Taylor gitaar leren spelen of kopen? | Tips, advies en filmpje
Taylor

Taylor

Het merk Taylor komt oorspronkelijk uit Amerika en produceert zowel akoestische als elektrische gitaren. Tegenwoordig behoort Taylor tot de top 4 van werelds grootste gitaarbouwers. Maar is een Taylor gitaar nou echt zo speciaal? Taylor gitaren worden nog niet heel lang gemaakt, maar zijn wel heel erg gewild bij gitaristen. Het hebben van een Taylor gitaar is namelijk een levensstijl geworden onder gitaristen.Taylor gitaar logoDe oprichters van het merk zijn Bob Taylor en Kurt Listug, welke in de jaren 70 begonnen zijn als kleine gitaarbouwer. Het bedrijf bestaat nu uit twee fabrieken (California en Mexico) en telt samen meer dan 700 werknemers. De volgende twee kerncomponenten onderscheiden het merk Taylor van alle andere gitaarbouwers: gebruik van zeldzame houtsoorten en vakkundige werknemers. Daarnaast heeft het merk haar eigen boomplantages en koopt het extreem duur hout uit bijvoorbeeld Hawaii (Koa hout).

Specialiteiten van een Taylor gitaar

Rond 1999 werden de Taylor gitaren uitgevoerd met een NT neck (New Technology). De hele klankkast t/m de 19e fret van de gitaarhals is in dit geval uit één stuk hout gemaakt. In vergelijking tot andere gitaren is dit vrij uniek, omdat het hout maar tot de 14e fret loopt. Het overige gedeelte van de hals wordt in dit geval gewoon aan de klankkast gelijmd. Een Taylor gitaar is door deze techniek eenvoudiger te stemmen en de gitarist heeft ook nog eens meer comfort tijdens het spelen.Taylor gitaarNaast de NT neck kennen de elektrische of semi-akoestische gitaren ook nog andere een belangrijk gitaar element. Deze wordt het Expression systeem genoemd. Dit systeem wordt net als een humbucker onder het zadel van de brug geplaatst. Het systeem zorgt er vervolgens voor dat het geluid nog natuurlijker klinkt bij gebruik van een gitaarversterker.

Taylor gitaar modellen

Taylor brengt elk seizoen nieuwe modellen uit. Deze Taylor gitaren staan dan ook wel bekend als Spring limiteds. Naast deze modellen is er ook nog de mogelijkheid om een gitaar op maat te laten maken. Deze Taylor gitaren vallen onder de Build To Order modellen.

Taylor gitaren zijn milieuvriendelijk

Taylor houdt rekening met het milieu door op een duurzame manier haar gitaren te produceren. Dit betekent dat er alleen gebruik wordt gemaakt van natuurlijke hulpbronnen en zo min mogelijk afval. Deze manier van produceren zorgt er ook voor dat Taylor gitaren veel langer mee gaan. Daarnaast probeert Taylor ook zoveel mogelijk materiaal te recyclen.Weten hoe een akoestische Taylor gitaar klinkt? Bekijk dan eens het filmpje hieronder:

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelenWil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.
  • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten
Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:
Reactie plaatsen