Eko gitaar kopen? | Eko gitaren voor elke gitarist!
Eko

Eko

Eko is een Italiaans gitaarmerk die akoestische, klassieke, elektrische en basgitaren produceert. Het bedrijf maakt professionele Eko gitaren, waarbij de productie is gericht op de verkoop aan het buitenland (export). Het bedrijf is gevestigd in Recanati, Marche in Italië.Eko gitaar   Een aantal producten van Eko:

Eko gitaar geschiedenis

Het gitaar merk Eko is opgericht in het jaar 1959 door Oliviero Pigini's. Hun statement was, ‘gitaristen helpen zonder te kijken naar vaardigheden of beroemdheid’. Eko heeft zijn bekendheid en populariteit van zijn gitaren vooral verkregen in de rock tijden in de jaren 1960. Hierdoor konden ze uitgroeien als grootste gitaar exporteur van Europa. Het bedrijf groeide zo snel dat in een jaar al een half miljoen gitaren de fabriek verlieten. De gitaren werden versierd met parel, gekenmerkt met 4 of 3 pickups en herkenbaar‘rocker’ schakelaars voor pick-up selectie. De Eko akoestische modellen waren erg populair onder de folk, rock en country bands uit de jaren 60. Bekende Eko gitaren uit de jaren zestig waren:
 • Eko 400 Ekomaster (elektrische Eko gitaar, Fender Jaguar vorm met flat-top);
 • Eko 995 (basgitaar, body als viool vorm);
 • Eko Rokes (elektrische Eko gitaar, body als raket vorm;
 • Eko Kadett (elektrische Eko gitaar, body met twee hoorns langs de hals);
 • Eko 290 (elektrische Eko gitaar, body als viool vorm);
 • Eko 700 (elektrische Eko gitaar, body als vlammen);
 • Eko Ranger (akoestische Eko gitaar, 6 en 12- snarige versie);
 • Eko 500 (elektrische Eko gitaar, Fender Jaguar lookalike).

Eko gitaar kopen

De Eko gitaren hebben een hoge kwaliteit en daarbij een goede prijs kwaliteit verhouding. De prijzen van een Eko gitaar zijn gelegen tussen de 50 en 800 euro. Om een wat specifiekere verkoopprijs te geven. Tonen we u hieronder de gemiddelde prijzen van een elektrische, akoestische en basgitaar van Eko:
 1. Eko elektrische gitaar: de elektrische gitaren van Eko liggen in een prijsklasse van gemiddeld 350 euro. Waarin de goedkoopste elektrische Eko gitaar al te koop is voor 100 euro. Voor de duurdere varianten moet je denken aan een bedrag van 600 euro.
 2. Eko akoestische gitaar: de akoestische gitaren van Eko zijn al verkrijgbaar voor een bedrag van 100 euro. De kwalitatieve varianten van de akoestische gitaar zijn te koop voor 500 euro. De gemiddelde prijs van een akoestische gitaar is 300 euro.
 3. Eko basgitaar: prijzige gitaren zijn de Eko basgitaren. Dit heeft vooral te maken, omdat Eko speciale bas gitaren heeft ontworpen. De prijzen verschillen nogal, waar de goedkoopste basgitaar verkrijgbaar is voor 300 euro is de duurste al snel 700 euro. De gemiddelde prijs van een Eko basgitaar is 500 euro.

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelen Wil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.
 • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
 • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
 • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
 • Krijg hulp van onze ervaren docenten
Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:
Reactie plaatsen