 euro.
 3. Elektrische Fender gitaar: de gitaren waar het merk Fender mee groot is geworden zijn wel de elektrische Fender gitaren. Waar de goedkoopste elektrische Fender gitaren nog verkrijgbaar zijn voor 100 euro zijn de duurdere uitvoeringen daarentegen al snel 5000 euro. Wanneer een elektrische gitaar wordt gekocht van Fender mag je van een gemiddelde prijs van 1500 euro uitgaan.

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelen Wil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.
 • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
 • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
 • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
 • Krijg hulp van onze ervaren docenten
Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:
Dirk Hoogewijs
Door

Dirk Hoogewijs

op 29 Jan 2020

Zowel bij Fender als bij Squier bestaat het logo op de headstock uit drie verschillende kleuren. Zwart - Zilver en Goud, kan u mij de bedoeling hiervan geven? Ik heb mij laten vertellen dat die iets te maken heeft met de kwaliteit van de gitaar. mvg, Dirk

Online Muziek Academie
Door

Online Muziek Academie

op 03 Feb 2020

Hey Dirk, klopt dat heeft te maken met de kwaliteit van de gitaar en waar ze gemaakt zijn de goedkoopste de zwarte die worden in Azië gemaakt, de middel (zilver) word gemaakt in Mexico en de duurdere dat zijn echte American Fenders (goud).

zdenko
Door

zdenko

op 25 Sep 2020

hallo, Bedankt voor de info over de fender gitaar

Jasper
Door

Jasper

op 08 Oct 2021

Hallo! Wat een leuke website is dit! Zeker deze pagina over Fender gitaren. Zouden jullie bij ons in Bussum misschien flyers willen neerleggen die we kunnen uitdelen aan onze klanten? We zitten vlakbij Spakenburg met onze winkel en hebben ook een mooi aanbod aan Fender gitaren beschikbaar : https://www.gooise-gitaren.nl/contents/nl/d76_Electrische_gitaren_van_Fender_USA_Mexico.html Tot ziens en een vriendelijke groet! Jasper van Gooise-Gitaren.nl in Bussum.

Johan Koelewijn
Door

Johan Koelewijn

op 11 Oct 2021

Hey Jasper, Bedankt voor je bericht, ik zal jullie persoonlijk even contacten. Vriendelijke groet, Johan

Reactie plaatsen