Simpele popliedjes om je zang mee te oefenen
Simpele popliedjes om je zang mee te oefenen
in Zangles

Simpele popliedjes om je zang mee te oefenen

Of je nu naar zangles gaat of zelf wil leren zingen: het is altijd goed om thuis te oefenen en een paar uur per week te besteden aan je zang. Omdat popliedjes vaak simpel zijn en gemakkelijk in het gehoor liggen, is het een prima idee om je zang te trainen met popliedjes. Het is tegenwoordig heel gemakkelijk om te leren zingen online, het internet staat tenslotte vol met allerlei toegankelijke muziek en zelfs de karaoke-versie hiervan.

Neem jezelf op wanneer je online leert zingen

Een hele handige tip wanneer je bezig bent met leren zingen, is om een app of softwareprogramma te gebruiken om jezelf op te nemen en terug te luisteren. Zoek bijvoorbeeld een karaokeversie op YouTube van één van de liedjes hieronder, neem jezelf op en maak aantekeningen wanneer je je opname terugluistert. Wanneer je zangles volgt kun je er ook voor kiezen om de opname aan je zangdocent te laten horen, zij of hij kan je de juiste tips geven om je zang te verbeteren.

Simpele popliedjes om mee te oefenen

Hieronder vind je een aantal leuke populaire liedjes die je kunt gebruiken om je zang mee te oefenen. We hebben gekozen voor liedjes uit verschillende populaire genres, zodat er hopelijk voor ieder wat wils tussen zit!

Zingen met effect

Beyoncé – Brown Skin Girl

Naast dat de boodschap van dit nummer heel krachtig is, én de stem van Blue Ivy (de dochter van Beyoncé) je hart doet smelten, is het ook nog eens een goed nummer om je stem en ademcontrole mee te oefenen. Als je van iemand kan leren, is het wel van Queen B.

Abel – Onderweg

Een “gouwe ouwe”, dit nummer van Abel. Wanneer dit nummer in de kroeg wordt gedraaid, zingt iedereen nostalgisch mee. Het is een mooi, emotioneel nummer waar je echt je gevoel in kunt stoppen. Ook dit is belangrijk wanneer je leert zingen: de boodschap van het nummer overbrengen op het publiek.

Nirvana – Smells Like Teen Spirit

Misschien denk je bij popmuziek niet snel aan de grungeliedjes van Nirvana, desondanks is dit een populair nummer dat iedereen kent. Het rustige couplet wordt afgewisseld met een wild en intens refrein. Wanneer je je stembanden op de juiste manier leert te gebruiken, zou je dit nummer zonder problemen moeten kunnen zingen (of grunten).

Taylor Swift – You Need To Calm Down

Taylor Swift doet al een hele tijd mee, van jonge countryzangeres tot populaire popzangeres. Het nummer ‘You need to calm down’ is gemakkelijk om mee te zingen, maar er worden wel verschillende ritmes en toonhoogten in gebruikt. Vrolijk nummertje om mee te oefenen dus.

Bruno Mars – Uptown Funk

Dit nummer zorgt geheid voor swingen tijdens het zingen. Bruno Mars wordt door sommigen ook wel de nieuwe Michael Jackson genoemd. Zingen kan ‘ie dus zeker. Zijn liedjes zijn niet altijd heel gemakkelijk, maar ze zijn zeker een leuke uitdaging om mee te leren zingen online.

Kendrick Lamar – Humble

Niet iedereen die een carrière als artiest voor zich heeft, wil per se zingen: er zijn ook tal van mensen die een rapcarrière ambiëren. Probeer dit nummer van Kendrick eens uit. Ook wanneer je niet van hiphop en rappen houdt, is het een goede manier om je ademhaling onder controle mee te leren houden.

Kies vooral liedjes die je leuk vindt wanneer je wil leren zingen online

Er zijn allerlei technische aspecten die je kunt trainen, bijvoorbeeld het ademen vanuit je buik, de juiste toonhoogte vinden en houden en je stembanden sterker maken. Hou de theorie achter het zingen in je hoofd wanneer je aan de slag gaat met het oefenen van bovenstaande liedjes. En heel belangrijk: kies vooral nummers die waar je van houdt! Zingen is natuurlijk hartstikke leuk, vooral wanneer je kunt oefenen op de muziek van je favoriete artiesten.