Wil jij 36 gratis gitaarlessen? Zo krijg je ze!
Wil jij 36 gratis gitaarlessen? zo krijg je ze!

Wil jij 36 gratis gitaarlessen? zo krijg je ze!

De vraag naar gratis gitaarles is de afgelopen periode enorm toegenomen, doordat steeds meer mensen in corona tijd gitaar zijn gaan spelen. Een samenwerking tussen Online Muziek Academie en MaxiAxi.com heeft geleid tot een geweldig aanbod: gratis gitaarles op je eigen laptop, telefoon of tablet. Dankzij dit geweldige aanbod hoef jij nooit meer naar de muziekschool om lessen te volgen.


Samenwerking MaxiAxi.com en Online Muziek Academie

Bij aankoop van een gitaar bij MaxiAxi.com biedt Online Muziek Academie 36 gratis gitaarlessen aan. Dankzij deze samenwerking weet je zeker dat je de perfecte start bij het leren gitaar spelen hebt. Na aankoop van een gitaar ontvang je een mail met jouw code voor levenslange toegang. Naast de lessen krijg je ook toegang tot de wekelijkse livestream Q&A waar je terecht kunt met al je vragen over gitaarspelen. Met dit aanbod hoef je simpelweg nooit meer naar de muziekschool, maar krijg je gratis gitaarles op je eigen laptop, telefoon of tablet. Voor meer informatie over de 36 gratis gitaarlessen, kijk hier!

Wat leer je bij online gratis gitaarles?

Er zijn natuurlijk allerlei leerpunten die je tijdens online gratis gitaarles verbeterd. Om je een goed beeld te geven van de bezigheden tijdens gitaarles zetten we de belangrijkste voor je op een rij.


  • Basistechnieken: Vooral in het begin is het erg belangrijk dat je de basistechniek goed onder de knie hebt. In de eerste lessen ga je daarom aan de slag met de basis van het gitaar spelen. Zo leer je in één van de eerste lessen een gitaar stemmen en wat de snaar namen zijn.
  • Essentiële vingerzetting en duimpositie: Om op een goede manier gitaar te leren spelen, moet je natuurlijk weten hoe je jouw vingers en duim neer moet zetten. In de online gratis gitaarles leer je daarom uiteraard hoe jij je vingers en duim moet plaatsen op de gitaar.
  • AkkoordenDe basisakkoorden heb je na een paar keer oefenen al onder de knie, maar daardoor zijn ze niet minder belangrijk. Basisakkoorden zijn namelijk de basis van elk nummer. Bij de eerste lessen is het leren van de basisakkoorden daarom zeker onderdeel van de lesstof.


Welke gitaar moet je kopen?

Om te bepalen welke gitaar het meest geschikt voor jou is, moet je kijken naar je eigen smaak. De verschillende modellen van een gitaar verschillen namelijk niet alleen qua uiterlijk, maar worden ook gebruikt voor andere muziekstijlen. Een akoestische gitaar wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt om popmuziek zoals ‘Passenger - Let Her Go’ te spelen, terwijl de elektrische gitaar juist voor rocknummers zoals ‘Highway To Hell - AC/DC’ wordt gebruikt. Het is daarom vooral belangrijk om een gitaar te kiezen, die past bij jouw wensen


Voordelen van gratis gitaar leren spelen

Er zitten natuurlijk allerlei voordelen aan het gratis gitaar leren spelen. Om je een goed beeld te geven waarom gitaarles online en gratis zó handig is, zetten we de belangrijkste voordelen op een rij.


  • Volg gratis gitaarles in je eigen tempo: Doordat je niet aan een vaste lestijd vastzit, kun je oefenen in je eigen tempo. Dat is zeker een groot voordeel van het volgen van het gratis gitaar leren spelen.
  • Altijd onbeperkt toegang tot gitaarlessen: De gratis gitaarles van de Online Muziek Academie kun je zo vaak oefenen als jij maar wilt. De online gitaarlessen blijven altijd beschikbaar, zodat jij kunt blijven oefenen.
  • Leer je favoriete nummers spelen met duidelijke uitleg en voorbeelden: Dankzij de duidelijk instructievideo’s leer je binnen no-time je favoriete nummers.
  • Geen dure gitaarlessen meer: Waar je normaliter een bedrag per les moet betalen, is dat dankzij de samenwerking tussen MaxiAxi.com en de Online Muziek Academie niet het geval.


Gitaren bij MaxiAxi.com

Op MaxiAxi.com vind je een ruim gitaarassortiment speciaal voor beginners, van akoestische gitaren tot elektrische gitaren. Heb je vragen over de gratis gitaarlessen of over één van de gitaren? Geen probleem! De productexperts van MaxiAxi.com helpen je graag.