Gretsch gitaar kopen?| Lees hier alles over de Gretsch gitaar!
Gretsch Gitaar

Gretsch Gitaar

Gretsch is onder veel gitaristen misschien nog niet zo bekend. Het is namelijk een Amerikaanse fabrikant die versterkers, slagverwerkingsinstrumenten en vooral gitaren produceert. Wanneer je het merk Gretsch hoort dan denk je vaak al direct aan de elektrische gitaren en drumstellen. Bekende elektrische gitaren zijn de ‘Duo Jet’ en de ‘White Falcon’. Gretsch gitaar

Geschiedenis Gretsch

De Gretsch gitaar is natuurlijk niet zomaar ontstaan. Nee, hiervoor was natuurlijk een bedrijf nodig en een oprichter. Die kwam er! In 1883 is het bedrijf opgericht door Friedrich Gretsch (Duitse emigrant uit Mannheim), welke was gevestigd in Brooklyn. Het was dan wel een klein winkeltje, maar de eigenaar had grootse plannen. De eerste producten die hij begon te produceren waren: tamboerijnen, banjo’s en drumstellen. Helaas blies de eigenaar voor het succes zijn laatste adem al uit in 1895. Het bedrijf is overgenomen door Fred Gretsch de zoon van Friedrich Gretsch. Omdat Fred zich meer ging richten op de nauwkeurigheid en de kwaliteiten van de gitaar kreeg het merk Gretsch al snel een goede reputatie. Ook werd Fred Gretsch al snel ouder en in 1942 namen de zonen van hem het familiebedrijf weer over. Dit waren William en Bill. Helaas heeft Bill, maar 6 jaar ervaren hoe het was om een eigen bedrijf te hebben. In 1948 overleed Bill. Toen Fred met de fut ging is de zaak verkocht aan de Baldwin Manufacturing. De keuze om het bedrijf te verkopen aan Baldwin Manufacturing was niet al te best. Mede door deze keuze werden er  in 1980 dan ook geen Gretsch gitaren meer geproduceerd. Gelukkig kon de familie Gretsch hun oude familie traditie weer voortzetten. Het bedrijf werd namelijk eind jaren 80 weer overgenomen door de familie. Toch bleef de zaak niet lang in handen van de Gretsch familie. In 2003 werd namelijk de distributie en productie van de Gretsch gitaren aan het gitaar merk Fender verkocht.

Gretsch in de betere jaren

Natuurlijk had het gitaar merk Gretsch niet alleen slechte jaren, maar ook een aantal goede jaren waar flink geld in is verdiend. Een aantal belangrijke momenten uit de geschiedenis die het bedrijf succesvol maakten waren de rock en roll tijden in de jaren 1955. Ook ging het een stuk beter met de muziekindustrie. Dit mede door de komst van de meest bekende artiesten: The beatles, The rolling Stones en Elvis Presley. Een belangrijke platenproducer ‘Chet Atkins’ heeft ervoor gezorgd dat Gretsch in zijn begin jaren veel succes heeft geboekt.

Gretsch gitaar kopen

Gretsch gitaren zijn er in vele soorten en maten te koop. Natuurlijk valt over de prijs ook veel te zeggen. De prijzen van een Gretsch gitaar verschillen erg, waar de goedkopere varianten al verkrijgbaar zijn voor 200 euro lopen de duurste gitaren, zoals de ‘Gretsch U.S. Custom Shop G6118T 130th Anniversary Metallic Gold’ al op tot 8000 euro. Natuurlijk is het ook mogelijk om via marktplaats een tweedehands Gretsch gitaar te kopen. Vaak zijn deze nog in een goede kwaliteit, maar de keuze is aan jou.

Online gitaarles volgen

Online gitaar leren spelen Wil je beter gitaar leren spelen? De online Muziek Academie heeft online gitaarlessen voor je klaarstaan. Binnen een mum van tijd maak je je het gitaar spelen eigen en speel je als nooit tevoren.
  • Leer gitaar spelen in je eigen tempo
  • Volg de lessen wanneer het jou uitkomt
  • Leer al je favoriete nummers spelen met heldere uitleg en voorbeelden
  • Krijg hulp van onze ervaren docenten
Meer informatie over online gitaarlessen

Hier kunnen wij je ook bij helpen

Naast online gitaarles kun je bij ons terecht voor:

Gerelateerde informatie

Heb je deze artikelen al gelezen:
Reactie plaatsen